Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York 1976: Paul přijíždí k Johnovi na nečekanou návštěvu... Zatímco Paul McCartney je v New Yorku, aby zde odehrál několik vyprodaných koncertů s Wings, celé město je poblázněné spekulacemi o obnovení Beatles. Ačkoliv novináři nabízejí ohromné sumy peněz, nedaří se jim proniknout od života Johna Lennona - izolovaného od světa. Šest let po hořkém rozchodu Beatles, přijíždí Paul na nečekanou návštěvu k Johnovi. Zpočátku trochu odměřený John starému kamarádovi příliš nedůvěřuje. Ale postupně se dávné hořké vzpomínky vytrácejí, a oni se opět stávají tím, čím od počátku byli dvěma kamarády z Liverpoolu. A tak pohrávajíc si s myšlenkou na obnovení dávné legendy, připravují pro svět největší hudební šok všech dob... Film podle skutečné události po všechny fanoušky Beatles! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Ako v skutočnosti vyzeralo tých niekoľko hodín, keď sa dávno po rozpade Beatles naozaj stretli bývali "kamoši" Paul a John, sa už nikdy nedozvieme. Filmová rekonštrukcia tohto neobvyklého stretnutia, žiaľ, rezignovala na nejaký širší presah, takže s najväčšou pravdepodobnosťou poslúži najmä pamätníkom beatlmánie: aby zaspomínali a zaslzili. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Film, od ktereho nic necekate a o to vice mile prekvapi. Svizne a emocionalne podbarvene dialogy a zajimave situace provazejici setkani obou hlavnich brouku cerpaji hlavne ze sily obou hlavnich protagonistu, Quinn i Harris jsou vskutku maximalne verni svym predloham. Mistama vtipne, mistama smutne, proste spravny mix pro oddechovy film na sobotni odpolecne, nad kterym si muzete i zapremyslet o zivote. A pokud jste Beatle-maniak tak se ponorit do snoveho sveta "co kdyby". ()

Reklama

lekr 

všechny recenze uživatele

Jak to tenkrát bylo se nikdo nedozví..film ale líčí jejich setkání přesně tak jak jsem si ho představoval..nechybí trocha skvělé Beatlesovské muziky, jemného vtipu a realistického pohledu na svět. To vše podmiňované skvělými herci. Jen ten konec je hodně patetický. Ale na druhou stranu, pokud tvůrci chtěli zfilmovat takovouhle událost, tak to muselo skončit takhle neutrálně. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Televizní, tedy silně konverzační snímek založený na hypotetickém fiktivním průběhu jednoho vpravdě historického setkání... Tvůrci rekonstruují jeden den v životech Paula McCartneyho a Johna Lennona, kteří se po šesti letech od rozpadu Beatles znovu v tichosti a ,,ilegalitě" skutečně setkali v New Yorku, kde Paul byl právě se svou ženou Lindou na turné (aktuálně měl také svou píseň na čele americké hitparády) a John se utápěl v běsech nicnedělání a rozhodoval se, co počít se svým životem, nad nímž se jako temný anděl vznášela Yoko Ono... Nenápadný komorní film, který má ale uvnitř skrytu neočekávanou sílu a v průběhu nekonečného rozhovoru lze skutečně zachytit cosi z chemie vztahu těchto dvou výjimečných muzikantů a lidí... Škoda jen, že nakonec nešli do té Saturday's Night Show...a třeba alespoň jen takhle fiktivně :-) ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Za mě jako beatleblázna je to jasná stoprocentní záležitost. Jenže zamrzelo mě v podstatě nepoužití beatle hudby v mezipartiích snímku (až na první píseň, kterou Paul slyšel od Johna). Herci perfektní, úžasná fikce - nefikce, kteoru já jako velký fanda a nemilovník rozpadu The Beatles potřebuji. Vivat. 90% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Během filmu nezazní ani jedna píseň od Beatles. (zigot7)
  • Název filmu je převzat ze stejnojmenné písně Beatles z roku 1969. (sator)

Reklama

Reklama