Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Producent "béčkových" filmů Lloyd A. Simandl přenesl výrobu do Čech, kde je levnější. V jednom ze snímků zde natočených zápolí statečný policista s bandity, kteří obsadili útulný horský hotýlek, ale aby ohrožení nebylo málo, režisér nechává spadnout ještě lavinu, která budovu zavalí. Hrdina má plné ruce práce, aby zachránil své bližní. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Typické akční céčko Simandlovy produkce. Scénář kombinující SMRTONOSNOU ZBRAŇ (sebedestruktivní polda s vlasy po ramena a postarším černošským parťákem, který přišel o rodinu), SMRTONOSNOU PAST (přesilovka s teroristy v uzavřeném prostoru) a o rok staršího CLIFFHANGERA (horské prostředí, konkrétně stejně jako v Cliffhangerovi Skalisté hory) působí dojmem, že ho spíchl dvanáctiletý kluk, a strnulá režie (která si neodpustila ani tak debilní klišé jako sépiový flashback) jen podtrhuje lacinou, tmavě nasvícenou ateliérovou výpravu, charakteristický to look Simandlových filmů. Obzvlášť SMRTONOSNÁ PAST byla vykradena důkladně, nechybí ani to, že padouch hrdinovi vyhrožuje zastřelením nevinného rukojmího pokud se nevzdá, ani to že si přivolané bezpečnostní složky spletou hrdinu s teroristy a střílí po něm (na což reaguje willisovským povzdechnutím: "JÁ JSEM NA VAŠÍ STRANĚ, VY IDIOTI!") a ani moment, kdy padouch odhalí hrdinovy příbuzné mezi rukojmími a začne je ohrožovat. Není tu ani náznak napětí, akce je céčková a krajně neuspokojivá (pokud nejste zatížení na vybuchující miniatury) a až na dvoje odhalené kozy tu nenajdete žádnou erotiku. Céčková akční hvězda Thomas Ian Griffith je sice relativně hezkej a sympatickej chlap, ale je nevýraznej až to bolí a proč do toho šla Nastassja (která si tu moc nezahraje), která ve stejném roce natočila slušné NEBEZPEČNÉ PÁDY s Charlie Sheenem, that´s beyond me. Absolutně o ničem. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

ALE NO TAAAAAK! ja sem mozna zetkovej silenec ale tak hrozny mi to rozhodne neprislo Griffitha mam docela rad a ac to nepokryte vykrada Die Hard tak jsem se bavil slusne pro teroristicky filmy mam proste slabost a holt jak slysim skupina teroristu obsadi a osamnely hrdina je zastavi je to movie presne pro mne a navic z tvorby suprzetkare pana Simandla mozna vubec to nejlepsi co kdy vzniklo a ten vylizanej sef teroristu v podani Plummera taky nemel chybu vy kritici obcas se taky odvazte a nepiste jenom samy sziravy komenty podobny kousky pokud se alespon trochu vtipne zpracujou muzou bejt i sranda a ja bych mozna mel dat na doporuceni Jacka Wilda a opravdu bych nemel tolik pit... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dá sa povedať, že ide o majstrovské dielo! Béčková ( a občas až céčkovo vyzerajúca ) produkcia, ktorá sa absolútne neštíti totálneho vykrádania kultových SMRTONOSNÝCH hitov. Poteší, že vlastne všetko sa tu berie vážne, ako hovno, pričom tvorcovia si museli byť vedomí, že točia (s)hit. Ako sa ku tomu dostal pán Plummer ( ktorý tu napodobňuje Hansa Grubera se vším všudy, len sa naň nepodobá ), je zrejme väčšia záhada, ako to, kde sa našli na tento ,,blockbuster,, peniaze. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Akční Mockbuster, kde rozpoznáme spousty motivů i postav z různých akčních kinofilmů ze své doby. Nízký rozpočet, viditelně levné studiové kulisy a tristní herecké výkony dávají za své. A aby toho nebylo málo, o další stupínky snímek snižuje naprosto odfláknutý český dabing. Scénář místy není špatný, ale přeci jen se mohlo nad některými dějovými situacemi daleko více zapřemýšlet. Vypadají vskutku podivně. Takovýchto počinů vznikalo ve své době jak na běžícím pásu spoustu a bohužel, byli i daleko horší, než tento. S porovnáním s českou 'Nahotou na prodej' vyznívá přeci jen daleko lépe. Není to žádná výhra, ale když nebude po ruce jiný a kvalitnější, jako náhrada ustojí. ()

Reklama

Reklama