Reklama

Reklama

Diane Arbus: Příběh jedné obsese

  • Česko Kožich: Imaginární portrét Diane Arbusové (více)
Trailer

Nicole Kidman a Robert Downey, Jr. předvádějí „pozoruhodné“ (Kenneth Turan, Los Angeles Times) herecké výkony v tomto smyšleném portrétu slavné fotografky Diany Arbus. Z okna svého bytu zahlédne osamělá žena v domácnosti Diane Arbus (Kidman) maskovanou postavu záhadného nového souseda (Downey, Jr.). Přitahována neodolatelnou zvědavostí se rozhodne získat jeho fotografii za každou cenu. Vstoupí do jeho bytu a tím se nevědomky vydá na cestu k umění, která jí byla souzena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Krissty 

všechny recenze uživatele

Co napsat k tomuto snímku? To bylo naprosto dokonalé!!! Diane Arbus už mám ráda hodně dlouho a její dílo obdivuju, proto jsem se hodně těšila.. A když vezmu v potaz ještě to hvězdné obsazení.. Nicole Kidman si tímto snímkem vysloužila místo v mé TOPce (sice nevím, na jak dlouho, ale opravdu jsem si ji oblíbila) a Robert Downey Jr... Ten je prostě dokonalý, i když vlastně celý film nevypadá jako Downey.. :D Přes to všechno, jakého podivína hrál, mě naprosto dostal, i když tam byly vlastně jen jeho oči a rty :) Co víc říct? Hudba skvělá, kamera krásná, příběh neotřelý a zajímavý, některé scény vášnivé a erotické a závěr krásně romantický.. Proč můžu mít v TOPce pouhých 10 filmů? ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Reálná Diane Arbus si snímky outsiderů a všemožně pokřivených lidí získala místo na Pantheonu světové umělecké fotografie. Fantaskní nadreálný film, který o ní natočil Steven Shainberg (Sekretářka) nerekonstruuje události jejího života. Skrze fiktivní příběh vytváří podmanivý klíč do světa jejích fotografií. Pro Diane měla každá fotka svůj příběh, který je do ni částečně vepsán, ale z velké části zůstává nevyřčen. Film ukazuje fascinující, emocionálně pohnutý zrod jedné fotky. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Obskurně stylový, šarmantní, surreálně mystifikantní milostný(?) příběh, který se sice obsahem páně S.S. "Sekretářce" ( http://www.csfd.cz/film/21368-sekretarka/ ) nevyrovná, leč formou ji ku potěše milců všeho bizarního předčí... Výtečně ryze hollywoodsky vymyšleno, odehráno, natočeno, vyrobeno... Ach a ta hebká srst... ;o) . . . Takže >v rámci žánru< jednoznačně za pět... - - - - - (Poprvé viděno 6.2.2012 na >obssnové tv< , hodnocení 1033., komentář zde jako čtyřiasedmdesátý - 6.2.2012) ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak vám, ale mně to Star Wars připomnělo. Chlupáč, jenž balí ženy na to, že je chlupatý a pro určitou sortu žen současně roztomilý. Diane si nevážila dobrého židovského manžela, což se projevilo jejím necudným chováním vůči chlupatci pekelnému, který si Diane získal žvásty. Žvásty o ničem. 60% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Dost zvláštní film, na který jsem náhodou narazila v televizi a když jsem zjistila, že tam hraje RDJ, zůstala jsem se na něj dívat, navíc mě tam jako bonus čekal Ty Burrell. Rozhodně to byl zvláštní film, který mě napůl bavil a napůl nebavil, chvíli jsem u něj fascinovaně seděla a chvíli jsem se proklikávala internetem. Rozhodně nelituji, že jsem to viděla, ale znovu už bych se na to opravdu nepodívala. 3* ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Celosvětová premiéra proběhla 1. září 2006 na filmovém festivalu Telluride. (ČSFD)
  • Strýček režiséra Stevena Shainberga byl blízkým přítelem skutečné Diane Arbus. (formelin)
  • Původně byla do hlavní role obsazena Samantha Morton. (formelin)

Reklama

Reklama