Reklama

Reklama

Špatně zorganizovaná loupež

  • USA Disorganized Crime (více)
Trailer

Co všechno se může stát čtyřem zlodějům, kteří se neznají, a jejich šéfovi, který má neuvěřitelnou smůlu? V malém městě v Montaně se skrývá Frank Salazar, lupič, který má za sebou již několik přepadení bank. Když zjistí, že místní banka disponuje poměrně velkou hotovostí, najme čtyři bývalé komplice, kteří se vzájemně neznají. Předtím, než mohou celou akci zrealizovat, vstoupí Frankovi do cesty dva místní policajti, kteří ho zatknou a chtějí ho vydat zpět do New Jersey. Frank jim uteče a policisté se vydávají na strastiplnou cestu do divočiny, kde se Frank skrývá. Čtyři bývalí kriminálníci už na první schůzce marně čekají na svého šéfa. Když se nedočkají, tak se rozhodnou, že banku vyloupí sami. A Frank se po dlouhé cestě montanskou přírodou dostává do chaty, kde měl mít před několika dny schůzku se svými komplici. Unavený a vyčerpaný si lehne, aby si odpočinul. Právě tady ho vypátrají oba policisté i s početnou skupinou dalších kolegů, kteří vyšetřují přepadení banky, které provedli jeho kumpáni. Obviní Franka a on míří rovnou do vězení. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Začátek je slabý, v podstatě divák ani hlavní aktéři netuší, co se děje. Pak se ale rozjede improvizovaná akce, která ani na okamžik neztrácí na nepředvídatelnosti. Neznámí herci nevadí, podávají solidní výkony a jsou celkem sympatičtí. Sem tam jsem se zasmál. Celkový dojem: příjemné překvapení => spokojenost. Vůbec by neuškodil remake pod taktovkou nějakého slušného a známého režiséra. Ten scénář za to stojí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které dlouho tají i žánr, ve kterém se pohybují, naproti tomu Koufův snímek prozrazuje vše už pouhým názvem. Jde o kriminální komedii, kde skupina kriminálníků touží vyloupit bankovní pobočku v malém městě, jenže špatná souhra i kupa náhod zapříčiní, že loupež se mění pro své aktéry v noční můru. Celkem průhledný scénář ale kupodivu funguje bez problémů a mainstreamový humor nikdy nesklouzává k primitivní řachandě. Slušné herecké obsazení, ničím neurážející režie, film bez kiksů, který sice nebude patřit ke špičkám ve svém žánru, ale ze 3,5 hvězdiček tentokrát zaokrouhluji nahoru. Celkový dojem: 70 %. Mimochodem, o akční žánr, tak, jak je chápán filmovými fanoušky, v žádném případě u Špatně zorganizované loupeže nejde. Tady se zkrátka minulo žánrové zařazení s realitou. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Humorný snímek držící se hodně na uzdě. Vtipné situace nepřekračují hranici přebujelé komediálnosti a stále se berou setsakramentsky vážně. Charaktery postav jsou zvoleny velmi dobře. Osobní uhrančivost a hlavně vztahy mezi sebou je hlavní devízou vznikající legrace. Jejich šéf, který neudělá krok aby okamžitě nebyl zatčen, je postava sama o sobě. Filmy o partě zlodějů jdoucí do banky na trezor vždy přitahovali a kupodivu to platí do dnes. A tak není od věci, že vznikali i komedie a tento je jeden z nich. Smíchy se za břicho nikdo popadat nebude a je to způsobeno hlavně českým dabingem, neboť nevhodně zvolené hlasy a špatné zvýraznění humorných částí je do nebe volající. V původním znění je to už zcela o něčem jiném. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komédia v ktorej väčšinu času sledujeme štvoricu idiotov, ktorý sa zišli v jednom dome na špinavú prácičku a ani sami poriadne nevedia akú. Dlhý čas len nudne kecajú a čakajú kým sa objaví ich šéf, ktorého práve zabásli a má čo robiť, aby zdrhol dvojici ešte blbších policajtov. Neviem prečo som čakal, že to bude pojaté temnejšie a tá parta bude tvorená poriadnymi drsniakmi. Ale aj keď je to R-ko natočené v nekompromisných osemdesiatkách, tak je to pojaté ako neškodná rodinná komédia v ktorej sa akurát párkrát zafuckuje. No a tie nekonečné kecy ma vôbec nerozosmiali. Nevytiahli to ani herci. Takže celkovo to je nudný podpriemer, ktorý ničím okrem hereckého obsadenia nezaujme. 4/10. ()

mine.slayer 

všechny recenze uživatele

Komedie kde proti sobě stojí přihlouplá policie a důmyslní bandité miluju. Rozhodně nejlepší role Ed O´Neill a nakonec i všechny ostatní mají něco do sebe a to dělá film tak skvělý v kombinaci se spoustou zamotaných situací vyplívajících z pověstného, Když se daří tak se daří. Čtveřici padouchů se ale ze všeho daří vždy mistrně vybruslit a obrátit nevýhodu ve svůj prospěch. Různé povahy postav a stavění je do trapných a svízelných okamžiků je prostě dokonalé, vše podkresleno country buranskou odrhovačkou pro mě 1s*, díky. PS: Role Frana Salazara v podání Corbina Bernsena, zkoušeného nejdříve policií, po té přírodou a po té opět policií, to je skoro na udělání Shortu, nic lepšího jsem na podobné téma neviděl:) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Prasačí trus na korbe kamiónu bol v skutočnosti čokoládový puding. (Real Tom Hardy)
  • V scénach, kedy šoféroval Nick (William Russ), musel byť použitý kaskadér, pretože jeho predstaviteľ nevedel šoférovať. Býval totiž v New York City a dlhé roky využíval len taxi. (Real Tom Hardy)
  • V niektorých scénach máva postava Freda Gwynneho ťažkosti so srdcom. V neskorších rozhovoroch Gwynne uviedol, že to nebolo hrané a počas natáčania dokonca srdcový infarkt dostal. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama