Reklama

Reklama

VOD (1)

Hrdina indického romantického dramatu Ranbir Raj přijíždí do severoindické Simly, kde získá místo zpěváka v místní restauraci a zamiluje se do zdejší dívky. Ta sice čeká na návrat svého přítele, ale Ranbir je rozhodnut o její lásku bojovat.  Hrdinou indického romantického dramatu, které se natáčelo v kouzelném místě Simla v severní Indii, jež kdysi bývalo letním hlavním městem země, je osiřelý Ranbir Raj. Přijíždí do města, v baru se seznámí s prostitutkou Gulajbi a ta ho pošle za Lillian, která pronajímá pokoje. Žena žije už 37 let sama, od chvíle, kdy její syn Vincent narukoval a už se nevrátil. Okouzlí ji Ranbirův šarm a pronajme mu pokoj. Mladík získá místo zpěváka v místní restauraci a náhodou se setká s dívkou, do níž se zamiluje. Ona však čeká na návrat svého přítele Imaana, který odešel, ale slíbil, že se k ní vrátí. Sakina požádá Ranbira, aby mu osobně doručil dopis, ale mladík zjistí, že žádný Imaan v daném místě nežije. Vrací se tedy za milovnou dívkou s odhodláním získat její srdce. Režii má Sanjay Leela Bhansali, hrají Ranbir Kapoor, Sonam Kapoorová, Salman Khan ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je obrovská škoda, že tady vychází Saawariya jako solitérní film a nikoli jako součást Bhansaliho kolekce - reprezentující určitý druh bollywoodského filmu. Chápu, že tato moje úvaha je v kontextu českého DVD trhu příliš sofistikovaná, ale bylo by to skutečně krásné. Bhansaliho filmy mají blízko k oscarovým kláním a na to už by malý český člověk slyšel. Sic se tak neděje a ještě menší zanícený český divák si musí vystačit sám. HDDCS mi připravilo ještě poměrně výrazný kulturní šok, Devdas už byl poněkud plynulejším otevřením pestrobarevné náruče opulentní nádhery v zemitých teplých barvách, aby se kovově modrý Saawariya odehrávající se všude a nikde, stal předzvěstí nového spektáklu trojice základních barev v Guzaarishi. Doporučuji tedy sledovat Saawariyu jako součást umělecké cesty svého autora, protože jedině tak se vám z jeho obrazů vytvoří dokonalý celek. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Když jsem sahal do regálu pro DVD a upaloval s ním k pokladně, zmocnilo se mě při pohledu na pěkný obal vzrušení, že Saawariya musí být indický TOP film. Moje zděšení při následném otevření zdejšího profilu plného nízkých hodnocení bylo nemalé... Hodil jsem 400 Kč do kanálu? Nehodil! Uznávám, že snímek někoho může urazit přepálenou "Moulin Rouge" stylizací, plytkým vlekoucím se dějem (film se zdá spíše tříhodinový) a zakončením, ale já v něm našel hodně elementů, které se mi líbily, s výtvarným řešením a typicky přepjatým vyjadřováním emocí jsem neměl problém, a při písničkách si podupával do rytmu, což je hlavní... Natahované a kýčovité, ale i příjemně relaxační (netřeba snad dodávat, že jako každý bollywoodský film i pro mužské oko :). 7/10 Ajantis: Jaké "prošukávání" Indií, proboha?! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $885,574Tržby Celosvetovo $20,052,456║ Tak toto tak úplne nevyšlo. Dá sa povedať smerovalo k takému Indickému Moulin Rouge ale nedošlo to takmer nikam. Pestrofarebný gýč s pekným vizuálom, niekoľkými slušnými tanečnými choreografiami ale dejovo strašne banálne až strašne statické. K tomu dosť otravný herec v hlavnej úlohe, ktorého by ste najradšej zaškrtili. /40%/ ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeden z najkrajších vizuálov, aké som pri Indickom filme mal možnosť vidieť. Celá architektúra mesta pripomínajúca mix parížských red light districtov a benátskych kanálov je uhrančivá. Hlavne keď je tam prevaha umelej modrej, nejaký ten dážď a krásna úvodná skladba. Ústredné duo je krásne, len to bohužiaľ trpí na to, že je inšpiráciou práve Dostojevskij a jeho Biele noci. Nemôžem mať sympatie k žene, ktorá čaká aj keď úspešne na svojho milého a pritom trápi sympatického hrdinu. Aj napriek mnohým kladom mi tak niektoré motívy liezli na nervy čo je škoda, lebo spracovaním sa film nielenže vymyká, ale aj posúva vizuál netradičnej romance na inú, lepšiu úroveň. V zásade priemer, ktorý so správnou polovičkou funguje o trocha lepšie. Takto si treba len zatancovať v noci v daždi, keď sú ulice prázdne. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Velmi problematický film, který je podstatně více načichlý Bhansaliho auteurizmem, než Bollywoodem jako takovým, ačkoli text na obalu DVDčka (díky distribuci v režii Sony Entertainment vyšlo i u nás) se snaží tvrdit, že jde o typickou ukázku hindské filmové tvorby. Nakonec samotní Indové Saawariyu vesměs odzívali. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama