Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paul, rozevlátý třicátník a začínající spisovatel, bezstarostně proplouvá životem po boku své přítelkyně. Komisní a čísly pohlcený Patrick řídí farmaceutickou firmu a soukromý život se mu rozpadá před očima. Paul a Patrick jsou dva povahově naprosto odlišní bratři, které spojuje pouze příjmení a otec, po němž je převzali. V okamžiku, kdy se stárnoucí muž vrací domů s vyčerpaným kontem a podlomeným zdravím, jsou všichni tři donuceni ke společnému soužití v rozpadajícím se rodinném domě. Kanaďan Sébastien Rose rozehrává svůj druhý film jako intimní drama, pojednávající o věcech života se štiplavým humorem a nepatrným přídechem operní exaltovanosti. Příběhu vévodí bonvivánská figura velkorysého otce, celoživotního milovníka žen a dobrého vína, chápajícího svou náhlou sexuální nemohoucnost jako příležitost, aby přesunul veškerou pozornost na odcizené syny. (MFF Karlovy Vary) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Mulosz 

všechny recenze uživatele

"Muj zivot s otcem" byl i mym favoritem na vitezstvi MFF KV, divacka cena a aplaus ve stoje po projekci budiz mu zadostiucinenim. Nadherne vyjadreny konflikty zodpovednost vs. lehkomyslnost, prakticnost vs. neschopnost v podobe dvou rozdilnych bratru. V prvych pripadech je rec o Patrickovi, v druhem o Paulovi, ktery nejprve prevazuje v sympatiich jak jejich filmoveho otce, tak divaka, avsak posleze sledujeme, ze si Paul neni schopen ani zapamatovat, kdy ma otcovi dat leky ("zodpovedny syn mi leky nadavkoval, ten imbecilni mi je bude podavat" - citace z filmu) anebo strucne rict, o cem je jeho vlastni kniha a musi to udelat jeho bratr, ktery zdanlive zije jen pro svou praci a neprojevuje sebemensi naznaky emoci. Krasne napsany scenar, provedena rezie, zvladnute herecke vykony, to vse dava u mne filmu nejvyssi hodnoceni. Mimochodem, zacal jsem v aute vozit obri kladivo na boticky:-) P.S. Nesouhlasim s nazorem, ze je film podobny Invazi barbaru - shoduje se v ni pouze v jednom z temat (umirani otce) a neni pouze o nem, provedeni je take o tridu lepsi u tohoto filmu nez u Invaze, ktera je dost pruhledna, predvidatelna a ucelova (utok na Oscara, tvurci Invaze moc dobre vedeli, ze vlajici americke vlajky na akademiky plati). ()

Jacek 

všechny recenze uživatele

Výtečně napsané a natočené - pravda, má to podobné thema, jako Invaze barbarů, ale na věc umírání a sbližování, se to dívá z poněkud jiného úhlu... ()

Reklama

VerteX 

všechny recenze uživatele

Krásný film, který mi některými svými rysy připomněl Invazi barbarů. Můj favorit na vítězství na karlovarském festivalu nakonec (zaslouženě) získal diváckou cenu. Přes trochu ohraný námět se podařilo Sebastianovi Rose natočit citově intenzivní a myšlenkově hluboký film, který určitě stojí za to vidět. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama