Reklama

Reklama

Úpis

  • Čína Wu ji (více)
Trailer

Obsahy(1)

Akční drama, na jehož vzniku se produkčně podílely Čína, Hongkong, Japonsko a Jižní Korea, natočil režisér Kaige Chen (tvůrce filmu Sbohem, má konkubíno). Mocná kouzelnice splní přání chudé siroty. Musí však za to zaplatit vysokou cenu - nepotěší ji láska, dokud řeky nepotečou do kopce, čas nebude běžet pozpátku a smrt se nevrátí k životu. Z dívky se stane krásná a bohatá princezna Qingcheng (Cecilia Cheungová), zahrnovaná obdivem a láskou, ale každého muže, pro něhož ztratí srdce, potká strašlivá smrt. Když se do ní zamiluje otrok Kunlun (Dong-kun Jang), princezna se bojí, že ho potká stejný osud. Ale Kunlun dokáže běžet rychleji než vítr. Bude tento dar a jeho láska stačit na to, aby se naplnila věštba? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Nádherná legenda, ktorá pod rúškom rozprávkovo krásneho, priam dúhového vizuálu neisto balancujúceho na hranici s gýčom (silne indi-vindi od diváka k divákovi) a za doprovodu epickej hudby, predostiera košatý, ale naštastie vo výsedku jasný a uhladený príbeh o láske. Pohádkový nádych celej story sa s vetveným charakerov a odokrývaním ich minulosti postupne vyparuje a ostáva mlhavo definované zlo a dobro a divák napäto čaká ako to nakoniec dopadne. Z duelu dvoch megalomanským wuxia filmov posledného obdobia (Seven Swords vs. Promise) vychádza víťazne práve tento Chenov počin (a to celkom s prehľadom). ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Tvůrci tohoto čínského eposu by si měli uvědomit, že méně někdy znamená více. Vedle do očí bijící obrazové přeplácanosti a bohaté výpravy nemá Mo gik moc co nabídnout. Story je chatrná a unylá, ztotožnění se s hrdiny téměř nehrozí, některé digitální triky působí až směšně a lacině (už úvodní úprk otroka Kunluna před stádem býků ukáže, že trikové studio angažované ve filmu má do ILM nebo WETY hodně daleko), stejně tak vypadají červené kulisy královského hradu, Kunlun je snad všemocný, do vězení si chodí doslova na vycházky, souboje sahají krásně stylizovaným a efektním bojům z Hrdiny sotva po kotníky... Jak vidno, film se mi tuze nelíbil. Kdo by si snad myslel, že uvidí opus ve stylu Zhanga Yimoua, ať dá raději od Mo gik ruce pryč. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $41,9miliónaTržby USA $669,625Tržby Celosvetovo $30,925,693 ║ Čínske rozprávky začínajú dosť stagnovať, nuž je to škoda, lebo dookola ponúkajú už len tie isté mnohokrát okukané veci. Takže do scénok pravidelne napchajú pekné kvetinkové stromčeky, čarokrásne jazierka, neustále lietanie hlavných hrdinov vzduchom, mrštné súboje a ešte k tomu si to v tomto prípade úrovňou ponárajú, kvôli odbitej počítačovej animácii. Taktiež príbeh moc toho nepovie, aj keď jeho jadro by bolo celkom pestré/zaujímavé ale ostatný príbeh poskladaný naokolo je len nevýrazný balast, snažiaci sa hrať na city cez vizuálnu efektnosť scén, čo v tomto prípade skoro vôbec nefunguje. Bolo by treba si dať menšiu prestávku, lebo točiť takéto filmy ako na páse nemá moc význam. /40%/ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Vizuální paráda, i když je pravda, že triky by rozhodně mohly být nesrovnatelně lepší, znát to je hlavně v úvodní dost mizerný scéně s býky, ale to ostatní už je fakt pastva pro očí, spousta nádherných obrazů, záběrů a i tady někým kritizovaná choreografie je podle mě velice pěkná. Jenže sem bohužel u Úpisu měl trošku problém s příběhem, sice neni vloženě špatnej, ale znatelně mu chybí větší náboj, spousta načatých otázek, či scén neni řádně dokončených nebo rozvinutých a to zejména vztah otroka s princeznou, ten je tak strašně opomíjenej, až to skoro zamrzí a konec mě vyloženě zklamal, nudnej, bez řádný závěrečný bitky a ještě blbej. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Triky pre mňa nie sú všetko, zato však farby a tóny áno, a preto hovorím : Nádherná štylizácia ! Na to ja mám strašnú slabosť, rovnako ako na grandiózne fatalistické eposy akýchkoľvek starých kultúr. Koľkokrát sa mi v duši rozozvučala ozvena toho takmer nezvládnuteľného vytŕženia, ktoré som ako úplne malý znovu a znovu prežíval pri sledovaní OPIČIEHO KRÁĽA ? Nespočítam, ale vďakabohu som zistil, že tú strunu stále v sebe mám, hoci skrytú pod nánosmi vekov. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Snímek vznikal v největším světovém filmovém studiu, Hengdian World Studios. To se nachází při městě Hengdian ve východočínské provincii Zhejiang. (Conspi)
  • S rozpočtem přesahujícím 35 mil. amerických dolarů se snímek do tehdejšího data vydání stal vůbec nejnákladnějším v čínské historii. (Conspi)

  •  Filmová distribuční společnost Weinstein Company měla v prosinci roku 2005 dle tehdejších platných úmluv obstarat distribuci o 25 minut zkráceného snímku severoamerickým divákům pod tehdejším distribučním názvem "Master Of The Crimson Armor". Z této spolupráce nicméně záhy sešlo, neboť společnost distribuci snímku z blíže nespecifikovaných důvodů odmítla. O severoamerickou filmovou distribuci se tak nakonec postarala společnost Warner Independent. Ta se po zakoupení distribučních práv vrátila k původnímu filmovému názvu "The Promise". Délka snímku nicméně zůstala nezměněna a severoameričtí diváci tak shlédli snímek trvající jen 103 minut. (Conspi)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama