Reklama

Reklama

Černý přízrak

  • Česko Zjevení (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Silniční gang vedený fanatickým Packardem Walshem (Nick Cassavetes) pořádá nelegální závody náhodných řidičů. Pravidla žádná nejsou a cenou pro vítěze je vůz, který prohrál. Závody by nebyly tím nejhorším, ale Packard i terorizuje všechny mladé z okolí a nezastaví se ani před vraždou, když mu dotyčná osoba stojí v cestě k jeho majetnické "lásce" Keri Johnsonové (Sherilyn Fenn). Jenže to neměl dělat, protože Černý přízrak (Charlie Sheen) svou druhou šanci využije beze zbytku. A ani šerif Loomis (Randy Quaid) s tím nic nesvede. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Skanku, co to bylo za chlápka?" "To nevim, ale je tajemnej a je nasranej!" Jedno z mnoha poctivých béček z 80. let minulého století. Už když hned v ůvodu vidíte po silnici létat blesky, načež se z nich seskládá Sheenovo auto, je vám jasné, co tohle bude asi za film. Rychlá auta, načesaná hára, dobové vypalovačky a servírky v minisukních na kolečkových bruslích - osmdesátá léta jsou v plném proudu, logika zůstala pod zámkem a nejdůležitější ze všeho je zábava v jakémkoliv skupenstí. Příběh se vlastně moc nelyší od jiných podobně laděných akčňáků z téhle doby a dost se podobá třeba takové "Vráně". Charlieho Sheena sejmou autofilní pankáči (zrovna když si to rozdává se svojí holkou) a on se vrací obdařen nadpřirozenými schopnostmi, aby si to s nima mohl pěkně vyřídit. V čem je ale "Černý přízrak" originální je právě způsob, jakým Sheen posílá parchanty pod kytky. Ten se totiž nespokojil s obyčejnými zbraněmi, ale s každým z padouchů si nejdřív pořádně zazávodí a pak to do něj napere svým superautem, které vybuchne a zase se pěkně složí a jede se dál. Pokud vám filmy založené na podobných premisách nic neříkají a raději si psychicky zaonanujete nad Bergmanem nebo Lynchem, vyhněte se radši Černému přízraku obloukem. Pokud jsou vám ale podobná béčka blízké, budete se slušně bavit. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ KINOPREMIÉRA: GOLDEN CROWN = 1992 - réžia českého znenia = Marie Fronková, nenašiel som nijaké informácie k tomuto kinodabingu a preto mám podozrenie, že v kinách to bežalo s rovnakým shit dabingom aký je na VHS, tiež od GOLDEN CROWN + ČESKÁ DVD PREMIÉRA: VAPET = 14.10.2010 - vydanie do "pošetky". --- Zaujímavý teen film "šmrncnutý" sci-fi, s celou kopou začínajúcich stars. Takýto mix žánrov, typický pre 80´s mám rád a značnú úlohu zohrávajú aj nostalgické spomienky na pirátske kópie zo SKY MOVIES, tak neodolateľne tlmočené jedným hlasom zanieteného cinefila (a distribútora v jednej osobe). (8.10.2004) ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

To co se dá milovat i to co se dá nenávidět na "ejtýs" filmech je všechno obsaženo v Černém přízraku. Super herecké kreace, super děj, super oldschool účesy - vše v úvozovkách. Nevyrůstal jsem na něm, ale představa těch krásně prožitých dětských večerů mi nahání až husí kůži. Dnes (2009) už se musí zhlédnout se stejně naladěnou skupinkou lidí, pokud možno pod vlivem. Proto smířlivý padík, který podle okolností osciluje v mezích +/- 30 %. 50 % [Druhé zhlédnutí] Promítání na movienight ve společnosti úchyláků potvrdilo GP potenciál. :-) ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi tento snímek unikal a největším lákadlem pro mě byla účast mladičkého Charlieho Sheena, kterého s celým rodem Estevézů velice uznávám a tehdy budoucího režiséra a potomka slavného otce Johna Cassavetese - Nicka. Fakt, že film vznikl v osmdesátých letech minulého století mé počáteční nadšení jen umocňoval. Bohužel se nakonec dostavilo obrovské zklamání v podobě velice špatného béčka s topornými a otravnými herci (s menší výjimkou dvou zmiňovaných). Abych příliš nespoileroval - tak prakticky každý střet nadpřirozena s místními vejrostky vypadal jako by si malé děti hráli na hrdiny a bandity. Na takovém scénáři skutečně nebylo reálné postavit nic zajímavého. Jednu hvězdičku dávám za dobový soundtrack, díky němuž jsem aspoň trochu pociťoval TY mnou milované osmdesátky... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Fast & Fatuous. Charlie s ještě zachovalou nosní sliznicí, silniční závody nabušených kár, velké exploze, hořící auta kutálející se ze srázů, holky v plavkách i bez, vypalovačky z 80´ (schválně hádejte, jestli dojde i na Rebel Yell od Billyho Idola), záhrobní přízrak se zdravotními pomůckami od mladého Forresta Gumpa a zajímavé popření faktu, že ve vesnici bývá jen jeden vesnický idiot. Tady z nich vytvořili celý silniční gang.. Potěšily maličkosti jako letmá návštěva pohřebiště letadel v arizonském Tucsonu či zlověstná syntezátorová hudba, kdykoliv se otevřel vystřelovací nůž. Přiznávám, mám pro tato obskurní sci-fi béčka slabost (viz. Silversteinovo The Car z roku 1977), slepě toleruji jejich nepříliš sofistikované scénáře, ale čeho je moc, toho je příliš. Místy mi připadalo, že to točil pankáč Skank, poté co si cvakl ze svého kanystru s brzdovou kapalinou.. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Původní název filmu byl „Turbo Wraith Interceptor“. (Fenk)
  • Automobil v titulní roli Dodge/Chrysler M4S byl prototyp postavený v roce 1986 firmou PPG jako zaváděcí vozidlo pro závody CART. Měl 2.2 litrový motor se dvěma turbodmychadly, které mu dávaly výkon 445 koní a maximální rychlost 314 km/h. Vozidlo se dochovalo, nyní se nachází v Kansasu, kde prošlo renovací. Pro film bylo vyrobeno dalších šest aut. Čtyři z nich byly makety, které byly zničeny během filmování, zbylá dvě používali kaskadéři. (Stejšn)
  • Film je věnován asistentovi kamery Bruci Ingramovi, který zahynul při natáčení automobilové honičky. (Fenk)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno