Reklama

Reklama

Skutečné mládí

všechny plakáty
Česko, 2003, 60 min

Recenze (12)

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Film prý stál 1 900 000 Kč. Snad čtyři měsíce se pracovalo na hudebním doprovodu. Většina hlavních herců jsou studenti herectví, zahrál si i Radim Uzel (gynekologa). Jedná se především o varování před drogovým nebezpečím. Jo, není to nic moc a k amatérskému filmu bývám většinou shovívavý. Tady ale digitální kamera mučí oči. Herci svoje role zvládají s obtížemi. Scénář jako by psal "sám život", v tom špatném slova smyslu a vůbec film je až nemístně naivní a "výchovný". Dorazilo mě, když se režisér vychloubal svými úspěchy - pamatuji si na to, že říkal, že se mu málem podařilo zahrát si v Kameňáku 3 a film propagoval tím, že měl stejnou maskérku jako Sametoví vrazi - opravdu samé podstatné přednosti. ()

venus odpad!

všechny recenze uživatele

Je to ostuda české kinematografie... o nějakých hereckých výkonech se vůbec nedá mluvit! Vše je natolik amatérské, až to bolí! Scénář je příšerný, je to plýtká fraška. Pokud chce někdo točit film o závislosti a problémech, tak by o tom měl aspoň něco vědět. Vše je tak nepřirozené, ani vzdáleně to nepřipomíná "skutečné mládí". Celé je to blbost. Při sledování "filmu" si pořád musíte říkat: tohle by se nikdy nestalo, tak by se nikdo nezachoval, tohle je hrozně zahrané, tahle scéna je trapná a vzdálená realitě atd. atd. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl kdysi v kině ještě jako žák základní školy a už v té době mě doslova fackovaly amaterské výkony herců. Jediné co se dá ocenit je nápad, ale když už nějáký protidrogový film tak jedině Requiem za sen... ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film nás nahnali, když jsme ve škole měli kvůli maturitám nebo čemu vlastně mít volno. Byl to zřejmě sám režisér Vigner, který se nás před promítáním ptal, zda jsme rádi, že tam jsme. Na to mu několik set studentů odpovědělo jednohlasným "Ne!". Nikdo z nás nečekal žádné veledílo a tak se taky stalo. Amatéřina z toho opravdu čiší, ale vyloženě hrůza to není. Scéna, kdy přítelkyně hlavního hrdiny skončí pod koly auta, si od jedné studentky vysloužila hlášku: "Tak, a už nemusí na potrat." Dav se spíše než dějem bavil filmovým ne-uměním. Po skončení projekce nás ještě chtěli tvůrci nakrmit "filmem o filmu", ale ten už jsme nedokoukali, protože jsme byli na odchodu na svobodu, o kterou nás vedení školy ten den okradlo. (219.) ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Pokud uznám, že herecké výkony, kamera, střih a samozřejmě všechny věci, které dělají filmy hodnotnými, byli v tomto filmu podprůměrné. Ale někdy líp zahraje roli ze života herec amatér, než studovaný herec. Určitě to stojí za skouknutí, už jen kuli hudbě, která stála za to! ()

Zdeňka odpad!

všechny recenze uživatele

Dodneska mám zážitek, kdy jsme seděli se školou v kině Scala, došel David Vigner, chlubil se nám jak si na filmu dal záležet a že doufá, že tím osloví plno lidí. Film byl propadák a právě tvůrce se na konci vážně shodil, když se nás začal vyptávat jak se nám to líbilo. ()

ABCD Marta 

všechny recenze uživatele

Takže abychom si to shrnuli: někteří uživatelé zde kecají něco o tom, jak to bylo amatérské apod., ale nikdo se už nedívá na fakt, že to do určitých mezí amatérské skutečně bylo. Asi se zeptáte jak to můžu vědět, odpověď je ale jednodušší, než se zdá. S Davidem Vignerem jsem se totiž osobně setkal, přičemž jeho vyprávění z natáčení jasně ukázalo, jak těžké je pro nezávislé režiséry něco natočit, což ne každý ocení. Z pohledu filmu je to odpad či hvězdička, avšak z pohledu amatérského filmu jsou to hvězdičky tři, ať se vám to líbí nebo ne. ()

MedullaO. odpad!

všechny recenze uživatele

Vigner by se mel stydet za svoje projevy..vetsi sra*ku jsem uz dlouho nevidel a ty reci co mel..Pripadal my, jako nejaky nagelovany fagan, ktery dostal na vanoce digitalni kameru, natocil tuhle hruzu a uz si mysli jakej je skvelej reziser a herec...nejvic me dostala hlaska: "Mame tu i fotak, kdyby jste se nekdo se mnou chteli vyfotit." ()

laserr odpad!

všechny recenze uživatele

Když sem si četl komentáře k filmům jako "Glen or Glenda" nebo "Python" dal sem si zásadu, že nikdy nedám filmu nějaké * jenom proto, že sem se královsky bavil, pokud to nebyla komedie. Tady sem se s tím hodnocením ale vážně už málem neudržel. Z každého byť sebemenšího detailů kouká totální amatérština, až zůstává rozum stát, jak se jim povedlo nemít VŮBEC NIC alespoň trošičku na úrovni(jediná výjimka je bratr hlavního hrdiny, ten hrál vcelku dobře). Herecké výkony jsou tam dvojího druhu: a) totální a směšné přehrávání; b) neuvěřitelně toporné ve stylu: "Teď udělám úkrok doleva(5-10cm), pak řeknu toto takhle(hlavně dobře artikulovat) a nakonec udělám rukou to gesto, hlavně ať mě rejža zase neseřve!", takže se člověk zkrátka musí smát. Kamera je kategorie sama pro sebe, ale její nádhernou nedokonalost bohužel zahalí vyloženě idiotské(to se nedá jinak říct) ozvučení, kdy je v 75% slyšet více hudba než řeč herců(pokud se jim tak vůbec dá říkat). Když pak tohle všechno postavím proti scénáři a námětu, tak se příběh ještě jeví jako ucházející, ale docela nedotažený s přespříliš klišovitým koncem. No a klimax filmu nastal, když se hlavní hrdina líbal s holkou a sundal si tričko a můj spolužák, který seděl hned vedle mě prohlásil: "JEHO tričko mě nezajímá!!!" :D ()

Perfo odpad!

všechny recenze uživatele

HYPERSRAČKA a nejhorší film, co jsem kdy v životě měl tu smůlu vidět. Ještě ted mi z toho je na blití! ()

Wawer 

všechny recenze uživatele

Bylo mi po promítání řečeno, že velká část hubeného rozpočtu padla na hudební doprovod. Pravda je to poznat. Bohužel ani tak ne na té hudbě (ikdyž ta převyšuje vše ostatní), ale spíš na tom zbytku. odpad dávám jen totálním průserům a tvůrčímu diletantismu. Tady si myslím, že se úplně nesplnilo ani jedno a vzhledem k tomu, že jde o amatérský film, dam jím tu 1* ()

Anayka odpad!

všechny recenze uživatele

Peklo na zemi. Na základní škole jsem na to psala recenzi, které jsem dala podtitul "Aneb jak skutečné mládí nevypadá, a pokud ano, tak potěš Pánbůh." ()

Reklama

Reklama