Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý agent CIA Jonathan Cold (Steven Seagal) se záhadně objevuje v hledáčku zpravodajské služby poté, co vysvobodil z vězení nebezpečného obchodníka se zbraněmi a chystá se pomoci skupině teroristů, kteří chtějí získat jadernou zbraň a použít ji při útoku na USA. Všichni si mysleli, že je Cold mrtvý, tak proč se tak najednou vynořil? A jak může být teroristům užitečný? CIA má celé spiknutí pod kontrolou až do chvíle, kdy ji teroristé oklamou a celá země je rázem bezbranná. Ve strhujícím závěru závisí bezpečí milionů lidí na tom, jestli se podaří najít odpověď na neřešitelnou otázku Na čí straně vlastně stojí Cold? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

PanFilmov 

všechny recenze uživatele

No tak ako každá Seagalovka, ktorú som videl aj táto ma úplne dostala, nechápem prečo sú Seagalove filmy skoro všetky tak nízko hodnotené, ja som hotový keď sa mi dostane do rúk nejaká jeho vec vždy sa teším kedy to konečne zapnem síce je prawda že niekedy sú jeho filmy až moc sci-fi ale ja to už nevnímam proste Seagalova tvorba je moja srdcovka vždy si na jeho veciach pekne sgustnem. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu Cizinec. Pokračování je vsazeno pouze na hlavní postavě Seagala. Akčních scén je tu docela dost, spíš je tu přestřelek než soubojů. Hudba celkem zajímavá. Filmu chybí napínavost, ikdyž je film celkem nepředvídatelnej, i tak mi film sedl, hlavně role Seagala jako neznámého agenta, bojujícího na kladné či záporné straně ? Přesně to si divák nejspíš položí otázku. 80% = **** ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal má v poslední době své akční snímky tak podobné, že určitě mnohým uniklo, že se tímto dalším počinem vrátil k postavě nájemného tajného agenta Jonathana Colda ze snímku ´Cizinec´ (2003). Tentokrát se bude snažit zabránit teroristickému odpálení nukleární bomby. Námětem opět nic nové, avšak tentokrát, jak jinak, pod hlavičkou nízkorozpočtové omšelosti se značkou typické seagalovky. Nás na začátku pobaví zpráva, že měl Cold umřít v Praze. Scénárista to tam dal zřejmě kvůli ději předchozího snímku, který se odehrával v Polsku. Zkratkovitý děj příběhu se snaží zaujmout, ale příšerné kamerové záběry především na Seagala, klišé s velkým K a každou vteřinou naprostá nevýraznost, vše klasicky shazuje hlouběji, než je jinak možné. Na druhou stranu je snímek akčnější a dokonce tu je i silniční honička s náklaďákem. I to je však hrůza. Jim Wynorski, který si takové scény ve svých nízkorozpočtových videofilmech v devadesátkách, které také nepatřili k nejvýraznějším, doslova užíval, je měl zrealizované a nasnímané mnohonásobně lépe. Jedno však tento počin s filmy Wynorskiho společné má a to jsou některé převzaté akční scény z jiných filmů. V rámci nízkorozpočtových videosnímků určitý standard, ale jinak snad jen na jedno zhlédnutí jako znouzectnost, když nebude po ruce něco jiného. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Uvnitř je několik lidí kterým není dobře, nějak se jim nechce žít! Ok vždycky když si člověk myslí, že sádelník padnul na dno, tak nás přesvědčí, že se dá klesnout ještě hlouběji. Tak jako tak myslím si, že můžu hrdě prohlásit, že Jonatán Studený je tou nejhorší postavou kterou kdy Seagal hrál. Proč? protože nic neumí, nebo možná umí, ale odmítá to předvést. Nehodlám tu nadávat na to, že film má blbej scénář, to už k Seagalovkám jaksi neodmyslitelně patří a ruku na srdce Stevo se nikdy v ničem sofistikovaném nepředvedl, ale co je naprosto neomluvitelné je, že se tu ani on ani jeho dubl nepředvede v jediné bitce! fakt nekecám pokud tedy za bitku nepovažujete tu několikavteřinovou fackovanou v tom skladu které se Stevo evidentně nezúčastnil. Zkrátka co rozjel Cizinec to Černý úsvit dokončil. Nejenom, že se jedná o jednu z regulérně nejhorších Seagalovek, ale ono se jedná o jeden z regulérně nejhorších akčních filmů co jsem kdy viděl a ani opakované shlédnutí na tom nic nezmění. No a ten konec kdy eliminují atomovku tím, že jí hodí do vody v trikové sekvenci za kterou by se nestydělo ani Asylum snad radši nebudu vůbec komentovat. Jenom jsou mi záhadou jakákoliv jiná než odpadní hodnocení a to nejenom u neutrálních diváků, ale i u Seagalových skalních fanoušků. To jste fakt všichni ranění slepotou, nebo to prostě vidět nechcete?! Každopádně opět musím Stevovi připomenout tu jeho hlášku o tom, že společnost milenium films a její producent jsou zodpovědní za úpadek jeho kariéry... aha takže jim dal vale a aby se zlepšil, tak šel točit filmy v produkci Andrewa Stevense... ok potom je mi všechno jasný a nemám co dodat.0% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Slabé, ale podívat se na to dalo...Seagal je již sice evidentně z formy a zestárlý, ovšem jeho kolegyně-studentka-kamarádka je o to více "pretty". Zápletka je poměrně klasická a protřepaná jako Stevenovi někdejší protivníci (s nimiž vždy pěkně zacvičil), vše je přímočaré a jednoduché. Je velká škoda, že tito (ne)herci (Seagal, Norris, Lundgren, Dudikoff, Van Damme, Stallone) upadají takovýmto způsobem a nemají již možnost předvést se v podobných filmech, v jakých si získali naše "akční srdce" (ačkoliv poslední dva v závorce se ještě dokázali "vycajchnovat" s nějakým tím solidním trhákem). Kde jsou staré dobré "akčňáky"? ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Steven Seagal (Jonathan Cold) sa nezúčastnil na natáčaní žiadnej bojovej scény, bol nahradený dvojníkom. (beso74)
  • Na začátku, když je záběr na obrněný transportér, má rumunskou poznávací značku. O pár chvil později, když přijíždí k bance, má tentýž transportér holandskou poznávačku. (Musak)
  • Film bol natočený za 30 dní, pričom Steven Seagal (Jonathan Cold) sa zúčastnil len 12. (beso74)

Reklama

Reklama