Reklama

Reklama

Černý přízrak

  • Česko Zjevení (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Silniční gang vedený fanatickým Packardem Walshem (Nick Cassavetes) pořádá nelegální závody náhodných řidičů. Pravidla žádná nejsou a cenou pro vítěze je vůz, který prohrál. Závody by nebyly tím nejhorším, ale Packard i terorizuje všechny mladé z okolí a nezastaví se ani před vraždou, když mu dotyčná osoba stojí v cestě k jeho majetnické "lásce" Keri Johnsonové (Sherilyn Fenn). Jenže to neměl dělat, protože Černý přízrak (Charlie Sheen) svou druhou šanci využije beze zbytku. A ani šerif Loomis (Randy Quaid) s tím nic nesvede. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ten kluk včera mi dal pěkně zabrat. Kdybych ho nezkusil zabít, vyhrál by." Mám rád smysl pro fair play, takže mi "sympaťáci" typu Packarda docela chutnají k večeři. Ale jelikož se mě ještě nepokusili zabít, ani mi ukrást mého rodinného mazlíka, tak ho nechám na starosti Jakeovi, Jamiemu, jeho obrazu, či co to vlastně bylo. Mně se totiž docela líbily ty závody na zvlněné vozovce, servírky na kolečkových bruslích i rezignující šerif. Takže si dám s partou padouchů stylového panáka brzdovky na rozloučenou a pokud se ještě někdy potkám s tímto sci-fi béčkem, tak před ním nebudu utíkat, protože je rychlejší než já. ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Hodnotim hlavne z nostalgie ale pod 4 hvezdicky jit nemuzu.I pres totalne ujetej pribeh o duchovi co jezdi v cernym bouraku a msti se za svoji smrt ma film neskutecne zabavnej prubeh a to nemluvim o postavickach co se tu vyskytujou,znichz sem si nejvic oblibil vecne zmastenyho pankace jmenem Skank,kterej chlasta olej a prostreli si vlastni pneumatiky pri honicce.Mam tenhle film rad a doporucuju vsem kterym uz leze krkem rychle a zbesile ()

Reklama

gootchy 

všechny recenze uživatele

ANo, je to starší film. Nicméně si pohrává s velmi zajímavým námětem a americký auta já můžu. A aby toho nebylo málo, tak tu máme Charlieho, který se role zhostil se šmrncem jemu vlastním. Sympatický je i fízl, kterej se toho jejich gangu chce zbavit. Ale ne jeho vlastní rukou. Závěrem ještě přidám pár hlášek: "Skunku, co to bylo za chlápka? - Já nevím, ale je tajemnej a je nasranej." / "Což takhle panáka brzdovky?" / "Je až po prdel v průseru." ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Béčkový akčňák, který mohl být dost dobře předobrazem Fast and Furious. Žánrově se trochu tluče mysteriózno s akcí, protože leccos o životě Černého přízraku není vysvětleno a onen mysteriózní prvek tvoří vlastně alibi pro jakkoukoliv situaci ve scénáři. I sebevětší kravinu lze totiž vysvětlit tím, že je to přeci pohádka. Sherilyn Fenn tehdy ještě stála za hřích. Viděno v prvním dabingu z dílny Marie Fronkové (Trávníček = Sheen, Pomeje = Cassavetes, a Bubník mluví jinou postavu). ()

Stranger885 

všechny recenze uživatele

Film z roku 1986 na který jsem se díval poprvé v roce 2014, takže určitá nostalgie mnou proudila, jako když strčíte prst do zásuvky. Klasický VHS film s dobrou hudbou jako z akčňáku z Jean Claudem. Místo něj tady máme hrdinu Charlieho Sheena, kdy pohled na jeho výraz tváře mě neustále rozesmívá :). Film je ale jinak slušný a zajímavý. Dodge/Chrysler M4S na tu dobu dobrá střela. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Režisér Mike Marvin chtěl původně do filmu obsadit Johnnyho Deppa, ale studio bylo proti. (Fenk)
  • Skankova (David Sherrill) fráze "I don't know, but whoever he was, he is weird and pissed off" je odkaz na slavný horor Věc (1982), kde zazněla podobná věta. (Fenk)
  • Film je věnován asistentovi kamery Bruci Ingramovi, který zahynul při natáčení automobilové honičky. (Fenk)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno