Reklama

Reklama

Mocný Kelt

(festivalový název)
  • Irsko The Mighty Celt
všechny plakáty

Obsahy(1)

Donal žije se svou neprovdanou matkou v Belfastu. Aby si trochu pomohl, chodí si po škole přivydělávat k místnímu cvičiteli psů, kterému se říká Good Joe. Brzy se ukáže, že to Donal se psy umí, a tak mu Joe učiní nabídku, která se týká chrta se jménem The Mighty Celt. Donal pronikne do světa nelegálních psích závodů. I doma je život najednou zajímavější. Po letech se totiž vrací O, tajemná figurka z matčiny minulosti. Dramatická odhalení na sebe nedají dlouho čekat a Donal dostane drsnou životní lekci. (Kfilmu.net)

(více)

Recenze (9)

emma53 

všechny recenze uživatele

No nejděte do toho při takovém obsazení, to by byl snad hřích. Klučina byl doslova kouzelnej, jeho výběr do téhle role byl geniální tah. On se musel snad mezi těma pejskama narodit. Milovali ho snad všichni chrti, co se tam vyskytovali a myslím, že to nemusel štáb extra falšovat. Zato jeho šéf Ken Stott, kterého mám ráda už musel hrál kruťase, ale šlo mu to také za jedna i když jsem viděla, že v reálu má asi také vřelý vztah k pejskům. A ano, byly tam smutné scénky, ta slza se v mém oku objevila, ale přebil to pozitivní duch mladého Donalda. A jak bylo řečeno ve filmu, že "kdo nemá rád svého pejska, tak nemá rád nikoho", s tím naprosto souhlasím. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Trošku drsnejší film pre celú rodinu s výbornou írskou angličtinou. Anderson prekvapila (videla som ju asi len v Aktoch X), chlapec šikovný, Carlyle tradične dobrý ... štyri hviezdy s odretými ušami. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Staré rány stále bolí. Na každém kroku je nenápadná připomínka, že tudy prošla válka. Všichni jsou přeživší oběti. A to včetně jejich potomků. ____ Dospívající chlapec si nevědomky hledá otce i přátelství. A, jak se ukáže, někdy i špatná cesta vede ke správnému cíli, když ten, který po ní jde, má upřímné úmysly a vytrvalost. A štěstí. Tohle nenatočili Američani, takže se lidé chovají jinak než v hollywoodském filmu a ne všechno dopadne dobře. Ale přes všechny rány osudu, přes všechny hrůzy, špatnosti a lidskou ubohost, tenhle film nabízí sympatické řešení: nic nedramatizovat, stát si za svým a být milý k ostatním. Tak nějak bez patosu, prostě a jednoduše samozřejmě. Stejně jako si bývalý voják/terorista IRA koupí legrační bačkůrky připomínající tygří tlapu, protože jsou o sedm liber levnější než ty normální. /15. 11. 13./ ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmů zabývajících se problematikou IRA (i když tady se o toto téma spíše jen otře) a takové má Ramirez opravdu rád. Malý velký snímek je ale hlavně o přátelství mezi dospívajícím klukem (nevím, kde toho herce vyhrabali, ale byl vážně fantastický) a psem, natočený velmi civilně a tak nějak bez použití jakýchkoliv berliček, o která by se opíral film být natočený v jůesej. Britové (a Irové) na to jdou ale jinak a mají za to můj velký dík, i ta závěrečná scéna (kterou jsem btw fakt nečekal) tak nepůsobí zbytečně přecitlivěle, ale o to víc dokáže zamrazit. Potěšila ještě přítomnost mého oblíbeného Roberta Carlylea a také Gillian Anderson, které ta angličtina s irským přízvukem vážně sluší. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Film jsem si vybrala kvůli Robertovi. A i kdyby zde nehrál, tak bych byla naprosto spokojená (a s ním jsem teda ještě víc). Jelikož patřím mezi pejskaře (od dětství) tak vím, jaká je ta pravá láska k psům, i jaké člověk prožívá pocity, když jeho pes soutěží.. Vynikající atmosféra, příběh, herci, irský přízvuk a hlavně psi (krásní chrti a Mighty Celt ze všech nejhezčí)! ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Vždy som mal rád príbehy o chlapcoch a ich psoch (kto nečítal Koraka, nevie o čom hovorím). Ani tento film nesklamal. Naviac s celkom dobrými výkonmi hlavných protagonistov (ten malý Ír bol naozaj presvedčivý). A aj keď neviem po anglicky, akosi sa mi dalo viac rozumieť :), KTO NEMÁ RÁD SVOJICH PSOV, NEMÁ RÁD NIČ. Aj preto sa mladý chalanisko dokázal vzoprieť nespravodlivosti pri ochrane svojho štvornohého priateľa a napokon aj porušil ďalšie zo "psíčkárskych pravidiel" (nehryz ruku čo ťa kŕmi) . ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Ze Severního Irska je nejspíš každé drama nemilosrdné, a působí tak na mě i ty jejich řeznické obličeje, tedy když pominu pohlednou agentku Scullyovou. Drama se motá kolem chrtích dostihů a sázky malého kluka s majitelem chrtů, jenž mě jako jediný do krutého prostředí dostihů pasoval jak prdel na hrnec. Mocný Kelt je povedené drama s dobrým obsazením a jednou drsnou scénou. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Film protkany "paradni" irskou anglictinou, ktera prekvapive slusi i vyborne Gillian Anderson. Dalsi z dulezitych postav hraje napr. Robert Carlyle... Lehke (spis rodinne) drama o ctrnactiletem klukovi, kde ustrednim motivem je chov zavodnich chrtu, IRA a laska. Pekny filmek, pekny... P.S.: Jo, a Mighty Celt je jmeno psa... ()

PedroPo 

všechny recenze uživatele

Když o tom tak po několika hodinách po projekci přemýšlím (viděno na festivalu Zlín 2012), tak ani jeden ze základních motivů filmu nebyl úplně dotažen do konce, ale přitom mu to vlastně ani neublížilo. Je to o psech a závodění, ale nestojí to na nich. Je to rodině, ale taky žádné drama. Je to o Irsku, Irech a IRA a přitom je tahle tematika pouze připomenutá. Nic víc, nic míň. Kdo jste ale trochu víc cíťové na slušné zacházení se zvířátky, možná se vám na konci filmu neudělá dobře. ()

Reklama

Reklama