Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V letním táboře Camp Walden se kurážná jedenáctiletá Hallie, která žije se svým otcem v Kalifornii, setká se stejně starou elegantní Annie, žijící s matkou v Londýně. Střetnou se v šermířském souboji, a když si po jeho skončení sundají přilby, zjistí, že jsou si k nerozeznání podobné. Zatímco v šermu byla úspěšnější Annie, Hallie zvítězí v partii pokeru. Přes vzájemnou nevraživost se dívky dají do řeči o svých rodičích a překvapeně zjistí, že jsou ve skutečnosti dvojčata. A když jim dojde, že ani jeden z rodičů si po rozvodu nenašel nového partnera, řeknou si dívky, že dají otce a matku opět dohromady. A protože každá z nich by ráda poznala druhého z rodičů, rozhodnou se začít tím, že si při odjezdu z tábora vymění místo. Zatímco Hallie se vydává do Anglie jako Annie, její sestra se vydává za otcem do Kalifornie. Obě dívky jsou svými nově objevenými rodiči nadšené. Jenže zatímco dojatá Hallie se seznamuje s dědečkem a matkou, představí otec Annie svou snoubenku, nafoukanou vydavatelku Meredith, které jde zjevně jen o Nickův majetek. Když dívka zjistí, že svatba se má konat už za čtrnáct dní, volá Hallie do Anglie. (TV Nova)

(více)

Recenze (326)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Velmi dojemný snímek o shledání dvou ztracených dvojčat a jejich následném plánu, jak dát dávno rozvedené rodiče znovu dohromady. Kdybych nebyl takový tvrďák, brečel bych jak želva :-) Malá Lindsay Lohanová je v dvojroli dvojčat dokonalá, jediné, co mi na filmu trochu vadilo byly přehrávané komické postavičky komorníka a chůvy a velmi hysterická záporačka (tatínkova nová nastávající). ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Já tenhle film prostě miluju a nemůžu dát jinak než plný počet hvězd. Je to film jako pro mladé diváky, tak pro dospělé, každý si v tom něco najde. A já jej mám ráda od malička, vždycky jsem si říkala, že tyhle zrzavá dvojčata to dotáhnou ještě dál jak Olsenky, jaké bylo mé překvapení, že to Lindsay zvládla zahrát obojí sama. Troufnu si říct, že se jedná o její nejlepší roli v celé své kariéře. Příjemný pohodový film s anglickým humorem a skvělým soundtrackem. Vždy ho vidím alespoň jednou ročně, letos nevyjímaje. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

V roce 1961 objevil Hollywood Kästnerovu dětskou klasiku a hned z toho byl pořádný rozruch ( Parent Trap, The - David Swift ). Nebylo se čemu divit. Takhle mile šťavnatý příběh se nevidí zrovna nejčastěji. I v tomto remaku toho zůstalo překvapivě dost, i když doslova se jedná pouze o herečku Joannu Barnes, jež si tady zahrála matku své dřívější role. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Zatraceně výborná rodinná komedie, která dokáže rozesmát jak malé dítko, tak jeho dospěláckými problémy zamindrákovaného rodiče. A to ve stejnou chvíli. Pryč s lacinými fórky typu "Annie šlápne na slupku od banánu, uklouzne a spadne"! - no dobře, jednou to tam Nancy Meyers nacpala, ale to si určitě u Disneyho dávají jako součást smlouvy... o) Většina komických situací vyplývá z běžného rodinného života nebo již ze samotného ústředního motivu filmu - tedy záměny dvojčat. Lindsay Lohan je malý ďablík, kterého mít doma ve dvojím provedení musí být peklo, ale v tomhle filmu je dokonalá. Stejně jako sympatický otec Dennis Quaid. Strávit dvě hodiny u rodinného filmu jsem považoval za věc zcela nemožnou, ale časy se mění... [únor 2007] ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší kus od Nansy Meyers. Viděl jsem dávno, líbilo se mi hodně, viděl jsem nedávno a uklidnil jsem se, že jsem zamlada zas až tak špatný vkus neměl. Rodiný filmek od Disneye, který má sakum pikum všechno, co má takový film mít. Vtipný scénář, všudypřítomný, všezlehčující humor a plno vřelých rodinných příslušníků a přátel, kteří i přes plátno sálají teplem rodiného krbu. Oba dospělí samozřejmě s přehledem, malá Lindsay Lohan tady ale zazářila na jedničku. K milému ksichtíku přidala nezanedbatelný talent a to se počítá. Moc se mi líbil i písničkový soundtrack. Celkově - 70% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (39)

  • Při svatbě na lodi, když jde fotografka fotit novomanžele, stojí na stole dvě svíce. Na fotce ale chybí. (jirimat)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 66,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 92,1 mil. (NIRO)
  • Natáčení probíhalo v kalifornském Napa Valley. Scény v kempu se natáčely v Camp Seeley v kalifornském Crestline a u jezera Gregory. Natáčelo se také v San Franciscu a v jeho zátoce, na letišti Long Beach, v San Bernardino National Forest, v Los Angeles, v Londýně a v Shepperton Studios v hrabství Surrey. Natáčení probíhalo od 15. července do 17. září 1997. (noelcoward73)

Související novinky

Natasha Richardson podlehla zranění

Natasha Richardson podlehla zranění

19.03.2009

...které utrpěla v pondělí během lekce lyžování na začátečnickém svahu v Kanadě. Ačkoli krátce po pádu tvrdila, že je v pořádku, pracovníci lyžařského střediska naléhali, aby navštívila lékaře.… (více)

Reklama

Reklama