Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina zlodějů se vloupá do kanceláře obchodníka s uměleckými předměty, kde nalezne trezor. Avšak místo vzácných uměleckých děl, skrývá tento trezor jiné překvapení:bezpečnostní kryptu, která nebyla otevřena posledních sto let. Díky této kryptě je Draculovi umožněno dostat se na veřejnost a rozpoutat tak jeho starověký teror vůči modernímu světu a všem, kteří se s ním setkají. Dracula společně s Abrahamem Van Helsingem, který zná hraběte Draculu již z minulosti a pracuje jako anglický obchodník se starožitnostmi a Simonem – jeho pomocníkem, se vydává na cestu do New Orleans, které kdesi ukrývá dceru Vana Helsinga - Mary, kterou Dracula míní nalézt. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nejdelší reklama na Virgin, jakou jsem kdy viděl. 1) Celé zpracování se má k originálu jako margarín k máslu - vzdáleně to lze použít podobným způsobem, ale požitek téměř žádný. S poetikou Stokerovy knížky tento uniformní moderní akční údajně teenagerovský (to mě podrž) upírský snímek nemá nic společného. 2) Zpočátku akční krimi se v postupně mění v jakousi zřejmě hláškařskou parodii s naprosto bizarní pointou. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 2000 a stane se nečekané. Skupinka zlodějů snažící se ukrást obrazy během činu probudí nejděsivějšího upíra všech dob. Samotného Drákulu. A protože je na konci 20. století svět poněkud jiný, věci a vůbec události se začnou ubírat zcela jiným směrem, než jak bývá obvyklé. Nová éra Draculy je tedy tu. Nejedná se ani tak horor jako vcelku o stylový thriller skutečně v nezvyklém podání. Vzorec upírských filmů je do značné míry udržován, jen není děsivý, jak by se mohlo tradičně očekávat. Snímek je působivý ve svém popcornovém pojetí thrilleru. O nic jiného než o obyčejnou zábavu tady skutečně vůbec nejde. Samozřejmě se několik slabších míst najde, ale přijde na to, jakým směrem se chtěl režisér Patrik Loussier vydat. Každopádně s jinými upírskými filmy je tento naprosto nesrovnatelný. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, ehm, prvních zhruba 20 minut to šlo, až jsem si říkal, že by konečně úpírský film, kterej mě bude bavit?, pak jsem u toho začal usínat a nakonec jsem to ani nedokoukal. Už se pomalu začínám těšít, až konečně narazím na upírák, kterej mě mile překvapí. To by ale asi museli natočit remake Nosferatu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Slabý horor pre tínedžerov porovnateľný s obdobne nevydareným béčkom Johna Carpentera UPÍRI, ale s tým rozdielom, že nemá charizmatického Jamesa Woodsa (Christopher Plummer sa v deji dlho neohreje). Zato scenár je o čosi lepší, vrátane podarene šokujúceho rozuzlenia ohľadom Drakulovej pravej identity. Inak je to na môj vkus až príliš zamerané na mladých divákov, o čo sa postaral večne mladý Wes Craven v úlohe producenta (režijne debutujúci Patrick Lussier bol dlhé roky jeho dvorným strihačom). ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Napriek minimálnym očakávaniam sa mi toto moderné spracovanie drakulovskej tematiky dosť páčilo. Mladý Gerard Butler bol do úlohy Draculu skvelou voľbou a nechýba tu samozrejme ani starý známy Van Helsing či sexi drakulove nevesty. Tvorcovia si vzali do parády klasický upírsky príbeh, ktorý sa pokúsili obohatiť o zaujímavú kresťanskú líniu a to všetko rozvinuli svojským smerom, čo prekvapivo dopadlo celkom dobre a "nový" Dracula vytvára ucelený dojem. Vizuálna stránka je veľmi vydarená, viaceré scénky ovplývajú výbornou atmosférou a dokonca ani vyššia akčnosť mi v tomto prípade vôbec neprekážala. Taktiež sa tu objaví veľa známych hercov a hoci je film miestami trochu prázdny a béčkový, nevadilo mi to a až do konca som sa veľmi dobre bavil. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Od prvního dne natáčení do uvedení filmu v kinech uběhlo přesně 6 měsíců. (liquido26)
  • Ve scéně, kde Lucy a Mary spolu mluví v obchodě s hudbou, stojí Lucy před regálem, ve kterém je vidět CD zpěvačky Vitamin C. Vitamin C je pseudonym herečky a zpěvačky Colleen Fitzpatrickové, která v tomto snímku Lucy hrála. (liquido26)
  • Hláška: "Never, ever fuck with an antiques dealer", kterou řekne Simon Sheppard, byla původně věta, kterou jeho představitel Johny Lee Miller utrousil během natáčení jako vtip. Režisérovi se líbila a přidal jí do scénáře. (liquido26)

Reklama

Reklama