Reklama

Reklama

Umění milovat

  • Itálie Fine Art of Love: Mine Ha-Ha, The

Obsahy(1)

Hrdinkami příběhu odehrávajícího se v Duryňsku na sklonku 19. století jsou mladičké chovanky internátní školy. Osiřelá Hidalla a její kamarádky vyrůstají ve světě izolovaném od reality a jejich život za školními zdmi určují přísná pravidla. Pod dohledem náročných učitelek a strohé ředitelky se zdokonalují v klasickém tanci, hudbě a etiketě a kontakt s okolním světem mají zakázaný. V šestnácti letech však mají dívky i jiné sny než jen stát se členkami slavného baletního souboru – a také jiné choutky, obavy a děsy… Klasik italské kinematografie, režisér a scenárista Alberto Lattuada, dlouho snil o adaptaci symbolistického románu německého spisovatele Franka Wedekinda. Po Lattuadově smrti loni v červenci se projektu ujal britský režisér John Irvin. Film vznikl v koprodukci Velké Británie, Itálie a České republiky a natáčel se i v Liberci a Mariánských Lázních. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Terez.S 

všechny recenze uživatele

když jsem tento film viděla před rokem a půl na festivalu ve Varech, úplně mě dostal. pamatuju si, že jsem vycházela z toho kina dost vyklepaná a že jsem té atmosféry byla plná ... nevím, jestli bych dala 5 hvězdiček i kdybych na to teď koukla znovu, ale teď nemůžu jinak, protože to ve mě zanechalo fakt silný dojem. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Frank Wedekind zanechal svůj symbolistický román Mine-Haha oder Über die körperliche Erziehung der jungen Mädchen v roce 1903 ve fragmentu. Také proto je těžké se s jeho interpretací velmi těžké popasovat. Nicméně tato adaptace dochází do krajnosti a zachází s Wedekindem podobně jako s Goethovou Růžičkou. Svět internátní školy budoucích primabalerín má svá pravidla a mladá Hidalla prochází podobným procesem dospívání jako mladý Törless. Život je krutý. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

41st KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2006 - HORIZONS - Horizonty (The Fine Art of Love / THE FINE ART OF LOVE / Umění milovat) - 7. 7. 2006 - kino Thermal - Velký sál - Karlovy Vary - 55% ()

Reesha 

všechny recenze uživatele

Nejak nevim co k tomu rict. Tenhle film mel ohromny potencial. Bohuzel, dle meho nazoru zustal nevyuzit. Jednu hvezdicku davam za atmosferu a druhou za moji pritelkyni, hrajici jednu z chovanek. Spousta veci mi tam nedava smysl, k zadne postave (krom pi. Bissetove samozrejme - ta je uzasna) jsem si nevytvoril vztah, policie je ve filmu jen proto aby rekla: "hmm je to divny", stejne tak nazev filmu je v jedne scene zminen, aby se o tom uz dal nikde nehovorilo. Vidim tam nekolik rovin jdoucich kamsi, aby se nikde nesetkaly a vysumely do prazdna. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v České republice v roce 2005, a to v Mariánských Lázních, Liberci, v klášteře v Teplé a na zámku Sychrov. (Trajektt)
  • Film měl premiéru na MFF v Benátkách roku 2005. (mac000)

Reklama

Reklama