Reklama

Reklama

Doktor Shekar je několik let šťastně ženatý. Jednoho dne zavítá do jeho nemocnice vládnoucí Miss World a největší hvězda Bollywoodu, Kavya Krishna, s roztrženým zápěstím. Shekar, stejně jako zbytek světa, se do překrásné Kavyi zamiluje. Jeho žena Nandita a šestiletá dcerka Sheena, ani přátelé a práce se nové lásce nevyrovnají. Film Ankahee je o pravdě, která zůstala mezi mužem, jeho ženou a dcerou nevyřčená a o lžích, které je třeba odkrýt. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Nepravděpodobné milostné drama zatížené vykonstruovaně dojemnými momenty, bez nápadu a nesebevědomě podepřené tklivou hudbou. Skoro se mi na adresu Ankahee nechce psát více, ale potenciální divák si varování zaslouží. +++++ Pan doktor má pěknou ženu, která za zdejší Miss World nijak nezaostává, zdravou, veselou dcerku. Žena navíc zřejmě má i vzdělání, manžela miluje, domácnost zodpovědně obhospodařuje. Když však do ordinace zavítá sebevražedkyně Miss World, podlomí se doktůrkovi kolena. Ačkoliv je Kavya jenom směsí hysterických záchvatů, depresí, pěkného těla a titulu, doktor riskuje manželství. Titul je titul a Miss World je pro věc v trenclích titul nejtitulovatější. Sice neznám mnoho chlapů, jež si odskakují od dokonalých manželek k hysterkám, nemohu však vyloučit, že takoví nejsou. Mám pocit, že málo mužů se poddá ženě proto, že zoufale křičí: "Nemohu bez tebe být. Jsem strašně nešťastná," ale třebas se neznám s těmi správnými. +++++ Pan doktor, ústřední postava, mi uniká. Jednu chvíli je ve vleku Miss a nechá si od ní diktovat řadu věcí, další odevzdává vše ženě a dceři, pak se zkroušeně vzdá vší naděje na záchranu manželství. Chvíli je zásadový, chvíli slaboch. Ale to už je tak, když nejde o soudržnost postavy, ale vršení dojímavých či jinak emočně vypjatých momentů. "Tati, přijď dnes večer domů," "... nechci nic, dejte vše ženě a dceři," "...našla jsem cestu, ty najdi svou..." "...umírám, odpusť mi, že jsem ti nepofoukal koleno, když jsi spadla z kola..." +++++ Film si dobrovolně podráží nohy i tím, že příběh rozpadu manželství vypráví jako flashback. Před divákem se tak nehraje o záchranu manželství, ale odpuštění dcery umírajícímu otci. Kdo si špatně tipne, jak to s tím odpuštěním dopadne, ať si laskavě nechá zrušit ČSFD profil, neboť o filmu se dosud nic nenaučil a už to asi nedožene (to už jsem někde psal, ne?). ()

Reklama

lenuse 

všechny recenze uživatele

Dnes je 16.12. 2009 a já ten film hodnotím opět podruhé... Nějak se mi ta tu hodnocení pořád ztrácí. I komentář jsem prvně psala. A podivovala jsem se, jak mohla unylá Esha Deol někoho tak uhranout. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama