Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka Soudce a drahokam patří do řady v brněnském televizním studiu natočených příběhů, které by šlo souhrnně označit jako "vtipné pohádky z celého světa". Vyprávění o moudrém soudci, dvou kupcích a zmizelém drahokamu pochází až z daleké Koreje. Kupec Kim (J. Zvoník) získá drahokam, který má jeho přítel kupec Dongsig (Z. Junák) předat Kimově manželce Sodže (S. Talpová). K té se však drahokam vůbec nedostane. Přestože Dongsig tvrdí, že jí ho dal. Kdo vyřeší celou záhadu? Moudrý soudce Čangsu (O. Dadák), který i lháře a nepoctivce právem potrestá. (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já mám ty asijské pohádky rád. Je v nic velká moudrost. Bohužel na téhle pohádce si tvůrci zase tolik záležet nedali. Kostýmy i kulisy moc kvalitní nebyly. Prostě klasické studio. Můžu porovnávat, protože jsem viděl už Rozsudky soudce Ooky a Svědectví čarovného zvonu. Oproti uvedeným pohádkám ještě navíc vymysleli ořez do obrazovky, jako by byl z knížky. Z těch tří byla tato asi nejhorší. Rozsudky soudce Ooky ale měli třeba Miroslava Donutila. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tuhle sérii orientálních pohádek o chytrém soudci, který vždy zajímavě odhalí pravdu jsem měl jako dítě strašně rád a dneska, když jsem zrovna na tuhle náhodou natrefil v TV, rád jsem ji dokoukal do konce. Navíc, já tyhle studiové pohádky (i s papundeklovými dekoracemi) mám mnohem radši, než ty exteriérové.... ()

Reklama

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Tyto orientální pohádky o chytrém soudci, který má vždy po ruce nápad, jak nalézt ukrytou pravdu, jež vznikaly povětšinou v brněnském studiu České televize, jsem měl rád už jako malý a rád se na ně podívám i nyní! Podobné laděné jsou i snímky Eugena Sokolovského Rozsudky soudce Ooky s Miroslavem Donutilem či Svědectví čarovného zvonu s Luborem Tokošem v hlavních rolích. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nenáročná, poučná, kulisová pohádka brněnské televize, která vznikla v rámci cizokrajných pohádek, tentokrát inspirované příběhem z Koree. Příběh je velmi jednoduchý - rádoby přítel jednoho kupce má jeho ženě předat drahokam, jenže jej schová u svého domu, podplatí dva vznešené úředníky a tvrdí, že jej ženě předal. Nešťastný okradený kupec zná ovšem soudce, který je dost chytrý nato, aby odhalil, kde je pravda. Při své délce dokáže pohádka sdělit poselství o tom, že se nevyplatí podvádět a zároveň i trochu pobavit. Podařené. Hudba: Milan Slimáček ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Sice to nedosahuje zábavy jako soudce Ooka, ale i tak je to mazaná hra, kterou tady rozjíždí tento moudrý soudce. Vážení pánové Kang a Pang jsou naprosto úžasní. Jsou přece úřad ! Zdeněj Junák si to náramně vše užíval. Moc mu role Dongsinga sedla. Má to i po tolika letech pořád krásné kouzlo. Cesta k pravdě bývá složitá, ale dříve nebo později se vždycky najde. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama