Reklama

Reklama

Bílý drak

  • Hongkong Xiao bai long qing hai fan bo (více)

Obsahy(1)

Akční film ve stylu Klanu létajících dýk s prvky bojového umění a stylizovaných akčních scén. Mladá aristokratka se zamilovala do prince z císařské rodiny. Úplnou náhodou si osvojí dovednosti bojových umění Bílého draka. S novou nabytou silou pochopí, že konání dobrých skutků pod jménem Malý bílý drak má jisté výhody. Když se dozvídá, že proslulý vrah Chicken Feathers má v plánu zabít jejího milovaného prince, pokusí se tomu zabránit tím, že zabijáka dostane první. Po několika neúspěšných pokusech v ní ale začíná pozvolna růst pochopení a soucit se slepým zabijákem. Právě její rozhodnutí pomáhají odkrýt skutečné spiknutí, které se skrývalo za atentáty na prince. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá historická komédia. Má dobrý príbeh o mladej žene z vyššej vrstvy, ktorá sa zamiluje do princa, pričom vie, že ani ona mu nie je ľahostajná a navyše sa jej podarí získať znalosti najvyššej úrovne bojových umení, pomocou ktorých robí dobré skutky. Ale keď sa dozvie, že princa má v pláne zabiť slepý nájomný zabijak, chce mu v tom zabrániť, ale časom zisťuje, že v skutočnosti nie je taký, ako si myslí a kvôli spoločným zážitkom si k sebe nájdu cestu. Spracovanie nie je ničím výnimočné, ale nemám s ním väčší problém. Film je dosť krátky, takže tu nie je žiadna možnosť nudiť sa, prvá tretina pôsobí takým parodickým štýlom na podobné filmy, hlavne na tri najzásadnejšie v posledných rokoch, teda Tiger a drak, Hrdina a Klan lietajúcich dýk, určite sa to dalo podať aj lepšie, ale pozerá sa na to dobre, ale viac mi sadla stredná časť filmu, ktorá sa venuje spoločným chvíľam hlavnej hrdinky a zabijaka, má to takú príjemnú atmosféru a celkovo sa mi to páči, len škoda, že po tej hodine filmu už celková zaujímavosť upadne, síce stále to nie je zlé, ale už som to dopozeral len zo zotrvačnosti. Po stránke akcie som celkom spokojný. Je to len predsa skôr paródia a tak sa tu žiadna plnohodnotná akčná scéna nenájde, ale svoj účel splnia a je zaujímavé pozrieť si nejakú parodickú variáciu na známe scény zo spomínaných troch filmov. A čo sa týka humoru, tak ani nie je moc čo chváliť, žiadna výraznejšie vtipná scéna tu nie je, ale aspoň neprechádza do trápnosti, stále sa drží na obstojnej hranici a pár nápadov je aj celkom vydarených, hlavne prenos vedomia bojových umení. Herecké obsadenie sa mi páči, skvelá Cecilia Cheung, zaujímavý Francis Ng a plno známych tvárí vo vedľajších úlohách, z ktorých zaujme hlavne Andy On. Réžia a technická stránka sú celkom slušné, síce Wilson Yip má na svojom konte aj neporovnateľne lepšie filmy, ale aj toto je dobrá práca. Keby bol celý film ako stredná časť, tak dám s radosťou ešte o stupeň lepšie hodnotenie, tá sa mi páčila, zvyšok už taký dobrý nie je, ale za aspoň jedno pozretie tento film určite stojí. Príjemná mierne nadpriemerná zábava. 63% ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli se smát nebo brečet nad tímto počinem. Mám to brát jako pouhý joke? Vážně nevím, co si myslet, protože tam je pár pasáží, které se tváří vcelku seriózně. Na druhou stranu drahý K.P. se 80% filmu tváří a chová jako mentálně postižený, oužasná Fénix se 90% času chová jako rozmazlený spratek. Plus oužasné scény, kde vám penisem přelámou nohy. No nevím, asi zůstanu skeptická... ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Spíš pohodová než třeskutě vtipná nebo akční, současně ovšem kouzelně ujetá parodie, která dokáže znalému divákovi udržet úsměv na tváři od začátku do konce a občas ho přinutí k hlasitému smíchu některým obzvláště povedeným vtipem. Ať už si utahuje z žánrových klišé, tematických stereotypů nebo roubuje současnost do historického filmu a nechá zamilovaný pár jezdit po pláci na kolečkových bruslích, krmí hrdiny McHouskou, provádí upload bojových schopností, nebo je nechá nakupovat v butikových chýších značkové kabelky omezených sérií. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na první pohled to vypadá jako jedna velká parodie na Tygra a draka a podobný kung-fu létací filmy, ale občas se dají v příběhu najít i celkem normální pasáže, který jsou i mírně dramatický, takže to neni jen taková blbina, ale když už se film ponoří do tý parodující polohy, tak to teda stojí fakt za to, někdy jsou to skoro až geniální nápady, obzvlášť mě pobavil přesun schopností a nebo nejsilnější bod slepýho vraha. Krom toho Cecilia Cheung je, po Ziyi Zhang, asi druhá nejhezčí bojovnice. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"Bílý drak“ rozhodně NENÍ typický plnohodnotný akční film. V podstatě je to taková roztomilá, mírně nevyrovnaná, zato v některých okamžicích nadmíru vtipná dobrodružně - romantická pohádka. A není to pohádka jen tak ledajaká: Jedná se o svěží dílko made in Hong Kong, které si rozmarně a láskyplně utahuje z akčních wuxia filmů, z čínské historie i současnosti - a ze všeho, co se mu připlete do zorného úhlu. A přes několikerá klopýtnutí mu to jde překvapivě dobře ... Slabší 4* ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama