Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva mladí gayové a dívka židovské víry jsou hrdiny milostného trojúhelníku odehrávajícího se v okupované části Francie za 2. světové války. (vyhnalek)

Recenze (15)

Polda99 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, jak obrovské částky jsou občas vynaloženy na naprosto přihlouplé náměty a silné příběhy jako je tento se dočkají pouze televizního zpracování. Bohužel i když na rozpočet tohoto filmu jistě zdařile a kvalitně natočený film, jsou zde určité nedostatky, které brání prožít příběh naplno, především začátek filmu působí chvílemi pro mě lacině a amatérsky a konec je trochu kýčovitý. Přesto jde o snímek, který si zaslouží vysoké hodnocení a který patří k tomu nejlepšímu, co jsem v poslední době viděl. Kéžby se filmaři do takovýchto témat pouštěli častěji... ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Nacismus a druhá světová mě dlouhodobě zajímají, ale nikdy ve mně nic nevyvolalo tak silnou nenávist vůči zrůdnostem páchaným nacisty jako některé momenty tohoto filmu. Je až k neuvěření, jaký hnus a zvrácenost se může v lidech skrývat. Co se HM dějové linie týče, byla moc hezká, dokud... dokud. Hodně se mi líbila kamera i vykreslení doby, stejně tak závěrečné informace v kostce o tom, jak bylo nakládáno s homosexuály během 2SV a jak na ně bylo ve Francii nahlíženo po ní. ()

Reklama

pafka 

všechny recenze uživatele

Klasicky scenar z okupovanych uzemi a se skupinou lidi, kteri jsou pronasledovani. Nejdriv si zijou tak, ze si jich okupace a represe netykaji a pak spadne klec. Smrt je v rukou esesaku okamzite rozhodnuti. Idyla konci, nastava velmi kruta realita, ktera je dokonce zapricinena vlastnim bratrem. Pribeh je ale docela zajimavy, prozijete si realitu okupovane parize, cele je to snadno koukatelne, ac herci nejsou moc sympaticti, hraji o sto set a ve svych rolich se citi dobre. Mirny nadprumer. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Skrývanou lásku jsem si po letech znovu připomněl a musím své hodnocení o něco zvýšit, i když filmy z válečného období moc nemusím. Zdejší obsah bych upravil, že tu nejde o trojúhelník, ale zejména čtvrtý podstatný "roh" způsobí většinu komplikací. Ve filmu je řečené mnoho moudrého a poučného. Navíc láska mezi dvěma chlapy tu je představena z reálného opravdového pohledu a ne jako něco povrchního a malicherného. Hloupá rozhodnutí mají za války oproti dnešní době razantní a nedozírné následky. A proto po skončení musí být všichni rádi jak se dobře žije. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Príbehy z 2. svetovej vojny priťahujú pozornosť väčšiny ľudí. A ako sme si zvykli väčšinou sa jedná o drámy. Tento film nie je výnimkou. Ba čo viac je to jeden s tých lepších filmov s touto tématikou. Citlivo zobrazená realita ľudských vzťahov vo Francúzsku, kde hrdinstvo ide ruka v ruke so strachom. Tak smutný film je snáď len Sofiina voľba. Vtiahnutie do deja: ***** Realita: **** Akcia: ** Dramatičnosť: ***** ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama