Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veronika (M. Kudláčková) je veselá, živá holčička s velkým osobním kouzlem, jemuž jen málokdo dokáže odolat. Milovnice zvířat, nadaná výřečností, s níž dokáže každou svou nezbednost svést na staršího bratra, má doma i ve škole „zelenou“. V jejím příběhu, který plyne lehce a v humorné poloze, dochází pojednou k dramatickému zlomu. To ve chvíli, kdy Veronika uteče v noci z domova, aby se setkala s neznámým mužem (K. Augusta), který jí slíbil malé štěně… (Česká televize)

(více)

Recenze (50)

honajz 

všechny recenze uživatele

Sice coby asi dvanáctileté děcko jsem tehdy na výletě v Praze viděl, jak natáčejí krádež psa před samoobsluhou na Pohořelci, tudíž mám k tomuto televiznímu filmu zvláštní vztah, ale celkově se mi moc nelíbil tehdy a nelíbí ani dnes Kudláčková hraje svou stále stejnou uječenou nánu, a tady je nána ještě větší, až je člověku líto toho jejího bráchy, který to za ni vždycky uhladí. Proto nechápu katarzi - sice se nakonec holce naštěstí nic nestalo, ale vzala si z toho skutečně ponaučení, nebo bude pořád blbnout? (Jinak ten úvod se zvířaty mi přišel jako opajcnutý z tehdy populárních Durrelových knížek). ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Film jakoby určený hlavně pro školní představení a následnou přednášku. To neříkám jako zápor, ostatně kvalitou tento rámec rozhodně přesahuje a ke konci je to i poměrně dost napínavé. Michaela Kudláčková patří dodnes k nejtalentovanějším dětským herečkám vůbec a Karel Augusta dokázal být slizký jako úhoř. Věta "Hňoucej Venoušku hňoucej" se stala v naší rodině stálicí. ()

Reklama

lele 

všechny recenze uživatele

Pěkné ztvárnění knížky, která se mi ale líbila o poznání víc. Ve filmu byla Nika ještě otřesnější fracek, v knížce si ziskala aspoň trochu mých sympatií. Už u knížky jsem si říkala, že všichni dospělí (především otec a členové pedag. sboru) se chovají jako naprostí kreténi, ale holt to tak asi bylo a děti byly většinou považovány za kus hadru bez práva na názor. No, snad se to už v lepší obrací. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Poučení nemusí být nutně jenom pohádkách, ale může se klidně objevit i ve zcela obyčejném dětském příběhu nebo filmu pro mládež. Ovšem, tahle malá holka by zasloužila taky pár přes zadek. S láskou ke zvířatům by se to neměl zase tak moc přehánět. Michaela Kudláčková byla zvláštní a nezapomenutelné dítě. Působila tady naprosto bezprostředně a i praštěně. Janžurová si opět zahrála s Brabcem manžele. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Docela mi je líto, že po revoluci to šlo s rodinnými filmy z kopce, jak v kinech, tak v televizi. Co na tom, že šlo vesměs o předvídatelné moralitky či snímky s příkladnými charaktery. Právě cit vtělit se do dětské duše, vést herce a mít čuch na talenty povyšuje i sebehloupější příběh na příjemnou podívanou, hlavně na ranní probuzení. Veronika sice nepatří mezi špičku, ale díky živelné Kudláčkové, neotřelé tématice i snaze vykreslit hrdinku ne zrovna jako sympaťačku jde o dobrý průměr, který v závěru může pro děti hraničit s thrillerem. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Ačkoli zde hraje Karel Augusta zločince a Michaela Kudláčková poškozenou dívku, v seriálu My všichni školou povinní (od r. 1984) spolu hrají role otce a dcery. (M.B)
  • Příběh se odehrává převážně v Praze-Braníku, v ulici Skaláků. (sator)
  • Debut dětské hvězdy Michaeli Kudláčkové. (M.B)

Reklama

Reklama