Reklama

Reklama

5 minut ve tmě

všechny plakáty
Česko, 2001, 6 min

Režie:

Karel Coma

Obsahy(1)

Děj pojednává o mladé dvojici, která se vrací z firemního večírku přes les. Zastaví se pod jedním stromem a při vášnivém líbání si všimnou oběšené ženy. Když ji sundají, zjistí, že ještě dýchá, a tak muž utíká pro pomoc. Pomoc, při které zažije velice zvláštní setkání a brzké uvědomění svého omylu, když nechal svou dívku v lese samotnou. (SOLOM.)

(více)

Recenze (10)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Na DVD Experti jsou dva krátké filmy Karla Comy, tento a ještě Okno, taková depresivní historka z nemocničního prostředí, která je ještě o stupínek lepší a oba tyto kraťasy pokládají otázku, proč jejich tvůrce ztrácí čas s filmy o teenagerech, když talent má rozodně na lepší. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

20% - Ačkoliv to asi je amatérský film, tak přesto mi vadily amatérské výkony "herců", především jejich deklamace textu jak na školní besídce. Děj je sice svižný, ale chování postav naprosto nelogické. Ať mi nikdo neříká, že v roce 2001 neměli lidé, kteří vlastní Škodu Octavii (aspoň takový dojem na mě to auto dělalo), mobilní telefon. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jak sám režisér řekl: jde o spojení tří samostatných příběhů, které spojil dohromady a podařilo se mu vytvořit mezi nimi spojovací linku. Z nedostatků financí se samozřejmě nedá očekávat žádná velká kvalita, ale přesto snímek zaujal. Roztřesené záběry, které se natáčely na nízko frekvenční snímání sice kazí kvalitu obrazu, ale tím alespoň nabudí atmosféru, která je na amatérské poměry celkem dobrá. Samotný výběr hudby bych také ocenil, protože to dodalo jak se říká alespoň trochu grády a nechalo vyniknout režisérův záměr diváky zaujmout. ()

codeas 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl v TV na informačním kanále UPC. Jelikož zrovna nic jiného nedávali, a příběh vypadal slibně tak jsem risknul jeho sledováním. Musím uznat, že po několika letech kdy jsem se znovu dozvěděl o tomto filmu,teda spíš když jsem se dozvěděl že tvůrcem je v dnešním době už "režisér celovečerních filmů" Karel Coma a navic mám již zkušenosti ohledně tvorby filmu, musím uznat že tento film je zpracován velmi kvalitně. Základem je velmi dobrý scénář, který neopojímí rychlé zvraty, či "hlášky" protagonistů. K tomu připočítám skvěle natočené - vše je točené za tmy, což pro začínajícího filmaře je vždy tak trochu křest ohňěm.Tak si nepokaž reputaci Karle ;-) ()

Zajímavosti (1)

  • Režisér Karel Coma sa s týmto filmom zúčastnil prijímacích skúšok na FAMU. Film sa páčil, ale aj tak skončil pod čiarou, síce prvý, ale pod čiarou. Normálne sa do prvého ročníka bralo okolo sedem až osem ľudí, ale ten rok brali iba štyroch. FAMU práve rekonštruovala, a bolo povedané, že nech sa účastníci neskúšajú ani odvolávať, že skrátka nemajú peniaze. Vtedajší šéf katedry Dušan Klein povedal Comovi, že chlapec na štvrtom mieste natočil film na filmovú surovinu, a navyše ho urobil ako dobový a preto ho preskočil. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama