Reklama

Reklama

Warlock Moon

  • USA Bloody Spa

Obsahy(1)

John Devers (Joe Spano) a Jenny Macallister (Laurie Walters) tvoria mladý pár, ktorý sa vyberie na piknik. Cestou späť však zablúdia a skončia v opustených kúpeloch. Nie však úplne opustených - pri prehliadke stretnú milú starú paniu, ktorá ich pozve na čaj. Dvojici to pripadá, ako zaujímavý námet na článok do školských novín, a tak sa opäť vrátia na druhý deň. Netušia však, že okrem zimomriavky naháňajúcemu príbehu o konci kúpeľného komplexu, sa stretnú aj s niečím oveľa hrozivejším. (beso74)

(více)

Recenze (2)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Trochu zavádějící název, žádní čarodějové, ani měsíc zde k vidění není, ten druhý, o něco příznačnější původní název "Bloody Spa", se sem přeci jen hodí víc. Každopádně nehledě na názvy (kde je občas pěkný bordel) je to velmi ale velmi příjemné, trochu bizarní, ale rozhodně zajímavé překvapení v podobě pěkně natočeného obskurního okultního hororu (s prvky čarodějnictví, satanismu a kanibalismu), kde je kladen především velký důraz na temnou a poměrně znervozňující atmosféru (která je místy skutečně nádherně děsivá a strašidelná), napětí (to samé) a spiknutí s citem pro tajemství. Prostředí opuštěného a zchátralého lázeňského komplexu "Soda Spring Spa" (dříve sanatorium kde se léčili pacienti s tuberkulózou) v Livermore v Californii, s morbidní minulostí. Nic tak hrůzostrašného jsem dlouho neviděl, toto místo funguje jako centrum tajemství, tady jednoznačně trefa do černého, film obsahuje několik skvělých a silných momentů, docela překvapivé dějové zvraty a překvapivě solidní herectví. Ve filmu není třeba ani krve, k celé radosti a k tomu, aby vám běhal mráz po zádech a abyste minutu od minuty pociťovali úzkost, k tomu bohatě stačí jeden oprejskaný barák, nepolevující klaustrofobická atmosféra, nějaké to nadpřirozeno (duchové, viz nevěsta), přeludy, vidiny a sny mladé hlavní představitelky, dále pár tajemných míst uvnitř domu, jako třeba vyznačený kruh uprostřed místnosti (k čemu tu něco tak podivného jen mohlo být?), nebo staré uzamčené boxy (které vypadají jako ledničky, co v nich asi je?), postarší strašidelně vypadající ale jinak přívětivá a přátelská paní Agnes (její ale i ve skutečnosti a nebo je to jen její druhá tvář?) a dva šílence, kteří tu občas pobíhají se sekyrou v ruce, jsou to vůbec ještě živé bytosti? Tohle se mi skutečně hodně líbilo, přesně pro tenhle druh nadpřirozeného hororu mám slabost. Podle mne je "Warlock Moon" nezapomenutelný a neprávem přehlížený malý nízkorozpočtový 70's hororový poklad (jeden jediný od režiséra Herberta což je velká škoda), který by si zasloužil remake jako sůl! Doprd..a ted koukám že je to ještě o rok, dva, starší než "Texas Chainsaw Massacre", no prostě mazec! Posoudit musíte už sami.. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Zabudnutý horor, ktorý sa mohol pokojne stať takým istým kultom ako o rok mladší masaker z Texasu, akurát asi maniak so sekerou nebol tak fotogenický ako ten s motorovou pílou. Prosťučký príbeh natočený za rozpočet s ktorým by si za nejaký ten týždeň hravo poradila aj nejaká menšia somálska dedinka sa chcel zviesť na hystérii, ktorú 4 roky pred tým rozpútal Charles Manson svojim vražedným besnením. To prudko zvýšilo záujem o okultizmus, sektárstvo a s tým ruka v ruke aj o kanibalizmus. Najväčšou devízou filmu je prostredie opusteného kúpeľného komplexu, sympatický výkon Laurie Walters ako mladej Jenny a Edny MacAfee ako na prvý pohľad milej starenky. A tak divák, spoločne s naivnou dievčinkou pomaly zisťuje, že komplex nie je tak opustený ako vyzerá a veci sa majú ináč ako sa zdajú, je jasné, že romantický výlet sa pomaličky blíži ku svojmu krvavému finále. A vôbec mi nevadí, že v ňom nie je žiaden mesiac. Ináč, film treba dopozerať dokonca, spolu s titulkami sa ešte niečo odohrá... ()

Reklama

Reklama