Reklama

Reklama

Pravěký muž Atouk je vyděděnec svého kmene. Společně s Larem proto kolem sebe vytvoří novou skupinu složenou jen ze ztracených existencí. Atoukovi však značně komplikuje život láska k Laně, krásné družce náčelníka, který ho vyhnal z tlupy. V komedii z období pravěku se v hlavní roli jeskynního muže Atouka představí Ringo Starr (bývalý člen legendární skupiny The Beatles). Atouk touží po krásné, ale povrchní Laně, družce fyzicky impozantního tyranského despoty Tondy, který stojí v čele jejich kmene. Poté, co je společně se svým kamarádem Larem vyhnán, chytne se Atouk bandy složené z nejrůznějších ztracených existencí. Mezi nimi je i pohledná Tala a její slepý otec Gog. Tlupa neustále naráží na hladové dinosaury a zachrání Lara z "blížící se doby ledové", kde se setkají s odporným sněžným mužem. Během těchto dobrodružství učiní řadu významných objevů - sedativa, oheň, vaření a hudbu - a naučí se chodit vzpřímeně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Je to už nějaký pátek, co jsem tuhle prehistorickou komedii viděl a pořád se mi vybavují některé útržky, ale nic kromě fórků typu neandrtálec spadl do hromady dinosauřích ho...trusu, neandrtálec se učí zacházet s prakem a moc mu to nejde, nečekejte. Ale scénka výroby zbraně mi až příliš připomněla Space Odyssey na to, aby mě Ringo nechal chladným:) ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Skvelý historický film z obdobia praveku, ktorý nám konečne zodpovie otázky: ako začali naši predkovia používať oheň, ako objavili hudbu, ako vynašli zbrane a hlavne ako vzniklo volské oko. :-) Komédia, ktorá má minimum zábavných momentov a dinosaurov ako od Karla Zemana (na rok vzniku to určite nie je pochvala). ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Pravěká komedie ve které se nemluví? Čekal jsem odpad, ale jsem velice příjemně překvapený - Ringo Starr a Dennis Quaid jsou jména, která bych absolutně nečekal a samotný film by se dal směle označit za klasické fantasy - akorát z pravěku a s komediálními scénami. Jinak zde nechybí příšery (perfektně udělané) i velkolepá závěrečná bitva a k tomu tuna vtípků - narovnávání páteře, objev jak péct slepicu, první volské oko, prostě mnoho. Velice příjemné překvapení. PS: Nejlepší byl záporák s českým jménem Tonda :-)) EDIT 2024: Žánr? Historická komedie s fantasy prvky? Jinak ty některé vtípky i obludy z 50. let se mi po letech zdály už slabší, ale přece jen když člověk kouká na to co dokázali tvůrci natočit beze slov, tak si to ty 4* zaslouží. Nejvíce mě tentokrát pobavila sousední doba ledová a občas anglická či česká! nadávka... přísahal bych, že když se borec praští kamenem do prstu, že zazní jadrné české kurva :) ()

Svatopluk.Vi 

všechny recenze uživatele

"Historický film", který je plný dialogů, jež však nejsou vedeny v řeči, kterou byste ovládali (až na japonce, ty jsou napřed a používají angličtinu). Ve filmu se totiž nemluví žádným smysluplným jazykem a je opravdu zábavné sledovat, jak vás film pomalu zpracuje a naučí pár slovíček, které, když se naučíte, víte na čem jste (třeba Máča, že?). Film je zajímavá hercem v hlavní roli, což je známý bubeník Beatles Ringo Starr. Nechce se mi vůbec říct, že se jedná o bláznivou komedii. Děj má své zákonitosti, komika vězí ve zvolených výrazových prostředcíchnanjako celek to dobře funguje. Film je opravdu výtečnou a inteligentní zábavou pro celou rodinu. Svou škodolibost si každý najde. Což takhle rozmáčknout si pravěký hmyz na nose? Jinak ty osmdesáte léta jsou z filmu cítit možná až moc. ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Tak tohle vážně pobavilo (na rozdíl od RRRrrr!). Zábavná neandrtálská komedie, celá v univerzální řeči - netřeba titulků ani dabingu a porozumí každý. Pračlověk jako chiropraktik aneb další vývojový stupeň-člověk vzpřímený, Atouk snažící se zmermomocnit Lanu při Ravelově Boleru, prehistorická marjánka, obří komár, scéna s narážkou na Space Odyssey, milostný čtyřúhelník Tonda-Lana-Atouk-Tala, jammování při prvním ohni, krádež vejce při Radetzkého marši.... jo, vážně řádně ujetí jeskynní lidé. :))) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Plagát filmu Caveman sa objaví v mizanscéne filmu Wima Wendersa Stav vecí (1982). (ancientone)
  • V úvodu filmu se dozvíme, že příběh začíná 9. října. Ve stejný den se narodil John Lennon a takto je mu vzdána pocta. (HellFire)

Reklama

Reklama