Reklama

Reklama

Na obří, luxusní lodi Poseidon se všichni pasažéři baví a oslavují příchod nového roku. Zcela odlišná je situace na můstku. Je slyšet dunění, a když se první důstojník zahledí do tmy, spatří gigantickou vlnu. Tsunami míří na bok lodi a námořníci se marně snaží loď otočit přídí k vlně. Je vyhlášen poplach, ale nic nemůže tragédii zabránit. Vlna naráží na bok lodi, zvedá ji a převrací kýlem vzhůru. Kapitán lodi všem přikáže, aby čekali ve velkém tanečním sále na příchod zachránců. Neposlechne ho profesionální karetní hráč Dylan Johns, rozhodnutý dostat se ven z vraku tubusem lodních šroubů. K němu se přidá sympatická svobodná matka Maggie Jamesová s osmiletým synkem Conorem, bývalý starosta New Yorku Robert Ramsey, hledající dceru Jennifer i jejího přítele Chrise, a stevard Valentin. Později se ke skupině připojí opilec Larry a černá pasažérka Elena... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (464)

choze 

všechny recenze uživatele

Velkorysá a svižně ubíhající procházka převrácenou gigantickou rakví plnou všudypřítomných zohavených mrtvol s vodním živlem v patách, sestávající ze série destrukčních a nervydrásajících scének, které otestují váš strach z výšek, uzavřených prostor a samozřejmě z vody. Originál měl zajímavější postavy, o něž jste se opravdu báli, a k nimž byli tvůrci opravdu nelítostní, remake zase hrotí jednotlivé překážky a je plochou, ale nenudící velkolepou katastrofickou jízdou. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Peterson dokázal diváka na hodinu a půl zabavit. Nic víc, nic míň. Jinak se tato gigantická popkornovka ve zkratce nedá lépe charakterizovat. Na tak krátkou stopáž až přespříliš gigantický rozpočet, i když trikoví specialisté se skutečně vyřádili a formálně je film prakticky bez chyby. Především úvodní panorama obrovské lodi bez jediného střihu je naprosto famózní. I Klaus Badelt složil pro něj typickou, opětně výtečně dobrodružnou hudbu. Postavy absolutně bez drajvu a charismatu, přičemž úvodní několika minutové načrtnutí taky není to pravé ořechové a těžko přetěžko k nim divák v průběhu filmu hledá nějaké ty sympatie. Nevyhneme se ani několika trapně klišovitým a patetickým scénám (něco je už opravdu na facku), ale vesměs se to ustát dá. Jako jednohubka na pořádnou reprosoustavu jak dělané. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že akce byla natočená slušně, film uběhl, ani nevím jak a dokonce byl napínavý, tolik ke kladům. Bohužel nemůžu než srovnávat se starým Poseidonem, kde byli skvělí herci, výborný příběh, o každého jsem se opravdu strachovala, což se mi tady nestalo. Ono natočit jen čistou akci na dobrý film prostě nestačí. A navíc, když se v poslední vteřině zachráníte už asi popadesáté, nějak ten efekt přestává působit. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Celkem průšvih. Moc mě sice netěší, že ho má na kontě Petersen, ale můžu se chlácholit alespoň tím, že to není (jen) jeho vina. Nafackovat by zasloužili hlavně scénáristé. Na pouť překocenou lodí vyslali tolik nezajímavých postav, až to bolelo. Snad jedině Kurt Russell byl trochu sympatický - ale pokud ano, tak díky tomu, že "to byl Kurt Russell". Josh Lucas alias pan Rambo Všezachraňující mi vůbec neimponoval, stejně jako zbytek trosečníků. Pochválit musím práci trikařů (převrácení lodi je pěkně a podle všeho i realisticky udělané, ačkoliv - zase - pramálo dramatické), slušnou hudbu Klause Badelta a scénu "Musíte ho setřást" ve výtahové šachtě, která mě (fakt) překvapila svojí nemilosrdností. Za závěr s čekajícím nafukovacím člunem bych ale scénáristům nafack... Aha, to už jsem jednou psal. Nevadí - patřilo by jim to. Dobrodružství Poseidonu pochopitelně nepřekonáno. ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

Tento film nemuzu hodnotit objektivne jelikoz je to remake filmu ktery patri mezi vubec ty prvni filmy ktere si pamatuji ze jsem videl (bylo mi snad 12 nebo tak nejak). A proto mam slabost vuci lodim obracenym dnem vzhuru. Ale zpet k remaku. Je to popcornovejsi nez by melo, to je pravda. Ale i pres to, u scen jako je prulez vetracni sachty nebo sebeobetovani Kurta Russella na me zapusobil jako tenkrat kdyz mi bylo 12. Atmosferu ma snimek srovnatelnou s originalem a misty ji i prekonava (scena s vytahem). Snad jen ze sentimentu ale 4* ()

Galerie (85)

Zajímavosti (25)

  • Interiéry se natáčely ve dvou rozličných studiích. V jednom bylo všechno vytvořené normálně a v druhém hlavou dolů. (imro)
  • Natáčení se zúčastnila i slavná zpěvačka Fergie ze skupiny Black Eyed Peas. (Dlee)

Související novinky

Nový režisér pro Enderovu hru

Nový režisér pro Enderovu hru

22.09.2010

Jeden z nejslavnějších sci-fi románů z pera velmistra žánru Orsona Scotta Carda dlouho plánoval zfilmovat Wolfgang Petersen. Pak ale natočil propadák Poseidon (o plýtvání penězi během prací kolují… (více)

Ufoni si nedají pokoj

Ufoni si nedají pokoj

15.09.2007

Wolfgang Petersen byl několik let spojován s adaptací kultovního sci-fi románu Orsona Scotta Carda Enderova hra. Jenže všichni víme, jak to dopadlo s jeho posledním filmem Poseidon. Už po premiérovém… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama