Reklama

Reklama

Černý přízrak

  • Česko Zjevení (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Silniční gang vedený fanatickým Packardem Walshem (Nick Cassavetes) pořádá nelegální závody náhodných řidičů. Pravidla žádná nejsou a cenou pro vítěze je vůz, který prohrál. Závody by nebyly tím nejhorším, ale Packard i terorizuje všechny mladé z okolí a nezastaví se ani před vraždou, když mu dotyčná osoba stojí v cestě k jeho majetnické "lásce" Keri Johnsonové (Sherilyn Fenn). Jenže to neměl dělat, protože Černý přízrak (Charlie Sheen) svou druhou šanci využije beze zbytku. A ani šerif Loomis (Randy Quaid) s tím nic nesvede. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Duke90 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi tento snímek unikal a největším lákadlem pro mě byla účast mladičkého Charlieho Sheena, kterého s celým rodem Estevézů velice uznávám a tehdy budoucího režiséra a potomka slavného otce Johna Cassavetese - Nicka. Fakt, že film vznikl v osmdesátých letech minulého století mé počáteční nadšení jen umocňoval. Bohužel se nakonec dostavilo obrovské zklamání v podobě velice špatného béčka s topornými a otravnými herci (s menší výjimkou dvou zmiňovaných). Abych příliš nespoileroval - tak prakticky každý střet nadpřirozena s místními vejrostky vypadal jako by si malé děti hráli na hrdiny a bandity. Na takovém scénáři skutečně nebylo reálné postavit nic zajímavého. Jednu hvězdičku dávám za dobový soundtrack, díky němuž jsem aspoň trochu pociťoval TY mnou milované osmdesátky... ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Na černém přízraku se dají pochválit pouze tři věci. 1) Příjemné obsazení v čele s mlaďochem Sheenem a krásnou Sherilyn Fenn. 2) Dobové rockové pecky 3) Příjemný béčkový námět. Jenže tím výčet kladů končí, protože Černý přízrak je neuvěřitelně nudný film, ve kterém chabý scénář k sobě pouze spojuje nezáživné auto honičky. Likvidace záporáků příliš originality také nepobrala a pak se chodí pouze od jednoho výbuchu k druhému. Navíc jsem absolutně nepochopil, proč se celý film tváří jako by chtěl utajit, kdo to ten černý přízrak vlastně, což filmu mnohé ubírá. Mohlo se tu více rozebrat hrdinova trauma, zmrtvýchvstání a jeho motivace by byla hned jasnější. Závěrečné odhelmování nemůže nikoho překvapit, protože náznaků k rozluštění této hádanky je dost a ti pomalejší si mohou přečíst obsah tady na čsfd :-) Přijde mi to jako stejná hloupost, jako by se někdo snažil natočit Batmana a celou dobu se vás snažil přesvědčit, že netopýří obránce Gotham City a Bruce Wayne jsou dvě rozdílné osoby a na konci by se vás snažil překvapit opakem, i když by jste skutečnost znali po celý film. Tímto si tvůrci parádně podrazili nohy. Škoda. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ KINOPREMIÉRA: GOLDEN CROWN = 1992 - réžia českého znenia = Marie Fronková, nenašiel som nijaké informácie k tomuto kinodabingu a preto mám podozrenie, že v kinách to bežalo s rovnakým shit dabingom aký je na VHS, tiež od GOLDEN CROWN + ČESKÁ DVD PREMIÉRA: VAPET = 14.10.2010 - vydanie do "pošetky". --- Zaujímavý teen film "šmrncnutý" sci-fi, s celou kopou začínajúcich stars. Takýto mix žánrov, typický pre 80´s mám rád a značnú úlohu zohrávajú aj nostalgické spomienky na pirátske kópie zo SKY MOVIES, tak neodolateľne tlmočené jedným hlasom zanieteného cinefila (a distribútora v jednej osobe). (8.10.2004) ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Naprostej superluxus. Pokud chcete videt katalogove osmdesatkove becko, nevahejte. Tohle je sen vsech tehdejsich patnactiletejch kluku. Bez kecu. Az "komiksove" typizovane figury, pribeh tak jednoduchy ze vic to nejde, honicky se sportakama, holky u vody (Sherilyn!), poldove v kloboukach...proste ja nemam co vytknout. Oddychovka prvni kategorie. P.S.: To auto je Dodge PPG M4S Turbo Interceptor. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Častokrát mám dilemy, ako hodnotiť nejaké súčasné artové záležitosti, ale oproti dileme, z akého hľadiska hodnotiť podobné guilty pleasure záležitosti akým je The wrath, sa jedná iba o neschopnosť k filmu niečo napísať. Je to zábavné, je to dnes nechcene smiešne, má to slabé triky, je to ultrabéčko, všetci majú hrozné účesy a šaty, hudba je príšerne pateticky rocková. Čo z toho vyplýva? Samozrejme že je to nesmierna zábava a že je to zlé, ale vlastne je radosť to pozerať. Hviezdičky sú irevelantné, takýto komentár by som dal aj k odpadu, aj k plnému počtu. Sú tu bouráky a rebeli, takže nikoho neprekvapí, ako si určite všetci všimnú, že skôr či neskôr musí zaznieť Rebel yell. Asi najlepší song z filmu, ale všimol som si aj Ozzyho. Keď sa bozkávajú, priestor dostanú rockové gýčové cajdáky. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Skankova (David Sherrill) fráze "I don't know, but whoever he was, he is weird and pissed off" je odkaz na slavný horor Věc (1982), kde zazněla podobná věta. (Fenk)
  • Futuristická zbraň ovládaná přízrakem je ve skutečnosti brokovnice Franchi SPAS-12. (Fenk)

Reklama

Reklama