Reklama

Reklama

Na cestě - Série 5 (2008) (série)


Na cestě po Mostecku (S05E05)

(epizoda)
  • Slovensko Na ceste po Mostecku
Česko, 2008, 26 min

Režie:

Tomáš Kábele

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč), Zbyněk Jakš

Obsahy(1)

Mostecko patří rozlohou k nejmenším, ale zároveň k nelidnatějším regionům v České republice. Jeho dominantou je hrad Hněvín, kde byl vězněn i slavný magistr Kelly. Ten zlověstně prorokoval městu, že lehne v prachu a ohni. Jeho věštbu komunisté svým způsobem vyplnili. Měsíční a industriální krajina však v sobě skrývá jistý bizarní půvab a spoustu zajímavostí. K nim patří třeba vinice vybudované na rekultivovaném území, přesun kostela Nanebevzetí Panny Marie či unikátní Koldům. Navštívíme doly, výrobce tradičních dřevěných hraček, litvínovskou hokejovou líheň i nechvalně proslulé sídliště Chánov. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Brouk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasný příklad toho, že pokud budu chtít coby dokumentarista... udělám několika sestřihy z jakéhokoli místa na zemi ohyzdnost k nepřežití a z místních obyvatel minimálně podivíny... Například všemi opěvovaný Český Krumlov... počkejme si na ubrečený listopad, ranní opar, nevlídno a sychravo...pár chytrých záběrů na Energoblok Domoradice, pár póz nevzhledných krumlovských paneláků (jako skoro všude).. na čurbes u popelnic a hle! Nezkušený se diví... UNESCO a Krumlov?... no nic, to jen tak na okraj... Ačkoli tento dokument nebyl jen jednopólový stejně vyšel pro Mostecko chmurně (v případě filmu Štěstí pro Mostecko zrovna tak)..... No nic, každý dokumentarista má svou hlavu a vizi... já jen, že jsem Mostečák-Kopisťák-Konobržák-Pařidlák-Hořáňák-Holešičák -Skyřičák-Čepirožák apod. a jsem patriot... :-) velký a neúnavný.... ()

Charon11 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit s "Broukem". Dost účelových záběrů, které vytvářejí pokřivený obraz o Mostecku. Asi to byla objednávka : Jeď tam natoč to tak a tak a bylo. Já mám svůj rodný kraj rád a současnost je oprati stavu před 25 lety nebe a dudy. Kdo nevěří ať přijede. Nejsme Třeboňsko, ale největší černá díra v republice také ne! ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama