Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V letním táboře Camp Walden se kurážná jedenáctiletá Hallie, která žije se svým otcem v Kalifornii, setká se stejně starou elegantní Annie, žijící s matkou v Londýně. Střetnou se v šermířském souboji, a když si po jeho skončení sundají přilby, zjistí, že jsou si k nerozeznání podobné. Zatímco v šermu byla úspěšnější Annie, Hallie zvítězí v partii pokeru. Přes vzájemnou nevraživost se dívky dají do řeči o svých rodičích a překvapeně zjistí, že jsou ve skutečnosti dvojčata. A když jim dojde, že ani jeden z rodičů si po rozvodu nenašel nového partnera, řeknou si dívky, že dají otce a matku opět dohromady. A protože každá z nich by ráda poznala druhého z rodičů, rozhodnou se začít tím, že si při odjezdu z tábora vymění místo. Zatímco Hallie se vydává do Anglie jako Annie, její sestra se vydává za otcem do Kalifornie. Obě dívky jsou svými nově objevenými rodiči nadšené. Jenže zatímco dojatá Hallie se seznamuje s dědečkem a matkou, představí otec Annie svou snoubenku, nafoukanou vydavatelku Meredith, které jde zjevně jen o Nickův majetek. Když dívka zjistí, že svatba se má konat už za čtrnáct dní, volá Hallie do Anglie. (TV Nova)

(více)

Recenze (326)

oli009 

všechny recenze uživatele

Jó to byly časy, když byla ještě Lindsay malá zrzavá rozverná a roztomilá holka, která ještě nebyla závislá na drogách a hlavně alkoholu. To byl svět ještě v pořádku, všechno bylo tak nějak hezčí, lepší, věci byly levnější a vlastně vůbec jsme se všichni měli moc fajn... Ne kecám, ale přesně tyhle pocity film evokuje a navíc je to v určitých chvílích vážně slušná zábava, takže za mě jasných 5*. Film do nepohody, co ze všech starostí najednou udělá úplný prkotiny. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Velmi dojemný snímek o shledání dvou ztracených dvojčat a jejich následném plánu, jak dát dávno rozvedené rodiče znovu dohromady. Kdybych nebyl takový tvrďák, brečel bych jak želva :-) Malá Lindsay Lohanová je v dvojroli dvojčat dokonalá, jediné, co mi na filmu trochu vadilo byly přehrávané komické postavičky komorníka a chůvy a velmi hysterická záporačka (tatínkova nová nastávající). ()

Reklama

svik 

všechny recenze uživatele

Hodnotím za 3..........Celkem dobře sluše sehraná komedie. Co se mi velice líbilo bylo herecké obsazení Natasha Richardson, Dennis Quaid tento pár byl veli skvěle sehraný to se musí nechat doufám, že je někde ještě spolu uvidím. Co se týče malých holčiček je úctihodné že se do takovéhoto filmu pustily a to bych řekl že selkem naplno, ale co bych řekl že svou roli nezvládli -herecké výkony strašně přemrštěně zahrané až přehnané. Celkový námět filmu se mi také nelíbyl chtělo to když už je to určeno především těm nejměnším , alespoň trochu více akce . Toť můj skromný názor. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Hallie Parkerová a Annie Jamesová (Lindsay Lohan) jsou obě obyčejné malé holky, a dokud se nepotkají na letním táboře, nemá jedna o druhé ani tušení. A už vůbec ne o tom, že jsou vlastně jednovaječná dvojčata - a že jejich rodiče se po krátké známosti (rychlý vztah, svatba, svatební noc, narození dvojčat) rozešli, holčičky si rozdělili. A tak už na táboře začnou spřádat ďábelský plán - dát rodiče opět dohromady. Ale musí pohnout, neboť jejich tatík si našel novou přítelkyni, která je až příliš žhavá do vdávání ... O tom že ve filmu hlavní dvoj-roli hraje Lindsay Lohan jsem samozřejmě věděl, ale přesto jsem si po jejím objevení zpočátku filmu musel vše ověřit. Ta příjemná zrzavá a pihovatá holčička je opravdu tou královnou alkoholových večírků? Past na rodiče je asi jejím nejlepším filmem - ale není se čemu divit, když jej natočila Nancy Meyers, která má na točení příjemných rodinných filmů snad patent. Sice Past na rodiče je jen remakem filmu z roku 1961, ale posazení do současného prostředí filmu určitě prospělo. Kromě samotné Lindsay Lohan (na které film stojí) stojí za zmíňku snad jen Elaine Hendrix, v roli zlé snoubenky. Dennis Quaid i Natasha Richardson vlastně celý film jen postávají a blbě se tlemí (ale to asi scénář vyžadoval). Taktéž nutno pochválit příjemnou hudbu Alana Silvestriho... ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Podobné rodinné snímky sa na takúto stopáž neodvážia, avšak toto nie je iba klasické stereotypné béčko, keďže tu sa to prekvapivo netočilo celé iba okolo toho nápadu. Dej nejde prvoplánovo, pekne sa vyvíja a mení a ak tam aj boli nejaké klišé, tak som ich úspešne odignoroval. Trochu ma mrzelo, že sa nespravilo viac vtipných situácií, ktoré by pri takom námete mohli byť, ale je to skôr rodinný film ako komédia, ktorý skôr zahreje pri srdiečku ako pobaví. Nejaký pokus o romantiku bol však vyložene nuda. 7,5/10 (Videné v TV, CZ dabing) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (39)

  • Pán, ktorý sobáši pár na začiatku filmu, je kameraman filmu Dean Cundey. (Karush)
  • Při svatbě na lodi, když jde fotografka fotit novomanžele, stojí na stole dvě svíce. Na fotce ale chybí. (jirimat)

Související novinky

Natasha Richardson podlehla zranění

Natasha Richardson podlehla zranění

19.03.2009

...které utrpěla v pondělí během lekce lyžování na začátečnickém svahu v Kanadě. Ačkoli krátce po pádu tvrdila, že je v pořádku, pracovníci lyžařského střediska naléhali, aby navštívila lékaře.… (více)

Reklama

Reklama