Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karla Homolka a Paul Bernardo, mladí manželé, které spojovala velká láska a perverzní sexuální praktiky, prosluli v Kanadě jako nejbrutálnější zabijáci moderní historie. Krátce po svatbě „naservírovala“ Karla novomanželovi svou třináctiletou sestru Tammy. Dívku omámenou léky jeden po druhém zneužili. Jejich hrátky se zvrhly a sestra zemřela. Následovala série únosů, sexuálních zneužití a bestiálních vražd nezletilých dívek. Policie neměla proti podezřelé dvojici žádné hmatatelné důkazy. Karla se nakonec rozhodla pro spolupráci s kanadskou justicí. Svědčila proti manželovi výměnou za mírnější trest. Pomohla tak vyšetření nejbestiálnějšího případu v severoamerické historii. Kontroverznost a brutalita snímku byla důvodem k pozastavení distribuce filmu a nejen v Kanadě se vedly obšírné diskuze o jeho vzniku. Karla Homolka, po otci Češka, opustila vězení loni v létě. Odborníci ji označili jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Za mřížemi se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

POZOR, SPOILER. Snímek výstižně charakterizují komentáře kOCOURA nebo DaViD´a 82, tento námět by si rozhodně zasloužil invenčnější zpracování, než jaké předvedli Bender a spol. Jen si dovolím drobnou poznámku - v závěru snímku se dozvídáme, že titulní hrdinka si odseděla svých 12 let a v roce 2004 byla propuštěna na svobodu. Tolik dovětek filmu. Skutečná Karla Homolka byla v Kanadě vystavena neustálým (a dost pochopitelným) útokům ze strany veřejnosti i rodin Bernardových obětí a rozhodla se přestěhovat - světe div se - do vlasti svých předků, České republiky. Dnes tato dáma podle jedné verze údajně v klidu a pohodě žije v Berouně. Andrej Drbohlav v "Psychologii sériových vrahů" (Grada Publishing, 2013) zase uvádí, že po propuštění si změnila jméno na Leanne Tealeovou, výhodně se vdala, v roce 2007 se jí narodil syn a v současnosti studuje na univerzitě. Zdá se mi to, nebo jí spoluúčast na dvou vraždách a zabití vlastní sestry přišla docela lacino? ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Velmi obtížné hodnotit tento snímek. Na jedné straně velmi silné téma, které přímo vybízí ke zfilmování a už jenom kvůli němu film stojí za vidění, ale samotné zpracování už je na tom o něco hůře. Né, že by to byl vyložený průšvih, určitá atmosféra zde funguje, scénář celkem věcně vyloží obsah problému a herci se taky poměrně snaží, ale přeci jenom čekal bych o něco více. Po čertech škoda, že se tak zajímavý námět nedostal do rukou nějakého áčkovějšího režiséra. Mohl z toho být mrazivý thriller ve stylu Základního instinktu, takhle to působí spíše jako lacině natočený dokument, který kdyby nepojednával o tak tragických událostech, nejspíš by se nedostal ani do kin. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Za prvé - Nechápu, jak se mohl jasně televizní film ocitnout v kinech, kam se poslední dobou nedostane mnoho kvalitnějších. Za druhé - Jestli by se měly točit filmy podle každé šokující události, tak by jiné filmy nevznikaly. Pokud již tak autoři učiní, mělo by jejich dílo v hlavách diváků něco zanechat, a teď nemyslím znechucení nad zbytečně strávenými sto minutami života. Za třetí - Nevím kde režisér sehnal takové polena, kteří jsou herci asi tak, jako já fanoušek Sparty. Jde o úplně zbytečný film, který nepřináší vůbec nic nového, ba naopak, již stokrát viděné předvádí ve stokrát horší podobě. Jediným plusem pak zůstává fakt, že díky Karle jsem se o tomto "masakru" dozvěděl. Nic víc, nic míň. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Takhle odfláknutý snímek jsem už dlouho neviděl. Silný námět totiž kvalitní film nedělá. Výborná ve škole, vystudovaná na veterinářku, jenže bezhlavá láska v dospívání jí převrátila život naruby. Jejím vyvoleným je sice charismatický, ale posléze silně agresivní a nevyrovnaný hajzl, se kterým se stali nejznámějšími kanadskými sériovými vrahy. Tak trochu agitka pro hrdinčinu nevinu, která je stejně nudná jako plochá. Počínání obou partnerů je bez hlubšího vysvětlení, jen s náznaky sledujeme hloupou slepici, která chtěla, aby byl manžílek šťastný. O jeho sexuálních chutích a zvrhlostech se pak nedozvíme vůbec nic. Nevíme, kde se to v něm vzalo, jeho plochost je do očí bijící. Snímek levný po všech stránkách a postrádající jakýkoliv dramatický efekt divákovi nic nenabízí, zhola nic si z něho neodnáší. Herci tu žalostně přehrávají, až si říkám, že moje dostaveníčko s Karlou byl hluboký omyl!! ()

jura-roy 

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané.... Celý film postrádá autentičnost, nepohltí vás, jen vás nechá dívat se a přihlížet spolu s Karlou na Paula, který si užívá a uspokojuje své perverzní choutky. Navíc herecké výkony nejsou nijak oslnivé, spíše podprůměrné. Tvůrci tohoto filmu obsadili do role Karly pěknou a sympatickou Lauru Preponovou, což asi nebyl nejlepší tah, protože v průběhu filmu soucítíte s Karlou, přičemž ani ona není nevinná. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Odborníci označili Karlu Homolku jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Ve vězení se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (Terva)
  • V čase 0:58:27 je vedle auta vidět mikrofon. (Pepy)
  • Kanadský premiér Dalton McGuinty při uvedení snímku vyhlásil veřejně jeho bojkot v březnu 2005. Prohlásil, že se určitě na film nikdy nepodívá a doporučuje to samé všem lidem z Ontaria, kde se tragédie stala, to samé. "Je velmi smutné, že se někdo snaží vydělat peníze na tak strašné a odporné tragédii". (don corleone)

Reklama

Reklama