Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V L.A. řádí brutální sériový vrah známý díky své zálibě v satanistické symbolice jako Pentagram killer. Detektiv Logan (Lou Diamond Phillips) se v případu nemá čeho chytit, dokud se neozve tajemná Tess (Tracy Griffith), jíž však za informace vedoucí k vrahově dopadení musí slíbit, že zločinec nepřijde za žádnou cenu o život. Záhy dopadený Patrick Channing (Jeff Kober) je snadno usvědčen a odsouzen k trestu smrti. Logan již na podivný slib daný neznámé ženě dávno zapomněl a oslavuje s kolegy svůj další úspěch, aniž by tušil, že pravé drama teprve začíná… (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film mal vyšší potenciál, ale ani jemu sa nepodarilo naplniť ciele a to hlavne kvôli spracovaniu, ten scenár mal veľa dier a čím sa príbeh posúval, tým ich bolo viac. Príbehom mi to pripomínalo Anjela smrti a hádam sa tvorcovia toho filmu mierne inšpirovali práve týmto filmom, ale narozdiel od tohto bol obsahovo na oveľa vyššej úrovni. To skákanie medzí postavami tu bolo neskutočne chaotické, lebo raz bol ukazaný killer zo začiatku a inokedy len nejaká trápna náhrada, tak tie  skoky do iných tiel boli nešťastným riešením , ako aj obsadenie hercov. A to narážam hlavne na Lou Diamond Phillipsa, ktorého som nikdy nemal v láske a tu to teda nezlomil, práve naopak, moju nechuť voči nemu ešte znásobil. Ale žiadny z jeho hereckých kolegov nemal svoj deň, alebo jednoducho talent. Slabé 2*. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

O niekoľko rokov neskôr sa podobne podaného námetu ujal režisér Gregory Hoblit v snímke FALLEN. Naozaj neviem, či išlo o inšpiráciu, alebo zhodu náhod, ale oba snímky sú si veľmi podobné. A to aj kvalitou. THE FIRST POWER je druhoradá kino produkcia, plná známych tvári, v známom prostredí a so známymi osudmi. ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo to bolo, ale miestami to bolo tak zlé, až to bolo dobré. Inak má to klasickú béčkovú atmosféru, herci sú vpohode a slušne to odsýpa. Spomenul som si na Temného anjela s Dolphom a Tichú zúrivosť s Chuckom, ale to boli väčšie pecky. Niektoré scény však jednoducho stoja za to. Skoky, pády, vandráčka... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Námět o duchovi a posednutí se dnes většinou točí jako pomalá nuda, v roce 1990 to však režisér pojal jinak. Prvotní síla je klasický policajtský film, kde polda a věštkyně pronásledují nezničitelného zabijáka, který neustále mění těla. Je to béčkovina, ale má to spád, spoustu akcí a trošku těch over the top scén (větrák, vybuchující kyselina). Zkrátka taková solidní variace na Tajemné zlo, na kterou se dobře kouká. Hlavně od toho nečekejte atmosférický horor, spíše akčňárnu. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem na nějaké německé stanici zahlédl kousek filmu, kde na L.D.Phillipse zaútočil vrah v masce sekerou, poté utrhl ze stropu stále funkční větrák, kterým se ho pokusil rozemlít, aby následně seskočil zcela nezraněn asi z desátého patra. U stejné scény jsem vískal i nyní po letech, kdy jsem tenhle film konečně dohonil. Mé hodnocení je poněkud nadnesené, ale mám pro filmy této doby a typu zkrátka slabost. L.D.Phillipse nalézáme v období předčasného vrcholu jeho kariéry a utáhnout pro něj jednu kriminálku není problém, Tracy Griffith je slušivým doplňkem a Jeff Kober v roli masového vraha splňuje vše, co bychom od postavy tohoto typu chtěli. Mysteriózní hororová krimi jednohubka, která uteče jak voda, napne i pobaví. Pro mě není co řešit, prostě pohodová žánrovka. Docela mě udivuje, že "První síla" zřejmě nikdy nebyla uvedena u nás. /našel jsem na netech, že filmu je vyčítáno kopírování Cravenova Shockera, jehož jsem neviděl, ale vzhledem k tomu, že První síla byla uvedena o pouhých 5 měsíců později, nezdá se mi to pravděpodobné, spíše náhoda/ ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Konkurzu na postavu psychotického vraha sa (neformálne) zúčastnil aj Nick Cave. Rolu nakoniec nedostal, za čo bol nesmierne vďačný, po tom ako zhliadol výsledný film. Poznamenal: „Ten film je tak mizerný. Keby som tam hral, skazil by som si kariéru." (agency)

Reklama

Reklama