Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Matty 

všechny recenze uživatele

Již asi po třech minutách, po zhlédnutí Disneyho loga a hrdě plápolající americké vlajky (a nezamrzne potvora a nezamrzne), jsem si říkal, že tenhle film to u mě má spočítané. Po obstojně zrežírované výpravě za šutrem z kosmu jsem se mu přeci jen rozhodl dát šanci. Nebudu vás napínat, když došlo na „psí“ scény bez přítomnosti živých (ba i mrtvých) lidí, film si mě zcela podmanil. Perfektně vycvičení, nepochybně dobře vyšlechtěni psíci „hráli“ dokonale. Každý z nich vypadal jinak, snadno jsem se mezi nimi zorientoval a věděl tak, kterému zrovna držím palce, nad kterým zrovna truchlím. Díky citlivé režii Franka Marshalla, který si jednou něco podobného vyzkoušel s lidmi (Přežít) scény se psy skutečně fungovaly. Byly dojemné i napínavé a přál jsem si, aby nikdy neskončily (aniž bych chtěl prodlužovat jejich utrpení). Ze zcela jiného soudku jsou scény lidské, nelidsky prosycené stupidními žvásty, které směřují jenom k tomu, co tušíte od samého začátku. Bez mučení přiznávám, že jsem většinu z nich přetáčel, dychtivě toužící zjistit, jakým směrem se vyvine dobrodružství ústřední osmičky. Přemýšlel jsem, jestli je v takovém případě fér celý film hodnotit, ale myslím, že pokud přidám větu „Hodnocení se vztahuje ke scénám se psy“, nikomu tím neublížím. Hodnocení se vztahuje ke scénám se psy. 80% Zajímavé komentáře: genetique, majo_svk, Merggie ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám rád prírodu a zvieratá, ale nesedí mi Paul Walker, aj keď sa v posledných rokoch snaží. Keďže ťažné psy dostávajú slušný priestor a natočiť náročné scény s nimi nie je jednoduché, film si ma získal. Scény spoločného lovu vtákov alebo bitka s tuleňom o mŕtvu kosatku boli výborné. Pridať tak ešte pár dramatických momentov , obsadiť charizmatickejšieho hlavného hrdinu a bol by to nezabudnuteľný zážitok. Napriek niektorým slabším momentom sa určite oplatí vidieť. 70%. ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Krásný film, téměř bych neměla výhrady.. jen asi to, že tam ty pesany vůbec nechali!! Co to jako bylo za nápad? A proč je vůbec nechali venku, když tam byl takový luxusní přístřešek? A tu černovlasou svini bych nejradši nakopala.. Prý, že se vrátí ihned zpět. Copak na té Antarktidě byla poprvé nebo co?? To jako nikdo z nich nevěděl, jaké počasí tam bude v tom období vládnou a že se tam nebude dát létat? Ale jinak to byl super film :))) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Isham: 1. Eight Below Overture ,2. The Journey Begins/The Crevasse ,3. Storm Coming ,4. The Search ,5. The Rescue ,6. Pulling Through ,7. Fifteen Days ,8. Bird Doggin' ,9. Southern Lights ,10. The Dogs Who Saved My Daddy ,11. Leopard Seal ,12. Ice Bound ,13. The Lamborghini Of Snow Cats ,14. Black Ice ,15. Almost Perfect ,16. My Best Girl ,17. Eight Below End Credits, ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jerry (Paul Walker) se se svojí expedicí na základně v Antarktidě mimo výzkumu také provázením ostatních (podobně šílených) vědců po ledové krajině se svými tažnými psy - například s Dr.McClarenem po bádání po zapadlém meteoritu. Při výpravě se Dr.McClarenovi stane nehoda, a jen díky tažným psům se ho Jerrymu podaří zachránit před blížící se bouří. Tato bouře ale způsobí, že osazenstvo základny musí před bouří uprchnout (uletět). Pro psy se sice mají vrátit, ale bouře je příliš silná, takže musejí nechat psy svému osudu. Po několika měsících Jerry sežene peníze, aby se vrátil zpátky na základnu, s nadějí, že snad alespoň nekterý ze psů bouři přežil ... I když z výše popsaného film může působit, že jde jen o Jerryho a jeho záchranu psů - opak je pravdou. Dobrá polovina filmu je věnována právě oněm pejskům, a jejich úprku před bouřkou, kdy jsou nuceni spolupracovat aby si zajistili jídlo či obranu před agresivním mrožem. Jinak jde o typickou Disneyovku, kde se Frank Marshall vrátil zpět ke svému oblíbenému tématu o přežití (tentokrát s pejskama). Z lidských "přicmrndávačů" lze snad jen zmínit Jassona Biggse, jako hlavního rozesmívače (i když, jak kdy...) a Paula Walkera, který ukazuje že hrát umí... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • American Humane Association (AHA) tvrdí, že počas nakrúcania filmu mali doslova zbiť jedného z účinkujúcich psov. (Raccoon.city)
  • Během natáčení bylo na place celou dobu několik tuctů psů, přičemž někteří hráli i více "rolí". (hippyman)
  • Filmaři našli ideální místo "Antarktidy" v kanadském lyžařském městečku Smithers ležícím v Britské Kolumbii asi 750 mil severně od Vancouveru. Smithers je na planině, která je bez stromů a umožňuje 360-stupňový výhled na divočinu. Nejspektakulárnější záběry filmu byly točeny na severu Grónsk; dodatečné záběry byly natočeny ve Stewartu, v Britské Kolumbii, a scény s ledoborci byly snímány na Špicberkách. Při natáčení klesaly teploty až k mínus 30 stupňům. (hippyman)

Reklama

Reklama