Reklama

Reklama

Bloody Olive, The

všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie / Film-Noir
Belgie, 1996, 10 min

Recenze (5)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jeden ze vzácných případů, kdy je dějová překombinovanost využita ku prospěchu věci. Jako filmy-noir stylově natočené, ale zároveň nenoirově vtipné a nečekaně zakončené (Merry Christmas). A ještě jedna věc - nebýt důmyslné hry světla a stínů, nevynikne, jak krásné má femme fatale oči. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Manželský pár si s nakažlivým optimismem připravuje oslavu vánoc, kterou naruší svý příchodem nečekaný návštěvník. Uprostřed následujícího nekonečného proudu dějových zvratů je pak každý z trojice několikrát zastřelen, propíchnut či jiným způsobem zbaven života, což nic nemění na tom, že všichni tři "nesmrtelní" boj ve zdraví přežijí a skvěle maskovaní detektivové s rutinou oddělí zrno od plev. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Samozrejme nic neprekona dokonalost ultrakratasu od Ian Hansinga "10-second Noir", ale tenhle filmek je taky uzasnej. Nejen ve vyborne podarene obrazove stylizaci, ale i v zabavnem, parodickem pribehu. Az si clovek rika zda by nestacilo natacet vsechny filmy jen takhle kratke... :-) P.S.: Jedine co bych vytkl (ale je to jen osobni poznamka) je hlavni hrdinka, ktera by potrebovala nutne ty 40. leta jeste doladit. Na FF to bylo jen tak tak... Docela to totiz bilo do oci, protoze ti dva chlapici byli stylizovani dobre. (tzn. zeny proste fungovaly trochu jinak, vcetne obleceni, chuze, gest atd. Nejde mi tady o krasu. :-)) ()

hekla 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní sníměk ve kterém zažijete tolik dějových zvratů a překvapení jako v několika dvouhodinových filmech. Vše nabírá stále rychlejší spád, nechybí vtip a vždy, když už si řeknete, že už vás nic nepřekvapí, přijde další "šok". Skvělá parodie film noir s nádechem "vánoční atmosféry". ()

Reklama

Reklama