Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jim Morris se s rodiči stěhuje vždy tam, kam je jeho otec vojenským velením přidělen. Miluje baseball, když už se mu podaří začlenit do týmu, musí kvůli převelení otce zase odejít. I přesto jeho snem zůstává zahrát si v Major League. Dalším Jimovým bydlištěm je Big Lake v Texasu, kde ale všichni dávají přednost americkému fotbalu. Jim zůstává věrný baseballu a vypracuje se až do prvoligového Milwaukee Brewers. Jenže si zraní rameno a s jeho velkým snem je definitivně konec. Píše se rok 1999, z Jima je dospělý muž, je ženatý a má tři děti. Učí na střední škole v Big Lake přírodopis a je také trenérem místního baseballového mužstva. Jednoho dne po tréninku za Jimem přijde jeden z chytačů a prosí ho, aby s ním trénoval nadhazování. Tam se ukáže, že Jim i přes své staré zranění má velmi rychlý nadhoz a že by i teď ještě mohl hrát. Tým za Jimem přichází s návrhem. Pokud vyhrají oblastní mistrovství, půjde Jim na výběr talentů. Jim o tom nechce slyšet, po delším váhání nakonec souhlasí. Chlapcům se podaří zvítězit v oblastním mistrovství, a tak Jimovi nezbývá nic jiného, než se výběru talentů zúčastnit... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

coly 

všechny recenze uživatele

Ráda se kouknu na film, kde o něco jde a toto je jeden z nich. Samotný film bych ohodnotila 4*. Jim Morris (Dennis Quaid) to v dětství moc lehké neměl, neustálé stěhování a nezájem otce o jeho klukovské sny, vedly k jejich vzájemnému odcizení. Nyní je již ženatý a má tři děti. Jeho osmiletý syn se v něm vidí a po jeho vzororu nedá na baseball dopustit. Jimovi se naskytne příležitost splnit si svůj sen a zkusit se dostat do první ligy. Musí to ovšem zvážovat i z pohledu své rodiny. Bez jeho příjmu by se totiž dostaly do mínusu. Málo který film se zabývá i pocity těch druhých v rodině, nejen hlavního "hrdiny", tak za to dávám tu pátou*. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

A já těch pět hvězdiček dám.. :) Hlavní představitel, výborný Denis Quiad, hraje jednoduše a přirozeně... Děj není nijak hrdinský, odbíhá pomalu, ale u tohohle filmu jakoby to vůbec nevadilo... nedočkáte se velkého vítězství v posledních vteřinách zápasu. Je to krásnou hudbou podbarvený film o jednom chlapíkovi, který se nebál zkusit to, ikdyž už možná bylo pozdě a o tom, že sny se někdy i naplněj, když člověk chce... ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Baseball mám rád, a taky jsem rychle nadhazoval, dokonce tak rychle, že mi to ve škole zakázali, abychom si vůbec zahráli...Bohužel film je střašně předvídatelný, je sice podle skutečné události, ale ničím nepřekvapí - i tak je ale celkem dojemný a milý, Dennise Quaida mám rád, ale ve 48mi už byl na nováčka opravdu příliš starý. Ale i tak se mi fil celkem líbil, přestože je to asi miliontý film o sportovním snu...70% ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto filmu jsem si vzpoměl na můj oblíbený křesťanský vtip: Každou neděli se modlí jeden chlapík v kostele: Pane Bože dej ať vyhraju ve sportce: Když už to trvá deset týdnů tak náhle uslyší boží hlas. Tak to si ale musíš někdy vsadit!!! Jim Morris to zkusil a vyšlo mu to. Moc pěkné a pro mne silně motivující. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Scénáře sportovních filmů obvykle neoplývají význačnou originalitou, ovšem tenhle o stárnoucím otci/učiteli/trenérovi, který si v letech splnil sen o startu v 1. lize, by už těžko mohl být průhlednější či mechaničtější. Utavující prázdná režie a jednorozměrně zavilý/rozpolcený Dennis Quaid navíc nedokázali dodat atraktivitu ani těm pár důležitým zápasům, jejichž dramatičnost dokonale zabila rozmarná, antikatarzní country hudba; načež ve "velkém" finále nevybředli z nejlacinějšího hollywoodského sentimentu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Film je natočen podle skutečných událostí. Jim Morris podepsal ve svých 35 letech profesiální smlouvu a svůj debut zažil 19. září 1999 za Tampa Bay Devil Rays. K poslednímu utkání pak nastoupil 9. května 2000 u téhož týmu. Jeho karíera nebyla nijak dlouhá, přesto však velmi slavná. (forsberg)

Reklama

Reklama