Reklama

Reklama

Černý přízrak

  • Česko Zjevení (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Silniční gang vedený fanatickým Packardem Walshem (Nick Cassavetes) pořádá nelegální závody náhodných řidičů. Pravidla žádná nejsou a cenou pro vítěze je vůz, který prohrál. Závody by nebyly tím nejhorším, ale Packard i terorizuje všechny mladé z okolí a nezastaví se ani před vraždou, když mu dotyčná osoba stojí v cestě k jeho majetnické "lásce" Keri Johnsonové (Sherilyn Fenn). Jenže to neměl dělat, protože Černý přízrak (Charlie Sheen) svou druhou šanci využije beze zbytku. A ani šerif Loomis (Randy Quaid) s tím nic nesvede. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Častokrát mám dilemy, ako hodnotiť nejaké súčasné artové záležitosti, ale oproti dileme, z akého hľadiska hodnotiť podobné guilty pleasure záležitosti akým je The wrath, sa jedná iba o neschopnosť k filmu niečo napísať. Je to zábavné, je to dnes nechcene smiešne, má to slabé triky, je to ultrabéčko, všetci majú hrozné účesy a šaty, hudba je príšerne pateticky rocková. Čo z toho vyplýva? Samozrejme že je to nesmierna zábava a že je to zlé, ale vlastne je radosť to pozerať. Hviezdičky sú irevelantné, takýto komentár by som dal aj k odpadu, aj k plnému počtu. Sú tu bouráky a rebeli, takže nikoho neprekvapí, ako si určite všetci všimnú, že skôr či neskôr musí zaznieť Rebel yell. Asi najlepší song z filmu, ale všimol som si aj Ozzyho. Keď sa bozkávajú, priestor dostanú rockové gýčové cajdáky. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

Pro mě jasná volba, navíc, když jsem tenhle film vážně miloval už v nějakých svých 4 letech. Charlie Sheen v roli mystického jezdce a proti němu Packardův gang- tohle jsem fakt žral. Navíc prostředí aut a dobrý kočky (Sherilyn Fenn je přenádherná ženská) k tomu, to pro mě dělá 5* i dneska o všech těch letech. ()

Reklama

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Bočková 80.tková záležitost o pomstě, která se podobá mnoha známějším filmům jako "Šílený max", "Vanishing point", "Auto zabiják" či "Starman". Kdyby jste uvařili guláš z těchto 4, tak by jste pravděpodobně dostali náčrt tohoto snímku. No snímek i tak dokáže stát na vlastních nohách a Charlie Sheen je tu doslova nadpozemský. Je to rozhodně jedna z jeho nejzajímavějších rolí. Objeví se málo a přitom řekne celkem dost, aby stihl zaujmout. Sherilyn Fenn je úžasná a je to přesně ten typ ohrožené ženy z 80.tek. Rozhodně by si snímek zasloužil větší zájem. Kamera při závodech byla na dobu velmi poutavá a rychle to utíkalo.  80% ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Můžete klidně říct, že jsem primitiv, když mi k radosti stačí, a teď budu citovat kolegu monologa, "dialogy debilní jak noha". Ale když jsem zpracovával titulky k tomuto filmu, byl jsem uchvácen a nechtělo se mi vůbec odejít na toaletu. Film s cynickým a zápornějším záporákem jsem dlouho neviděl. Tenhle příběh uvádějící věčné téma pomsty přinesl do filmu něco zvláštního, alespoň mi to tak připadalo, protože scénář některých pasáží, mi přišel velice originální. A to se cení. A každý, kdo si přečetl můj profil, ví, že nápady jsou to, čeho si u filmů cením nejvíce. A v tomto případě má u mě auto Charlieho Sheena plnou nádrž v podobě pěti hvězdiček. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Osemdesiatkové béčko so súdobým rockovým podmazom, ktoré mám rád pre jeho očarujúcu naivitu. Mladý Charlie Sheen ako nemilosrdný jastrab kántriaci členov gangu, ktorý mu kedysi vystavil jednosmerný lístok na onen svet ( ktorý však nebol tak úplne jednosmerný, ako dúfali) a kopa známych tvári B filmu okolo neho dokáže zaujať diváka aj po vyše 25 rokoch. Navyše, autá a automobilové naháňačky tu sú skutočné, žiadne orgie špeciálnych efektov. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Neobvyklé kovové části mizící z místa nehody nebyly nikdy přímo vysvětleny. Dle mnohých však jde o lékařské pomůcky pro pacienty postihnuté těžkým fyzickým traumatem. (Adrai)
  • Packard Walsh (Nick Cassavetes) řídí Chevrolet Corvette z roku 1977, Oggie (Griffin O'Neal) červený Dodge Daytona Turbo Z ročník 1986, Minty (Chris Nash) řídil Pontiac Firebird ročník 1977 s viditelným ale zcela nefunkčním kompresorem, Skank (David Sherrill) a Gutterboy (Jamie Bozian) jezdili Plymouthem Barracudou z roku 1966, Rughead (Clint Howard) řídil Chevrolet pickup ze 70. let. Bílý vůz z prvního závodu je také Dodge Daytona, tentokrát ale ve verzi Shelby Z vyznačující se otevíratelnými světlomety. (Adrai)
  • Původní název filmu byl „Turbo Wraith Interceptor“. (Fenk)

Reklama

Reklama