Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tato bláznivá hororová komedie z pera Terence Marshe a Gena Wildera, který se rovněž ujal režisérské taktovky, připomíná Wilderovu slávu ve snímku Mela Brookse Mladý Frankenstein. Wilder zde ztvárnil roli rozhlasového moderátora Larryho Abbota, jenž se rozhodne před svatbou představit svou snoubenku Vickie svým příbuzným, kteří žijí na pochmurném venkovském panství, kde Larry strávil své dětství. Háček je ale v tom, že se Larryho strýček rozhodl vyléčit jej z jeho neurotické poruchy řeči a nepřiměřených návalů strachu pomocí šokové terapie v podobně místních duchů. Po příjezdu do strašidelného domu se tak snímek se mění v nekonečný proud děsu. Hrůzný rod v čele s tetičkou Kateřinou, která v jednom kuse vypráví o místním zuřivém vlkodlakovi, nedá Larrymu a Vickie ani na chvíli vydechnout a o klidném víkendu na venkovském sídle si naši hrdinové mohou nechat jen zdát. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Han22 

všechny recenze uživatele

No a takhle to vypadá, když se amíci snaží o anglickou černou a vražednou komedii. Zvenčí je to trefené dokonale a za atmosféru dávám dvě hvězdičky - staré sídlo, spousta mlhy, strašidelná legenda. Zevnitř je to z většiny totálně pitomé. Postavy se pitvoří, blbnou, křičí, ale není to moc vtipné, většina z nich je buď nezajímavá, nebo rovnou na zabití (služka). Korunu tomu dává opravdu příšerný Dom DeLuise v roli tetičky, to obsazení jsem vůbec nepochopil a Zlatá malina šla naprosto zaslouženě. A Gene Wilder je občas celkem vtipný, ale není zrovna můj oblíbený komik, vždycky mi přišel jako taková americká kopie Pierra Richarda. Navíc naprosto pitomý konec a strašidelné to nebylo vůbec. ()

Stocki 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu mě téměř pokojně dovedla do stavu hlubokého spánku. Druhou půlku jsem již pozorně a bystře dokoukal, ale kdybych raději usnul úplně, vůbec bych se nezlobil. K zasmání je toho prámalo a k vyděšení už vůbec nic. Podprůměrný snímek, kde stojí za zmínku snad jen vedlejší role Paula L. Smithe, který je nám znám především jako Šimon neboli dvojník Buda Spencera. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Strašidelné líbánky nejsou filmem, po kterém se budete bát usnout a ani nebudete koukat pod postel, jestli tam náhodou něco nečíhá, co by vás mohlo vyděsit k smrti. Postavy jsou komické, než aby vzbuzovaly hrůzu nebo dokonce odpor. Z toho je jasné, že něco takového nebylo myšleno vážně. Je to prostě béčková chuťovka pro příjemné zpestření nudného pracovního dne, kdy už nudou nevíte kudy kam. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o průměrnou hororovou komedii, která je plná suchého amerického humoru, který místy vypadá dost trapně, ale dokáže i docela pobavit. Herecké výkony sice nepatří mezi nejlepší, ale rozhodně neurazí. Bohužel na hororovou komedii mi tu chybělo více hororové atmosféry, kterou aby tady jeden docela pohledal. 5/10 ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Možná u nás Strašidelné líbánky trochu znevýhodňuje neznalost anglosaské tradice rozhlasových horrorových seriálů, které bez uzardění kombinovaly realistické detektivní zápletky se zásahy duchů a vlkodlaků. Film částečně těží z myšlenky, že co v rozhlase bez potíží projde a vyzní autenticky, filmová vizualizace ukáže v nechtěně komickém světle. :-) Gene Wilder si napsal roli herce z takové rozhlasové série. Protože dostane exkluzivnější příležitost a k tomu se má oženit s kolegyní, stihne ho psychický blok ze zodpovědnosti a řešením se ukáže být vytloukání klínu klínem - aby se nebál změn v osobním a profesním životě, je třeba ho vyděsit něčím ještě horším. Na zámku své pratety potkává několik monster, uniká vrahovi a není si jistý před nikým z personálu a příbuzenstva... Výsledkem je něco jako kombinace filmů Tetička (1941), Drahý zesnulý (1973) a Jen ho nechte, ať se bojí! (1978). Dialogy s komorníkem zase nemohou nepřipomenout Vraždu na večeři (1976). Film nabízí pět nebo šest vynikajících komediálních scén a řadu nesmírně efektních obrazů - kamera a výprava bodují na takovou frivolní komedii až nečekaně "gotickou" atmosférou. Vyjukaného Genea Wildera obklopuje hodně nesourodá sestava herců. Paul L. Smith, dvojník Buda Spencera z filmů o Šimonu a Matoušovi, nebo představitel nahluchlého komorníka s děravou pamětí Bryan Pringle překvapují anglickým stoismem, naopak Dom DeLuise v roli Wilderovy pratety selhal na celé čáře a afektuje jako v podřadné travesti show. Nebýt této postavy, která mě nejen nebavila, ale přímo znechutila, šel bych s hodnocením o něco výš. 60% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Představitelka hlavní postavy Vickie Pearle Gilga Radnerová trpěla už běhen natáčení rakovinou vaječníku, které tři roky po skončení natáčení podlehla. (Terva)
  • Dom DeLuise získala za roli Kate Zlatou Malinu pro nejhorší herečku ve vedlejší roli. (Terva)

Reklama

Reklama