Reklama

Reklama

Černý přízrak

  • Česko Zjevení (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Silniční gang vedený fanatickým Packardem Walshem (Nick Cassavetes) pořádá nelegální závody náhodných řidičů. Pravidla žádná nejsou a cenou pro vítěze je vůz, který prohrál. Závody by nebyly tím nejhorším, ale Packard i terorizuje všechny mladé z okolí a nezastaví se ani před vraždou, když mu dotyčná osoba stojí v cestě k jeho majetnické "lásce" Keri Johnsonové (Sherilyn Fenn). Jenže to neměl dělat, protože Černý přízrak (Charlie Sheen) svou druhou šanci využije beze zbytku. A ani šerif Loomis (Randy Quaid) s tím nic nesvede. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tohle je spíš film pro puberťáky. Ale když vypnete mozek, tak se to dá brát jako taková nenáročná podívaná s několika spíš podprůměrnýma honičkama a přehrávajícími herci, z nichž značná část vypadá a mluví jako chovanci z Jedličkova ústavu. Těžko říct, kde takový xichty filmaři vyhrabali. Pak tu máme několik romantických scének, při kterých divák může na chvilku zahlédnout i kozy Sherilyn Fenn (ta je mimochodem fakt dost dobrá, což je ve filmech z 80. let docela vzácnost vidět pěknou holku) a snad za zmínku stojí ještě Randy Quaid, který hraje místního šerifa. Pokud jste to neviděli, o nic jste nepřišli. Když na to náhodou někde narazíte, tak doporučuju sledovat to jedině v případě, že je vám míň než 15 nebo jste pod vlivem alkoholu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Fast & Fatuous. Charlie s ještě zachovalou nosní sliznicí, silniční závody nabušených kár, velké exploze, hořící auta kutálející se ze srázů, holky v plavkách i bez, vypalovačky z 80´ (schválně hádejte, jestli dojde i na Rebel Yell od Billyho Idola), záhrobní přízrak se zdravotními pomůckami od mladého Forresta Gumpa a zajímavé popření faktu, že ve vesnici bývá jen jeden vesnický idiot. Tady z nich vytvořili celý silniční gang.. Potěšily maličkosti jako letmá návštěva pohřebiště letadel v arizonském Tucsonu či zlověstná syntezátorová hudba, kdykoliv se otevřel vystřelovací nůž. Přiznávám, mám pro tato obskurní sci-fi béčka slabost (viz. Silversteinovo The Car z roku 1977), slepě toleruji jejich nepříliš sofistikované scénáře, ale čeho je moc, toho je příliš. Místy mi připadalo, že to točil pankáč Skank, poté co si cvakl ze svého kanystru s brzdovou kapalinou.. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem nechápal proč je v kolonce žánrů napsané sci-fi, ale první havárie mi dala pádnou odpověď. Tohle velice osobité béčko plné zajímavých herců a rychlých aut skloubilo tři zdánlivě nekompatibilní motivy, takže vznikl příběh, který je na pomezí mezi středoškolskou romancí, techno thrillerem a mysteriózním dramatem. Dohromady to pochopitelně nedává vůbec žádný smysl, ale výsledný dojem je působivý, takže to zase tak moc nevadí. ()

animario 

všechny recenze uživatele

Komicky hovězí sci-fi béčko,ze kterýho klidně mohl být devadesátkovej kult, ale zabil ho nadmíru stupidní děj,slabá akce a dialogy na úrovni domácího porna. Mám pro tyhle léta a žánr slabost,takže mi to hodnocení trochu rve srdíčko,ale víc si tohle prostě nezaslouží. I přes všechnu tu blbost a nedotaženost to ale má svý kouzlo a v podstatě jsem se v rámci filmový retrospektívy u týhle reklamy na Interceptor i bavil. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Osemdesiatkové béčko so súdobým rockovým podmazom, ktoré mám rád pre jeho očarujúcu naivitu. Mladý Charlie Sheen ako nemilosrdný jastrab kántriaci členov gangu, ktorý mu kedysi vystavil jednosmerný lístok na onen svet ( ktorý však nebol tak úplne jednosmerný, ako dúfali) a kopa známych tvári B filmu okolo neho dokáže zaujať diváka aj po vyše 25 rokoch. Navyše, autá a automobilové naháňačky tu sú skutočné, žiadne orgie špeciálnych efektov. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Režisér Mike Marvin chtěl původně do filmu obsadit Johnnyho Deppa, ale studio bylo proti. (Fenk)
  • Původní název filmu byl „Turbo Wraith Interceptor“. (Fenk)
  • Packard Walsh (Nick Cassavetes) řídí Chevrolet Corvette z roku 1977, Oggie (Griffin O'Neal) červený Dodge Daytona Turbo Z ročník 1986, Minty (Chris Nash) řídil Pontiac Firebird ročník 1977 s viditelným ale zcela nefunkčním kompresorem, Skank (David Sherrill) a Gutterboy (Jamie Bozian) jezdili Plymouthem Barracudou z roku 1966, Rughead (Clint Howard) řídil Chevrolet pickup ze 70. let. Bílý vůz z prvního závodu je také Dodge Daytona, tentokrát ale ve verzi Shelby Z vyznačující se otevíratelnými světlomety. (Adrai)

Reklama

Reklama