Reklama

Reklama

Svět

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Tento snímek, který byl uveden v rámci soutěžní sekce na loňském MFF v Benátkách, je zasazen do prostředí velkého zábavního parku World Park na předměstí Pekingu. Půvabná tanečnice Tao a další dívky tu vystupují v show mezi napodobeninami nejslavnějších staveb světa - patří k nim Tádž Mahal, Eiffelova věž, Big Ben či egyptské pyramidy. Tao a její přítel Taisheng se do Pekingu přistěhovali před několika lety ze severu a oba se uchytili ve World Parku. Ne každý, kdo přichází do hlavního města s velkými nadějemi, dostane práci, v níž se surrealistický virtuální svět mísí se skutečností. Přesto ti, kteří jsou tímto virtuálním světem pohlceni, z něj hledají východisko... Chtěl jsem natočit film, který by odrážel mé pocity z Pekingu, ze životního stylu ve velkoměstě, říká režisér. Myslím si, že naše představy o světě jsou ve skutečnosti jen dojmy o našem vlastním životě a prostředí, v němž žijeme. To, čemu říkáme svět, je pouze náš malý koutek v něm. (MFF Karlovy Vary) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

kikuka 

všechny recenze uživatele

Svet, zabavny park v Pekingu, kde mozete vidiet svet bez toho, aby ste opustili Cinu. Jia s citom predstavuje svojich hrdinov, unikajucich pred vselicim, ale casto unikajucich v kruhu; skoro mam chut obvinit ho z cynizmu pre jeho sposob "mimochodom" o zavaznych veciach zivota ludi. Klasicky pomalsie tempo dokreslene snovou hudbou sposobuje, ze Svet vyslovene tecie pred ocami. Pekne, svojim sposobom krute. ()

Reklama

tygr! 

všechny recenze uživatele

Letmá setkání, neuskutečněné touhy a vztahové kompromisy v zábavním parku plném maket pamětihodností světových metropolí. Altmanovská mozaika lehce načrtnutých osudů má skvěle melancholickou atmosféru, na níž má podíl výborná hudba. Režie je úplně dokonalá. Kamera po většinu času v dlouhých záběrech dynamicky proplouvá mezi aktéry, tu se soustředí na hlavní plán, tu se nechá vyrušit nějakou situací v pozadí, chvíli se jí věnuje a poté se zase věnuje hlavním hrdinům. V kontrastu s tím jsou ve filmu také statické obrazy reflektující samotu postav. Moc dobré. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Panoptikum postavičiek v kolorite sveta situovaného na jednom mieste. Cielená chladnosť snímku vás rozosmúti a možo preto aj pri nádhernej ambientnej hudbe vám postavy ako i vykreslený svet budú k srdcu ešte bližší... . ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama