Reklama

Reklama

Cigarety a káva

(festivalový název)
  • Rumunsko Un cartus de kent si un pachet de cafea (více)
Krátkometrážní
Rumunsko, 2004, 11 min

Obsahy(1)

V luxusnej reštaurácii sedí mladý a dobre odetý muž, ktorý si pochutnáva na chrumkavom jablkovom koláči. Očakáva otca, ktorý sa dostaví o niečo neskôr, pretože cestoval inou električkou než akou mu poradil syn, ktorý je teraz v časovej tiesni, pretože sa má sa stretnúť s klientom. Syn objedná otcovi neperlivú vodu a berie si od neho úplatok v podobe kávy a cigariet pre niekoho, kto mu pomôže nájsť mu prácu. (sochoking)

(více)

Recenze (4)

dwi 

všechny recenze uživatele

Kafe a cigára na rumunský způsob překvapivě svěže reflektují tamější společnost. Tam, kde Jim Jarmusch nechává osoby volně plkat nad banálními tématy okořeněnými špetkou absurdního humoru, Cristi Puiu dává přednost konfrontaci nezaměstnaného stárnoucího otce s naopak úspěšným a dravým synem. Hořká grotesknost se vyjevuje i v nejmenších odstínech (otec si chce objednat obyčejnou vodu, přičemž číšník mu vyjmenuje paletu všelijakých názvů) a dodává tomuto svéráznému kraťasu punc nemilosrdné originality. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Vtipná, bystrá a pohotová rumunská odpověď na Jarmusche. Ačkoli o dost lépe asi její kouzlo vynikne dneska, po letech, když už je zřejmé, jak silná a svérázná filmařská osobnost Puiu je. *~~ ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Příjemná rumunská verze Jarmuschova filmu Kafe a cigára, natočená jedním z nejlepších režisérů všech dob. Jen mi tu chyběla nějaká větší poutavost a asi i pointa. Slabé 4* ()

Reklama

Reklama