Reklama

Reklama

Invaze

(seriál)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Horor
USA, (2005–2006), 15 h 10 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Shaun Cassidy

Hrají:

William Fichtner, Eddie Cibrian, Lisa Sheridan, Kari Matchett, Tyler Labine, Evan Peters, Alexis Dziena, Ariel Gade, Nathan Baesel, Aisha Hinds (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Lidé po staletí hledají ve vesmíru známky inteligentního života, ale marně. Jenomže co když vysvětlení spočívá v tom, že mimozemšťané už tady jsou – mezi námi lidmi? A co když všechny přírodní katastrofy, které zažíváme, jsou jen zástěrkou určenou k zamaskování něčeho mnohem hrozivějšího? Obětavý strážce amerického národního parku Russell Varon, který byl vždycky skeptický vůči paranoidním konspiračním teoriím svého nevyzpytatelného švagra Dava, možná bude muset své názory přehodnotit – v jejich komunitě začne totiž docházet k řadě bizarních událostí. I když jeho dcerka Rose tvrdí, že viděla stovky světel letících během bouře směrem k vodě, Russell její tvrzení zpočátku nebere v úvahu – dokud nezačne mít podezření, že se s jeho bývalou ženou Mariel děje něco velmi divného. Ráno po bouři je totiž nalezena nahá ve vodě a vůbec si nevzpomíná, co se stalo předešlou noc. Zatímco se malé městečko Everglades v okrese Homestead na Floridě usilovně snaží o svou rekonstrukci, šerif Tom Underlay, nynější Marielin manžel, podezíravě nařizuje uzavřít celou oblast do karantény. Russell začíná podivné události vyšetřovat a nevědomky zahajuje boj o přežití své rodiny, své komunity a v konečném důsledku zřejmě i lidské rasy… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +určité tajemno, trošku atmosféra, někteří herci (William Fichtner, Tyler Labine, Alexis Dziena a Ariel Gade), námět -natahované, zdlouhavé, občas nudné pasáže, bez pořádné akce, málo efektů/// Prvních 9 dílů jsem zhlédl již před dvěma lety (seriál jsem dokoukal až z repríz). Bylo to v době, kdy Nova měla LOST a Prima se snažila konkurovat Invazí. Velká reklama, slibný námět. Divák tomu uvěřil. A nejeden. Tady na databázi se o tom můžete přesvědčit. První komentáře zněli: prvních pár dílů to má pomalí rozjezd, ale potom to žačné být dobrý. Popravdě? Rozjezd trvá 21 dílů a až v tom 22 se strhne malé finále, aby to stejně mělo otevřený konec. Nedivím se tedy, že seriál neuspěl. Navíc v době uvedení neměl seriál známé tváře a s postavami bylo potřeba se sžít. Takže Invaze, ač mohla být výborná, tak není. Děj se posunuje pomalu, některé části nejsou vůbec zajímavé nebo srozumitelné a celé to působí dost nezáživně. Sci-fi vyhledávám, Invazi zavrhuji./// Celkem 54%/// ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou 13 dílů, takže si dovolím už i hodnocení.... Seriálová tvorba v USA nabírá uroveň o které si leckterý celovečerní film může nechat jenom zdát. A i když "Invaze" kvalit takových "Lost" nedosahuje, jedná se o výborně natočenou záležitost, kterou můžu všem příznivcům "tajemna" doporučit.... ()

Reklama

Castrator 

všechny recenze uživatele

U tohoto seriálu jsem čekal z několika důvodů lahůdku. Pětihvězdičkové komentáře seriál vynášely do nebes, seriál zmiňuje Douglas jako jeden z důvodů vzniku jeho publikace o seriálech (mimořádně dobré publikace, mimochodem), takže jsem čekal opravdu něco hodně zdařilého, co mě konečně jako sci-fi fanouška nadchne. Ale bohužel, ani zde se nedostavila nadrženost na další  díly. Po 4. dílu jsem přeskočil díl pátý a poté díl sedmý, jestli se náhodou v těch dalších nezačne dít něco, co mě chytne. Nezačlo a po konzultaci se zdejší databází a s komentáři od těch kriticky hodnoticích i komentujících jsem se seriálu omluvil a letěl komplet z pevného disku. Z trojice si poměrně dost podobných seriálů Agresivní virus, Falling Skies je Invaze podle mého názoru nejlepší, ale jde o jednookého krále mezi slepými. Jako ve dvou zmíněných je i zde příliš mnoho kecací vaty a protože dle komentářů tato vata jen tak nezmizí, dokonce je čím dál tím více otravná, nedal jsem seriálu další šanci. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Začalo to katastrofou. Hurikán zničil co mohl. Jenže pod jeho rouškou přišlo něco mnohem horšího. CITÁT - Viděl jsi ta světla?......... Zatím jen lehce bláznivej ale milej Dave (Tyler Labine) věří na invazi mimozemšťanů. A co máte dělat, když vám z kufru auta zmizí podivná mrtvola, lidé kolem vás začínají být divný, někteří zmizí a za několik hodin se opět objevují, začnou mít rádi vodu a chtěj vás zabít? Co to tedy je? Velmi koukatelné, ale příběh číslo 7 s názvem "O rybě" ukáže, že scénář má své mouchy. Larkin (Lisa Sheridan) a její nehoda je do očí bijící nesmysl, chytrá žena, novinářka a udělá takovou hloupost? A také jsem nechápal proč její nevlastní syn Jesse (Evan Peters) přeleje nejdříve benzín z jednoho kanystru do druhého a pak ten odnese aby tekutinu mohl přelít do generátoru - tohle počínání je také přinejmenším podivné. CHYBA VE FILMU - Díl č.7 O rybě - Larkin (Lisa Sheridan) si okolo 12 minuty přikreje ústa kapesníkem proti smradu, ale je vidět, že stejně dýchá nosem, proč tedy ta rouška? Celkově je díl č.7 podivný a zkazil mi celkový dojem. Následující díly jsou dost rodinné a řeší se tu až moc osobních věcí, což bylo chvilkama nudné. CITÁT - Cožpak svou tchýni nechce zabít každý?........... Poslední dva nebo tři příběhy už se rozjíždějí a začíná se něco dít. Jenže když se už něco děje seriál končí a pokračování je v nedohlednu. KRÁSNÝ OKAMŽIK - Stopněte si obraz v jedenáctém příběhu v 37 minutě a 44 vteřině a kochejte se krásným záběrem. CITÁT - Můj Bože!! Pivo!! Ten hajzl mi ukradnul pivo!!........ V devatenáctém díle s názvem "Syn také vychází" zazní instrumentálně píseň "Riders on the Storm " od skupiny Doors. Poslední dva příběhy byly hodně brutální. NEMŮŽETE ZASTAVIT BUDOUCNOST. ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou 11 dílů a nemůžu jinak, než vytasit známku nejvyšší. Nevím, možná se po druhé půlce moje hodnocení změní, ale Invaze mi prozatím velice kápla do noty. Tajemnost mám rád a v Invazi je jí požehnaně - dokonce překonává i Akta X. A navíc i povětšinou nepříliš známí herci předvádí sympatické výkony, takže ani nevím, co více si přát. 90% ()

Galerie (99)

Zajímavosti (4)

  • Poté, co ABC seriál ukončila, CW Network v něm chtěli pokračovat, avšak poté co zjistili, že na natáčení nemají dostatek prostředků, od záměru upustili. (Caszidy)
  • V 7. díle s názvem "O rybě" si Larkin (Lisa Sheridan) okolo 12. minuty přikreje ústa kapesníkem proti smradu, ale je vidět, že stejně dýchá nosem. (Terva)
  • Ve 27. minutě, když jede Jesse (Evan Peters) s Brettem (Edwin Hodge) v autě, v pozadí slyšíme skladbu „Riders of the Storm“ od americké kapely The Doors, která vyšla jako druhý singl z jejich šestého studiového alba nazvaného „L.A. Woman“, které vyšlo v roce 1971. (Trajektt)

Reklama

Reklama