Reklama

Reklama

Panu učiteli s láskou

  • Velká Británie To Sir, with Love (více)
Trailer

VOD (1)

Idealistický Mark Thackeray si nájde zamestnanie ako učiteľ a dostane triedu plnú nevychovaných a neovládateľných výrastkov. Hoci stále dúfa, že toto zamestnanie je len dočasné, začne pomaly meniť pomery v triede - ku svojim žiakom pristupuje ako k dospelým ľuďom a učí ich, aby sa k svojmu okoliu správali s rešpektom. Keď dostane lukratívnu pracovnú ponuku, bude musieť urobiť zásadné rozhodnutie. (STV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s Poitierem. Tenkrát jsem ho v tom filmu vnímal jako pořádnýho sympaťáka a opravdovou autoritu, která těm frackům ukáže, co to je kázeň a pak je ještě vezme do muzea. Podobných námětů bylo natočeno kupu. Ale Panu učiteli s láskou vás vtáhne vám moc dobře známou atmosférou ze školních lavic. Ta se totiž režisérovi podařila nastolit dokonale... ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 1.9.1973+SLOVENSKÁ (obnovená) TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 1 = 15.2.2015, réžia slovenského znenia (ČST Bratislava) = EDUARD GREČNER. POITIERa nahovoril ĽUBO ROMAN a titulnú pieseň prespievala legendárna EVA KOSTOLÁNYIOVÁ - Sentimentálna klasika. Ale je to na škodu ? Určite nie, aj keď mnohí samozvaní "csfd experti" zasa budú kuvikať, že nostalgia, sentiment a x-faktor (v tomto prípade načisto dokonalý slovenský dabing) sú neprípustné pri výslednom hodnotení. Viete čo ? Blééééé. :-) A ešte som zabudol na to najdôležitejšie: LULU - To Sir with Love (5.5.2009) ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

... rozklenul duši študáckou. Charisma za katedrou, autorita před tabulí. Až se Vám zasteskne po nás, školou povinných... My přistoupili na Vaši lekci - být lepší, vydali se cestou proměny. Hodiny slušnosti a poznání, jednání rovného s rovnými. Jen tehdy můžeme uspět ve zkoušce (z) prvních kroků (k) dospělosti, získat Vaše uznání. Mnozí pedagogové projdou naším životem zcela bez povšimnutí, zapomenuti, ale jen pár výjimečných, možná jen jeden jediný, má tu vzácnost trvale střežit paměť křehké rovnováhy, vzdělanostní a osobnostní důvěry. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Skvělý Sidney Poitier, jeho charisma až zaráží. Přichází jako učitel na svou první štaci, aby tam z hajzlů udělal slušné lidi. Míra naivity zde není tak velká, aby to obr-představení shodila. Čili film, u kterého se budete cítit báječně. Tedy pokud nejste učitel v České republice, nepobíráte učitelský plat a neztrácíte nervy u té nevychované chásky. Ve skutečnosti totiž taková náprava není možná. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Pan učitel, jakého bych si přála - nicméně ani zdaleka nejsem přesvědčená, že by své svěřence zvládl s takovou profesionalitou ... s takovým pochopením ... že by je VŮBEC zvládl. I když ... byl možná prvním človědem v jejich životě, který je bral vážně, který s nimi jednal sice z pozice autority, ale zároveň s respektem. Částečné nedůvěře navzdory - ten snímek si mě naprosto získal svou otevřeností, svou vírou, svou vstřícností, svým přístupem k životu ... svou LASKAVOSTÍ, která přichází jakoby z jiného prostoru a času, na hony vzdálená pokřivené filosofii jedenadvacátého věku. Neboť bez ohledu na tehdejší místní ozbrojené konflikty, přetrvávající rasové předsudky, propastné třídní rozdíly a nejrůznější (polo)vyloučené lokality jsme tenkrát byli ochotni věřit na nadějné vyhlídky pro náš svět. Zatímco s příchodem nového století jsme se vlastním přičiněním ocitli v jakémsi bludném kruhu, kde se bez cíle a bez iluzí potácíme od nesmyslné a pokrytecké korektnosti k přezíravé a cynické bezohlednosti ... a zase zpátky. Jako bychom zapomněli, odkud jsme kdysi vyšli a kam jsme (snad) měli namířeno. PAN učitel Sidney Poitier alias Mark Thackeray nám s empatií sobě vlastní v podstatě jen zprostředkoval návrat ... k našim vlastním kořenům. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Film si v USA vedl tak nečekaně dobře, že společnost Columbia Pictures provedla průzkum trhu, aby zjistila proč. Jejich odpověď: Sidney Poitier. (sator)
  • Na základě polo-autobiografického románu E. R. Braithwaitea a jeho zkušeností s výukou na tvrdé střední škole v chudé oblasti poválečného východního Londýna nebylo vykreslení postavy učitele věrohodné. Po vydání filmu několik bývalých Braithwaiteových žáků tvrdilo, že skutečný učitel byl přísný a tvrdý pedant, který ve třídě často používal tělesné tresty a byl daleko od sympatické postavy, jak ho vylíčil Sidney Poitier. (sator)
  • Londýnský autobus LLU 829, který se objevuje v několika sekvencích na začátku filmu a v některých pozdějších sekvencích, dodnes přežívá jako zachovalé historické vozidlo a lze jej vidět v East Anglia Transport Museum. (sator)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama