Reklama

Reklama

Bulšit

  • USA Not Another Teen Movie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Janey Briggsová nosí brýle a špinavé montérky, takže ji nikdo ve škole nemá rád. Ale skrývá se v ní skutečná krása. Jake Wyler, přední hráč školního fotbalového týmu, kterého všechny (a všichni) milují, se s kamarády vsadí , že z ní udělá královnu maturitního plesu. Mezitím do školy nepozorovaně pronikne devadesátiletá reportérka, která se vydává za studentku, tým roztleskávaček ukradne jinému týmu jeho choreografii, dorazí sexy studentka z daleké evropské země, a Catherine Wylerová, největší potvora na škole, by se hrozně chtěla vyspat se svým bratrem. Máte pravdu, je to Bulšit. Nová parodie na všechny teenagerské filmy, které jste viděli (a na několik, které jste neviděli) nemá úctu před ničím, včetně vašeho dobrého vkusu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (505)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No nevím... Já tam teda chytil odkazy jen na Deset důvodů proč tě nenávidím, Snídaňový klub a Velmi nebezpečné známosti... A to jsou(hlavně ty první dva) hodně kvalitní filmy, takže mi trochu uniká proč tu všichni píšou, že je to parodie na jedny z nejstupidnějších filmu vůbec.... Každopádně, ať už si to paroduje co chce, tak geniálních fórů je tam méně než prstů na jedné ruce, těch průměrných možná o jednu ruku více a trapných sraček(doslova) nepočítaně... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

K Bulšitu jsem se po x-letech dostal znovu po (prvním!) zhlédnutí Snídaňového klubu, který vedle řady dalších filmů o teenagerech posloužil jako živná půda pro parodování. Díky tomu, že jsem viděl (asi) všechny filmy, na které Bulšit odkazuje, mohl jsem si všechny parodické narážky "vychutnat". Uvozovky přidávám naschvál, jelikož filmu hodně podráží nohy nejedna bezúčelně nechutná scéna, bez níž by se film zcela obešel. Vím, že jsem poprvé viděl film ve slovenštině, kde mi přišel humorný už jen samotný dabing, po letech a prvním zhlédnutí v originálu si spíše než humoru cením onoho množství trefných odkazů a narážek (nejen v podobě původních herců ze Snídaňového klubu, což mi došlo vlastně až teď). ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

"Nová parodie na všechny teenagerské filmy, které jste viděli (a na několik, které jste neviděli) nemá úctu před ničím, včetně vašeho dobrého vkusu... (oficiální text distributora)." Takže film beriem ako čistú zábavu a ako takú aj hodnotím. Nehľadám dramatické výrazy v tvárach hercov, sugestívny scénár a oscarovú réžiu. Proste sa len nechávam baviť a to sa tejto snímke rozhodne podarilo. Howgh. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Ale no tak. Jenom 39%? Vždyť tohle je o několik tříd výš, než kdejaký Date, Epic nebo Disaster Movie. Tohle aspoň zkouší mít příběh (přiznávám, totálně vykradený z hlavního parodovaného filmu, ale co už). Osobně tuto parodii skutečně miluji kvůli výborným, ač někdy takřka nepostřehnutelným hláškám ("A králem plesu je .... "Mááárty") nebo geniální komediální lince s "roztleskávačem nevhodných situací" či do extrémů vyhnaný souboj mezi "polepšeným klukem" a "nejlepším kamarádem". No a neodiskutovatelným vrcholem je muzikálové číslo "Prom Tonight" - "...I've just jerked off in your french toast". Říkejte si co chcete, ale já pod lepší 4 nejdu. A basta... ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Camea Paula Gleasona a Molly Ringwaldové jsou skvělá („Fucking teenagers!“). Rozhodně se v tomto případě nejedná o odpadní vody parodického subžánru. Jde o vtipnou sondu do teritoria teen komedií se vším všudy. Tedy i s povinnou trapností, fyzickým (ne)humorem a všemi těmi nechutnostmi, kterými tady polovina intelektuálního osazenstva opovrhuje. Odpálit tuhle vyšperkovanou trapnost je příliš jednoduché. A ano, český distribuční název si zaslouží oprátku. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (13)

  • Skupina hrající na plese je Good Charlotte. (The_Second)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles a okolí. (Real Tom Hardy)
  • Jméno jednoho fotbalisty na dresu při fotbalovém utkání na konci filmu je EXTRA. (ČSFD)

Reklama

Reklama