Reklama

Reklama

Černý přízrak

  • Česko Zjevení (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Silniční gang vedený fanatickým Packardem Walshem (Nick Cassavetes) pořádá nelegální závody náhodných řidičů. Pravidla žádná nejsou a cenou pro vítěze je vůz, který prohrál. Závody by nebyly tím nejhorším, ale Packard i terorizuje všechny mladé z okolí a nezastaví se ani před vraždou, když mu dotyčná osoba stojí v cestě k jeho majetnické "lásce" Keri Johnsonové (Sherilyn Fenn). Jenže to neměl dělat, protože Černý přízrak (Charlie Sheen) svou druhou šanci využije beze zbytku. A ani šerif Loomis (Randy Quaid) s tím nic nesvede. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Černý přízrak, jako klasický film ze zaprášených rohů videopůjčovny, příjemně překvapil. Čekal jsem mnohem horší nesmysl, který se bude utápět ve vlastní šťávě lacinosti a béčkovosti. Tu naopak přeměňuje Charlie Sheen na "benzín" pro svého nízkého sporťáka lehce inspirovaného Kittem. Krom toho, cesta za pomstou z onoho světa je doprovázená talentovanými herci (Sheen, Cassavetes, Fenn-ová) budoucnosti. Pro milovníky béček 80-90 let slušná podívaná. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto typický takový lehký béčko 80tých let, s typickým příběhem, s typickou hudbou, s typickým záporákem a s děsně mladým Charlie Sheenem, co se tam prohání v nejnabušenější káře z filmu a likviduje, sice trošku nudně, ale aspoň nějak, postupně ty zlý hochy z gangu, kerých se každej ve městečku bojí. Neni to špatný, ale rozhodně to nějak výraznější dojem neudělá, snad jen hlavní kočka filmu Sherilyn Fenn je velice pěkně vybraná, ale jinak potenciál Sheena v koženým obleku a s futuristickou brokárnou neni zrovna využitej, což je celkem škoda ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ano, takhle přesně smrděly osmdesátky. Film, který si vůbec nepamatuju, jen si sotva vybavuji nějakého vyhastrošeného pankáče, drsného jako dětský koberec z IKEA a Charlieho Sheena, který byl ten "gůdgej", co v noci dělá moderního Zora Křtitele. Rychlá auta, láska, dobro proti zlu, benzín proti alkoholu, ano, takhle přesně smrděly osmdesátky. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Chercher la femme, takto by se dalo shrnout toto akční béčko. Musím říct, že autíčko je pěkný i dnes, takovej roztomilej sporťáček. Jenže to je tak všechno. Dialogy jsou debilní, doslova debilní jako noha. Příběh, no co o něm říct. Vlastně se jedná jenom o několik epizodek skloubených dohromady, kdy se vlastně neděje vůbec nic. Víc klišé a nelogičností už jsem na jednom místě dlouho neviděl. Dalo by se říct, že je to úplně všechno to špatný z Knight Ridera a Zmije (a je jedno, že Zmiji natočili mnohem později). Hlavní zápletka je, jak už jsem předeslal první větou, žena. Tedy majetnictví hlavního drsnýho záporáka ke křehké krásné dívce, která si ho nevšímá. A tak záporák udělá úplně všechno, aby ji získal. Dokonce zabije i jejího přítele, zrovna když právě skončili své poprvé. Po formální stránce, žádný extra chyby nebo vady tu nejsou, ale všechno je to takový nemastný neslaný, několikrát jinde viděný. Aby se vám ten film opravdu líbil, musí to být srdcovka z dětství. A to pro mě není. Pokud jsem to vůbec kdy viděl (a nechce se mi věřit, že s mým otcem na černo prodávajícím kopie západních filmů bych tomu mohl ujít), absolutně a úplně jsem to zapomněl. A to udělám i ihned, jak dopíšu tenhle koment. Mimochodem, jak by se vám líbil svět, kde rodiče prostě neexistují a z dospělých je tam jenom šerif a jeho pár pomocníků. Kde jediné věci na práci jsou nákup hambáčů v Big Kay's a postávání kolem aut. Vlastně je to ještě trochu hloupější předchůdce Rychle a zběsile. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky nechutně odfláknutý béčkový videofilm, který je zajímavý snad jen obsazením - začínali tu slavný Ch. Sheen a S. Fenn. Atraktivní může Černý přízrak být snad jen pro vášnivého příznivce motorismu zobrazením automobilového designu a honičkami aut, byť i ty jsou nasnímané neobyčejně stereotypně. Jinak naprostá ztráta času - celkový dojem 15 %. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Film bol natočený za 27 dní. (beso74)
  • Neobvyklé kovové části mizící z místa nehody nebyly nikdy přímo vysvětleny. Dle mnohých však jde o lékařské pomůcky pro pacienty postihnuté těžkým fyzickým traumatem. (Adrai)
  • Film je věnován asistentovi kamery Bruci Ingramovi, který zahynul při natáčení automobilové honičky. (Fenk)

Reklama

Reklama