Reklama

Reklama

Větrný démon

  • Česko Démonické větry (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Cory s několika přáteli navštíví starou usedlost, kde jeho předkové, jak se později ukáže, holdovali černé magii a démonismu. Místní je od pobytu v domě odrazují, skupinka však na jejich prosby nedbá. Ve vzduchu je však něco smrtelného a v domě už na partu přátel čekají démóni. Brána do pekel se otevírá… (pfa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

tron 

všechny recenze uživatele

„Robíš chybu.“ – „Možno. Ale je to MOJA chyba.“ Typický pohrobok 80-tych rokov. Znesiteľné béčko, snažiace sa (9 rokov po premiére Raimiho kultovky) kopírovať Evil Dead. Je to poznať hlavne na maskách, násilí a situovaní deja do chaty, z ktorej je nemožné dostať sa von. Scenár hrozný, k tomu predpotopné CGI (našťastie je to len pár desiatok sekúnd), nesympatické postavy a samoúčelné násilie. A woodoo na Tahiti? Nepomýlili si to náhodou s Haiti alebo s Afrikou?!? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Horror v přesném duchu 80.let - po všech stránkách. Hudba (B.Wallenstein) chvílemi připomíná Carpenterovu z jeho nejlepších fláků (hlavně zkraje), jinak převládající syntezátory typické pro onu dobu zjm. v italských horrorech a kriminálkách. Účesy rovněž dobové a démon v podobě polonahé prsatky jakoby vypadl z klipů MTV. Nijak převratný příběh sází hlavně na atmosféru a naprosto skvělé masky! Triky, představované kreslenými blesky a malovanou energií, jsou dobově mizerné, byť už tehdy se dělaly výborné počítačové (Terminátor, Propast, Vládci vesmíru, Krotitelé duchů ad.). Nejen masky připomínají italskou školu, ale i detaily - lebka s červy (žížalami), vejce, které pukne a vyvalí se z něj červi (larvy potemníka), kostlivec na kříži, mlha...Zástupy nemrtvých dají vzpomenout především na Romerovu Noc oživlých mrtvol. Sliz, rituály, prokletý dům, co více si přát! ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po revolučním boomu sousedil Větrný démon ve videopůjčovnách hned vedle druhého Evil Dead a Pátera Thomase. Neodolatelně barevný cover (taky jste si všimli toho, že ty kreslený už úplně zmizely?) lákal na zábavnou podívanou plnou krve, slizu a hnusných démonů z jiné dimenze. A taky že nelhal. Tenhle snímek se zhlédnul právě v Raimiho kultovním krváku, ale blíže má spíš k béčkovému Night of the Demons. Napětí tu v první části ždíme hlavně ze znepokojujících pohledů všech postav, ve druhé už roztáčí slibovanou přehlídku různých monster, brutálních vražd a nepovedených efektů. Demon Wind se sice bere zbytečně vážně, ale pro milovníky hororových braků je už možná raritou. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Ch. Ph. Moore očividne ľúbi Fulciho a talianske horory, ich vplyv je vo Veternom démonovi evidentný. Takisto má iba minimálny zmysel pre logiku a realitu - napr. benzínová pumpa na poľnej ceste opäť odkazuje na makabróznu poetiku starej talianskej školy. Náznaky hrôzy sú však veľmi účinné a vyvolávajú strach. Režisérovi sa darí vytvárať mrazivú atmosféru a navodiť pocit, že zlo je všadeprítomné. Takže, stupídne herecké prejavy a zopár lacných trikov (modré elektrické výboje) sa ľahko dajú odpustiť. Masky nemŕtvych boli výborné, ale keď sa tieto bytosti z oného sveta objavili na scéne s filmom to išlo od desiatich k piatim. Záver bol prekombinovaný. Podstatné však je, že ide o horor, v ktorom sa už od začiatku niečo deje, ktorý má rotáciu, dynamiku aj tajomstvo. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem blbost, ale dostalo se mě pěkné gore plné akce i napětí. Zápletka je prostá skupina přátel jede kam si na samotu, kde má jeden z nich barák, ale něco se tam stalo a on to jede z jistit. Poněkud jsem nechápal, že s nim jela taková spousta lidí na druhou stranu aspoň bylo koho masakrovat. Zvláštní je, že v podstatě na samotě na polní cestě je benzínka a hospoda, tam asi musí mít tržby. Tohle je ale poměrně častý jev v Amerických filmech. Dobrá mrazivá atmosféra i pěkný kozy, hodně krve a nechutností, povedený horor. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama