Reklama

Reklama

A co dál...

Trailer

Obsahy(1)

Jediný syn Stollerových ukončil střední školu a společně se svými třemi přáteli stojí před rozhodnutím, co bude v životě vlastně dělat. Vyniká především v cyklistice, věnuje se jí a je častým vítězem v místních závodech. Jeho favoritem je tým Cinzano z Itálie, a protože sní o tom, že bude závodit právě za tento tým, začne poslouchat opery, aby se naučil italsky, dokonce předstírá, že je italský student na výměnném pobytu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

Cushing 

všechny recenze uživatele

Na pět hvězd to není, ale já je dám. Něco tak pozitivního a optimistického -- a přitom drsnej reál, který zná každý z nás -- jsem dlouho neviděl. Stejně jako jsem neviděl tak perfektně -- vskutku zábavně, kdo by to byl řek? -- natočený ježdění na bicyklu. A ten bazénovej kamenolom byla jako ze sna. Škoda, že se tam nekoupaly nahatý holky... ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Z celýho filmu si nejvíc pamatuju "Marva".Hold ty filmový začátky z mladých let.Druhá postava je určitě táta v podání Paula Dooleyho,který byl vynikající.Ke kolům mám blízko,tak mě to dokázalo upoutat,bohužel zas ta zbytečná romance.Asi bych chtěl moc,kdyby to bylo čistě o závodění,ale kolo tu hrálo roli jako takový přeliv z jednoho bodu do druhého.Scéna na dálnici či rychlostí silnici za týmem Cinzana bylo určitě hezké.Pak menší válka mezi studentíky,ale jak říkám,všechno přebil vynikající táta,což mě v důsledku hrozně bavilo,na druhou stranu si říkám,že je to vlastně špatně.Film který plyne rovnoměrně,známé mladé postavičky,pro milovníky kol hezké spestření před jarníma klasikama. ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné úsměvné sportovní drama o dospívání. Ukazuje tady americkou mládež z jiné stránky, než jak jsme zvyklí, tedy z té normální, věrohodné. Žádné hromady tupých amerických fotbalistů a roztleskávaček, kteří jsou všichni stejní. Tento film je vážně úplně úžasný a svůj děj nám podává bez zbytečného patosu a klišé, jak bývá u tohoto typu snímků zvykem (vyjma konce, ale tam to tak muselo být) a každopádně se jedná o jeden z nejlepších rodinných filmů všech dob. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle opravdu není jen o tom závodění na kole. Tohle je o tom, jak se člověk mění, jak dospívá, jaké jsou jeho hodnoty. A v tomhle je krása filmu, který je především skvěle zahrán mladými herci, kteří ani dnes nezapadli. Hlavní čtveřice pořád hraje a někteří z nich jsou skutečně známé obličeje. Tady ukázali, že filmy o dospívání jsou jedny ze základních stavebních kamenů americké společnosti a její kritiky. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

3,5  "I want some American food, damn it! I want French fries!"  Komediálna dráma, ktorá je vtipnou a aj trefnou sondou do americkej (údajne netriednej) spoločnosti. Film o dospievaní a sociálnych rozdieloch sleduje príbeh party mladých a bláznivých flákačov, ktorých zrejme (kvôli pôvodu) žiadna trblietavá budúcnosť nečaká. Trochu mi to témou i spracovaním pripomenulo novší film "Good Will Hunting" (žeby mierna inšpirácia?). Práca so psychológiou postáv je pomerne slušná, chalani sú vo svojich rolách celkom vierohodní (štvorica mladých, začínajúcich hercov Dennis Christopher, Dennis Quaid, Daniel Stern, Jackie Earle Haley, ktorí sa poväčšine presadili aj v budúcnosti. Pochválim aj výbornú (klasickú) hudbu, hlavne jej perfektné použitie. A tie parádne stvárnené cyklistické preteky, počas ktorých som od napätia takmer nedýchal, sú už len takou čerešničkou na torte. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • Tým „Cutters“ byl založen po vydání filmu a do roku 2005 se účastnil každého závodu Little 500. Ironií je, že členové týmu nikdy nebyli místní. Roku 2004, na 25 výročí filmu, vyhráli Cutters pohár, a to dost podobným finišem jako ve filmu. (HellFire)
  • Daniel Stern v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Závod Little 500 Indianské univerzity začal roku 1951. Založil jej Howard S. „Howdy“ Wilcox. (HellFire)

Reklama

Reklama