Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tripp (Matthew McConaughey) není ani v pětatřiceti letech ochotný vyletět z rodného hnízda. Jeho zoufalým rodičům ale právě došla trpělivost. Domluví se proto s rozkošnou Paulou (Sarah Jessica Parker), která má chytrý plán jak jejich synáčka konečně postavit na vlastní nohy. Taková je výchozí situace romantické komedie režiséra Toma Deye (Showtime, Rytíři ze Šanghaje) a zároveň nový trend, který se začal šířit mezi svobodnými třicátníky po celém světě. "Proč by se měl Tripp stěhovat od rodičů, když mu u nich nic nechybí, ve svém pokoji má všechno, co potřebuje k životu, a máma mu pere špinavé prádlo?" říká McConaughey. Jeho pohled na svět se změní, když potká Paulu, která ve všech směrech splňuje parametry ideální ženy. Až na to, že se jedná o profesionální konzultantku, která Trippa sbalí jen proto, aby ho vyhnala od rodičů. Jenže co se stane, když se do své oběti zamiluje? Matthew McConaughey (Sahara, Jak ztratit kluka v 10 dnech), kterého prestižní časopis People zvolil nejpřitažlivějším mužem na světě, sice nevypadá jako typický maminčin mazánek, ale díky zkušenému scenáristickému duu pohodlnosti jeho postavy snadno uvěříte. Ostatně stejně jako celému příběhu, který má na první pohled rozměry standardní romantické komedie, a přesto je velmi originální. "Lemra líná má velmi klasický rozjezd ve stylu komedií Billyho Wildera, kdy je ústřední romance postavená na podvodu. Sbližování a rozchody jejích hrdinů mají ale docela dramatické a závažnější podtóny, než je u podobných komedií obvyklé," říká režisér Tom Dey. Skvělé vedlejší postavy (asociální Paulina kamarádka, excentričtí Trippovi rodiče nebo jeho potrhlí kamarádi) se ale starají o to, že se ani ve vážných chvílích nepřestanete smát. Kromě "nejpřitažlivějšího chlapa na světě" a hvězdy seriálu Sex ve městě Sarrah Jessiky Parker se v Lemře líné objeví i Kathy Bates, držitelka Oscara za film Misery nechce zemřít, Zooey Deschanel (Stopařův průvodce po Galaxii) nebo Stephen Tobolowsky (Garfield). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Neznám smysl tohoto filmu, asi se neumím vžít do americké společnosti mužů nad třicítkou žijících u rodučů. Pomineme-li ale smysl filmu, zbyde nám jen pár pěkných pohledů Sarah J Parker a trošku humoru, bohužel velmi málo, takže je to film na doma, když potřebujete něco udělat do práce, či do školy, a nemůžete přitom dávat pozor na celý děj. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Možná průměrná komedie, ale i tak jsem se moc nezasmála. Spíš to bylo podivné drama s naprosto očekávatelným koncem, což mě na romantických komediích docela mrzí. Ale tak je to určitý žánr, který se tím trochu řídí - jednoduchostí, přímočarostí atp. Ale tohle bylo až moc jednoduché a přímočaré :( Každopádně drozd byl dobrý nápad. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Hlavní problém filmu - McConaughey a Sarah Jessica Parker. On opravdu není ani trochu uvěřitelnej, a ona... :) no taková stará vykopávka, co po 3 schůzkách chce někoho odtáhnout z domu :) to samo o sobě působilo dost směšně. Dvě hvězdičky si ale film zaslouží za vedlejší postavy. Skvělí jsou oba rodiče, kteří drží trochu nad vodoiu první polovinu filmu. Ve druhé, kdy se dají dohromady Justin Bartha a Zooey Deschanel, to jsou právě oni, kteří obstarají nejvíce zábavy. Kdyby se film v půlce zlomil a vyprávěl nám jen o nich, tak by to bylo mnohem lepší. ()

baaaja 

všechny recenze uživatele

Naprosto nepropracovaný, vůbec se mi na to nekoukalo dobře... už kvuli hlavním postavám... McConaughey je frajírek který mi tam vážně vyloženě vadil, nevěřila bych mu ani nos mezi očima, kdyby semnou mluvil a jako herec se vážně hodí jen do takovýchhle podprůměrných rádoby romantických komedií o ničem... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Sarah Jessicu Parker nemusím, ale byl jsem velmi mile překvapen z toho, jak tenhle film zvládla. Vlastně je zde docela příjemná. Matthew McConaughey je dobrý herec, v komediích je uplatnitelný. Celkově pak tahle romantická komedie vyznívá docela dobře, což mě samotného překvapilo, protože jsem nic takového nečekal. U komedie jsem se nakonec dobře bavil, i když je velmi podobná jiné, kterou jsem celkem odsoudil. Je ale fakt, že "Jak ztratit kluka v 10 dnech" mi vadilo kvůli Kate Hudson, kterou skutečně nemám rád a myslím si, že je jednou z nejhorších hereček, co nám Hollywood dal. I když je fakt, že v podobných filmech se opravdu nemusí snažit. Sarah Jessica Parker se také moc nemusela snažit, ale díky tomu, že nehrála mámu od rodiny, jsem jí její roli věřil. Podobnost se snímkem "Jak ztratit kluka v 10 dnech" je především v tom, že se to celé točí kolem jednoho poměrně originálního nápadu. V "10 dnech" to bylo napsání článku o tom, jak ztratit kluka, v tomhle případě je to najmutí ženy, která donutí mladíka, aby se konečně odstěhoval od svých rodičů. Filmovou matkou Matthowa McConaugheyho je Kathy Bates, i další vedlejší Party jsou obsazeny skvěle. Objeví se tu i Bradley Cooper ještě před tím, než se stal sám hvězdou pro hlavní role. Příjemná komedie, kde mě ani hlavní hrdinka nedokázala odradit. A když překousnete vtipy se zvířaty, budete se celkem obstojně bavit. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/10/prach-uspesna-pokracovani-animaku.html ()

Galerie (80)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu se měl původně objevit také Robert Duvall, ale nakonec ho nahradil Terry Bradshaw. (imro)
  • Romantická komedie za 50 mil. dolarů vydělala během úvodního víkendu (10. – 12. 3. 2006) 24,4 milionu dolarů a celkový výdělek se v kinech USA vyšplhal na 88 milionů. Pro studio Paramount byla vítaným hitem po sérii komerčních propadáků jako Aeon Flux či Pan Rosnička. (imro)

Související novinky

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Reklama

Reklama