Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Konec devatenáctého století na severozápadní indické hranici. Ke zdejšímu pluku přijíždějí dva mladí muži, kteří se - i když každý svým způsobem - dostanou do konfliktu s tradicí a ohrozí to, co je zde váženo nejvíc - čest pluku. Při projednávání celé záležitosti pak vyjde najevo pečlivě pod pokličkou držené tajemství o jednom z vysokých důstojníků pluku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

majo25 

všechny recenze uživatele

Film stojí predovšetkým na výborných hereckých výkonoch a relatívne silnej téme, čo si dôstojníci môžu dovoliť a čo už nie. Stará britská herecká škola ponúka to najlepšie, čo má a divák nevie, na koho sa má skôr zamerať. Dokonca aj mladý York sa medzi týmito bardami nestráca (čoho som sa trochu obával) a podáva kvalitný výkon. Téma vojenskej cti, ktorá sa rieši na neoficiálnom súdnom procese, je okorenená nuansami, postupne odkrýva ďalšie skutočnosti a pláva tak ďalej ako len po povrchu. Záver je síce mierne teatrálny a málo očakávaný násilník je málo vierohodný, ale inak veľká spokojnosť. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá záležitost. Učebnice toho, jak by se měla točit soudní dramata. Skvěle vystavěný příběh zahraný vynikajícími herci, zkrátka lahůdka. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Dráma z prostredia britského pluku kdesi v Indii koncom 19. storočia ponúka skvelú súdnu záležitosť, kde hrá hlavnú úlohu česť samotného pluku. Britské vojenské tradície dostávajú riadne na hubu, dobre postavený príbeh drží diváka v napätí do posledných minút. Herecky je snímok na vysokej úrovni. Štvrtá recenzia. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Válečné soudní drama, při kterém do posledních pěti minut děje, naprosto netušíte, kdo je ten tajemný násilník. Michael York, tady v roli soudního obhájce vyloženě zazářil. ()

Zajímavosti (1)

  • Tento film byl v roce 1975 zvolen americkým National Board of Review jako jeden z deseti nejlepších filmů roku. (aporve)

Reklama

Reklama