Reklama

Reklama

Obsahy(1)

16-ročný študent Steven Carter má problémy v škole, pretože ho rozptyľujú prebúdzajúce sa homosexuálne túžby a vyčerpáva ho večné pretvarovanie sa pred rodičmi a spolužiakmi. Jedinou jeho spriaznenou dušou je obézna susedka Linda, ktorá jediná vie o jeho romániku s najkrajším chalanom na škole, atlétom Johnom Dixonom. Tomu však viac než na prvej veľkej láske záleží na zachovaní inkognita a dobrej povesti. Steven nedokáže dlhšie znášať dusivú atmosféru doma a v škole a odhodlá sa k radikálnemu riešeniu... (arkis)

(více)

Recenze (22)

jafuska 

všechny recenze uživatele

gay film s problematikou coming out, mladého gaye a jeho utajení přede všemi s jeho odlišnou sexuální orientací, tento příběh mě byl obzvlášt blízký, i když málokdo by byl tak odvážný jako v tomto filmu a přiznat přede všemi, že je gay, a přitom se člověk nemá za co stydět, v tomto filmu je jasně ukázaný, že společnost stále ještě není předurčena aby byla v tomto směru tolerantní a neměla předsudky, které jsou zbytečné, ale tohle je ještě na delší trat, než to většina lidí pochopí, možná přehodnotím k některým britským filmům můj názor, člověk se někdy může splést, hlavního hrdinu jsem plně chápala, opravdu to není jednoduché přiznat se jen tak někomu. Hlavní hrdinové byli fajn, uvěřila jsem jim všechno a o to tady nejspíš taky šlo. Určitě tento film stojí za zhlédnutí, nejen pro jinak orientované lidí, je to pro všechny. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Na to, že to bylo místy hodně klišovité se na tenhle film koukalo celkem dobře. To jediné, co už bylo na mě trochu moc byla melodramatická proslovová scéna v závěru. Mimo to mě ale tenhle snímek mile překvapil a pokud se jen trochu zajímáte o tuhle tématiku, nebo hledáte jen trochu jiný zajímavý a vcelku pohodový snímek, tak vřele doporučuju. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Je čas vyjít s pravdou ven, dokud tě zcela zevnitř nepohltí a nerozpoltí ve dví aneb sympaticky a úsměvně natočený britský snímek, který se vypořádává s problematikou sexuální orientace. Samotný námět je sice chvílemi učebnicovým příkladem, kde nechybí klišé a věčně omílané dialogy, ale na druhou stranu se zde rozebírají skutečné problémy. Zkrátka film, ve kterém vedle dramatického přiznání sebe samého nechybí ani komediální linie (viz téměř jakákoli scéna s Lindou - zejména autoškola). ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si režisér v poslední třetině neodpustil několik zbytečných scén. Brad Gorton v roli Johnnyho je zoufale toporný, holčičky neuvěřitelně klišoidní, chování rodičů jako podle kopíráku, a přesto u mě tento film vyhrává nad podobnými americkými počiny typu Latter Days. Už jen kvůli atmosféře a nehollywoodskému konci... ()

katakomb 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, za co bych dal třetí hvězdičku, rozhodně ne za herecké výkony, co místy připomínaly Pojišťovnu štěstí a hudbu, která zase zněla jak ukradená z Dynastie. Méně je někdy více a přijde mi, že tenhle film byl zbytečně nadupanej vším možným, včetně patetického klišé, které ve výsledku jen nafukuje minutáž bez výrazného objektivního přínosu. Myšlenka nijak světoborná, za mě úpně průměrnej film o coming outu a hledání svojí sexuální identity. Nic, co bych doporučoval ostatním ani co bych si chtěl pustit znovu. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama