Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Schimanski přirazí se svým hausbótem v Antverpách, kde chce koupit dárek pro Marie-Claire, jenže nemá peníze. Když se pokusí prodat na trhu stříbrné příbory po babičce, náhodou se připlete k přepadení. Zachrání tak starého židovského pána Davida Rosenfeldta. Ten Schimanskiho poprosí o pomoc, aby jej ochránil a postaral se o jeho kufřík, ve kterém údajně je něco velmi cenného, co patří jistému Arimu Goldmannovi. Schimanski vezme Rosenfeldta do svého bytu v Duisburgu a kufřík ukryje ve své staré skříňce u policie. Když se svých bývalých kolegů Hungera a Hänschena vyptává na Rosenfeldta a Goldmanna, seznámí se s šéfem tajné služby Steffenem Königem. Po návratu domů ovšem najde Rosenfeldta zastřeleného. Záhy se u dveří objeví Hänschen a Schimanski putuje do vyšetřovací vazby. Během převozu se mu podaří uprchnout a s policií v patách se pouští do objasnění případu na vlastní pěst. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Shit 

všechny recenze uživatele

No jo no, už to neni ten starej dobrej Schinanski, teď je ještě starší, ale kupodivu je až na pár vrásek pří bližším detailu pořád stejnej. Ale už je to bohužel poznat na akci, který je radši hodně málo a když už se musel rozběhnout tak vypadal jak když má v prdeli talíř od oběda a nebo je radši záběr z dálky nebo z úhlu aby nebylo poznat, kde je a že to za něj dělá nějakej kaskadér nebo tak, ale v jeho věku se to dá čekat. Ale to co mě fakt nasralo je, že už nemá svojí starou ošoupanou bundu, která vypadala jak když jí vytáh z kontejneru, tady se sice snažili o její napodobení, ale netrefili barvu a to jim neodpustim. Ale Shimi je Schimi a já pod 3* nemůžu jít ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimanski 12, celkově už 41. Děj už popsal distributor. Všichni se honí za jedním židovským zápisníkem, kde jsou zakódovaná čísla účtů ve švýcarských bankách. Tentokrát Schimi dostane pořádně přes držku, ocitne se i v prasečáku a ještě mu málem ustřelí vejce, kdyby neměl u sebe ten zápisník. K tomu všemu pár záběrů na Antverpy. Ale za co byl díl nominován ne EMMY? ()

Reklama

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Včera večer som nato narazil na ČT1 a čo vám budem hovoriť ja som sa proste príjemne zabavil. Starý nemecký televízny formát z toho sála cez obrazovku až do ksichtu ale Schimanski bol, je a bude skrátka ikona. Ikona, ktorú robí nezameniteľnou aj fantastický český dabing, ktorý je bezkonkurečný. Navyše tento diel si do seba "vtiahol" zápletku zo židovskej komunity a mne to jaksik padlo do nálady a veľmi razantne by som bol schopný poslať akýkoľvek "holýúd" do svojho náprotivku. Takže... spokojných 70%. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Důchodce bez peněz Schimanski se připlete do honby za kufříkem židovské oběti, který skýtá přístup ke švýcarským kontům obětí holocaustu a zavítá do Antverp.  Horst ve třetím tisíciletí je jen odstín osmdesátkového živelného komisaře z Místa činu nicméně tenhle díl na ty tři hvězdy i dosáhne. Jeden z lepších příběhů mezi těmi po roce 2000. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama