Reklama

Reklama

Černý přízrak

  • Česko Zjevení (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Silniční gang vedený fanatickým Packardem Walshem (Nick Cassavetes) pořádá nelegální závody náhodných řidičů. Pravidla žádná nejsou a cenou pro vítěze je vůz, který prohrál. Závody by nebyly tím nejhorším, ale Packard i terorizuje všechny mladé z okolí a nezastaví se ani před vraždou, když mu dotyčná osoba stojí v cestě k jeho majetnické "lásce" Keri Johnsonové (Sherilyn Fenn). Jenže to neměl dělat, protože Černý přízrak (Charlie Sheen) svou druhou šanci využije beze zbytku. A ani šerif Loomis (Randy Quaid) s tím nic nesvede. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Stranger885 

všechny recenze uživatele

Film z roku 1986 na který jsem se díval poprvé v roce 2014, takže určitá nostalgie mnou proudila, jako když strčíte prst do zásuvky. Klasický VHS film s dobrou hudbou jako z akčňáku z Jean Claudem. Místo něj tady máme hrdinu Charlieho Sheena, kdy pohled na jeho výraz tváře mě neustále rozesmívá :). Film je ale jinak slušný a zajímavý. Dodge/Chrysler M4S na tu dobu dobrá střela. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Pokud nebudeš moja, tak tě nebude mít nikdo.......... Spousta nádherných bouráků, halda pěkné hudby, několik hezkých holek a pár šílenců. Vše to promýcháme, necháme kvasit a příběh je na světě. CITÁT - Budem závodit........ Chvilkama je to sice trochu zmatené, ale nehledám v tomto příběhu žádnou logiku - žádnou ani nemá. Je to jen duchařina. CITÁT - Myslím, že je blázen........ Film je věnován památce Bruce Ingramovi, kameramanovi, který zamřel při natáčení tohoto filmu. Ve filmu mimo jiné zazní Billy Idol se songem "Rebel Yell". ()

Reklama

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Můžete klidně říct, že jsem primitiv, když mi k radosti stačí, a teď budu citovat kolegu monologa, "dialogy debilní jak noha". Ale když jsem zpracovával titulky k tomuto filmu, byl jsem uchvácen a nechtělo se mi vůbec odejít na toaletu. Film s cynickým a zápornějším záporákem jsem dlouho neviděl. Tenhle příběh uvádějící věčné téma pomsty přinesl do filmu něco zvláštního, alespoň mi to tak připadalo, protože scénář některých pasáží, mi přišel velice originální. A to se cení. A každý, kdo si přečetl můj profil, ví, že nápady jsou to, čeho si u filmů cením nejvíce. A v tomto případě má u mě auto Charlieho Sheena plnou nádrž v podobě pěti hvězdiček. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Na černém přízraku se dají pochválit pouze tři věci. 1) Příjemné obsazení v čele s mlaďochem Sheenem a krásnou Sherilyn Fenn. 2) Dobové rockové pecky 3) Příjemný béčkový námět. Jenže tím výčet kladů končí, protože Černý přízrak je neuvěřitelně nudný film, ve kterém chabý scénář k sobě pouze spojuje nezáživné auto honičky. Likvidace záporáků příliš originality také nepobrala a pak se chodí pouze od jednoho výbuchu k druhému. Navíc jsem absolutně nepochopil, proč se celý film tváří jako by chtěl utajit, kdo to ten černý přízrak vlastně, což filmu mnohé ubírá. Mohlo se tu více rozebrat hrdinova trauma, zmrtvýchvstání a jeho motivace by byla hned jasnější. Závěrečné odhelmování nemůže nikoho překvapit, protože náznaků k rozluštění této hádanky je dost a ti pomalejší si mohou přečíst obsah tady na čsfd :-) Přijde mi to jako stejná hloupost, jako by se někdo snažil natočit Batmana a celou dobu se vás snažil přesvědčit, že netopýří obránce Gotham City a Bruce Wayne jsou dvě rozdílné osoby a na konci by se vás snažil překvapit opakem, i když by jste skutečnost znali po celý film. Tímto si tvůrci parádně podrazili nohy. Škoda. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Chercher la femme, takto by se dalo shrnout toto akční béčko. Musím říct, že autíčko je pěkný i dnes, takovej roztomilej sporťáček. Jenže to je tak všechno. Dialogy jsou debilní, doslova debilní jako noha. Příběh, no co o něm říct. Vlastně se jedná jenom o několik epizodek skloubených dohromady, kdy se vlastně neděje vůbec nic. Víc klišé a nelogičností už jsem na jednom místě dlouho neviděl. Dalo by se říct, že je to úplně všechno to špatný z Knight Ridera a Zmije (a je jedno, že Zmiji natočili mnohem později). Hlavní zápletka je, jak už jsem předeslal první větou, žena. Tedy majetnictví hlavního drsnýho záporáka ke křehké krásné dívce, která si ho nevšímá. A tak záporák udělá úplně všechno, aby ji získal. Dokonce zabije i jejího přítele, zrovna když právě skončili své poprvé. Po formální stránce, žádný extra chyby nebo vady tu nejsou, ale všechno je to takový nemastný neslaný, několikrát jinde viděný. Aby se vám ten film opravdu líbil, musí to být srdcovka z dětství. A to pro mě není. Pokud jsem to vůbec kdy viděl (a nechce se mi věřit, že s mým otcem na černo prodávajícím kopie západních filmů bych tomu mohl ujít), absolutně a úplně jsem to zapomněl. A to udělám i ihned, jak dopíšu tenhle koment. Mimochodem, jak by se vám líbil svět, kde rodiče prostě neexistují a z dospělých je tam jenom šerif a jeho pár pomocníků. Kde jediné věci na práci jsou nákup hambáčů v Big Kay's a postávání kolem aut. Vlastně je to ještě trochu hloupější předchůdce Rychle a zběsile. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Skankova (David Sherrill) fráze "I don't know, but whoever he was, he is weird and pissed off" je odkaz na slavný horor Věc (1982), kde zazněla podobná věta. (Fenk)
  • Johnny Depp chodil v čase natáčania filmu s herečkou Sherilyn Fenn a preto ju počas natáčania doprevádzal, a býval s ňou v hoteli pre filmový štáb. (beso74)
  • Futuristická zbraň ovládaná přízrakem je ve skutečnosti brokovnice Franchi SPAS-12. (Fenk)

Reklama

Reklama