Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na konci sedmnáctého století evropský obchod s Indií vzkvétal. Pro bohaté kupecké lodě obeplouvající Afriku však pirátský svazek drancující ve vodách Madagaskaru představoval trvalou hrozbu, bukanýři po nemilosrdném vyvraždění celé posádky a přenesení nákladu obvykle ještě loď zapálili. Přesto se našel muž, který se pirátům postavil na odpor.
Nedaleko břehů Afriky na palubě korábu Monsoon právě britský důstojník Brian Hawke (Errol Flynn) „obdržel“ dvacet ran devítiocasou kočkou jako alibi. Náplastí na tyto hluboké rány na jeho zádech je možnost infiltrovat mezi madagaskarské piráty a pokusit se ochromit dosud neprolomitelnou obranu pro rázný útok britského námořnictva. Na ostrově se však kromě krásné pirátky Spitfire Stevensové (Maureen O'Hara) setkává i s nedůvěrou pirátů, podněcovanou zejména zlomyslným kapitánem Brasilianem (Anthony Quinn), a svůj život bude muset nejprve vybojovat ve dvojí zkoušce před pirátskou radou a v souboji. (dopitak)

(více)

Recenze (9)

majo25 

všechny recenze uživatele

Štúdio Universal a Errol Flynn nesklamali a ponúkli jeden z najlepších nevážnesatváriacich pirátskych dobrodružnákov. Napriek tomu, že ide o čistokrvnú štúdiovku a exteriérových scén je v nej iba ako šafránu, tempom i skvelou špionážnou zápletkou si získa nejdeného fanúšika žánru vintage adventure. Nejedná sa o žiadnu konverzačku, nuda neprichádza v úvahu, pritom nechýba šarm, hlášky a jemne vtipné nuansy, na ktorých sa dá príjemne pobaviť. Flynn je jednoznačným ťahuňom, "donjuanská" rola mu perfektne sedí, na peknú O'Harovú sa dobre pozerá, ale napr. taký Quinn je skôr do počtu. Už to len chcelo podporiť dobrými šermiarskymi súbojmi, ktoré sa bohužiaľ nekonajú, a rozmýšľal by som možno o 5 hviezdach. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá pirátská filmařina, která dá vzpomenout snímkům jako Pán sedmi moři či Vzpoura na lodi Bounty. Sice je Alice Kelley v roli princezny Patmy o hodně hezčí než síru štící Maureen O'Hara, a jejich "závislost na polibcích" je dost laciná, přesto zůstává "Všem vlajkám navzdory" jedním z těch zábavnějších 40/50´s dobrodružňáků. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl tento film vystihnout pouze dvěma slovy, jednoznačně mě napadne - technicolorové orgie. Na tento pirátský snímek se opravdu nádherně dívá díky jeho barevnosti - obzvláště vyniknou kostýmy a Maureeniny krásné zrzavé vlasy :-) Maureen je nejenom neskutečně krásná, ale také skvěle hraje - její věčně nasraná pirátka je opravdu nezapomenutelná. Ne nadarmo si Prudence Stevensová vysloužila přezdívku Spitfire. Maureen totiž plive oheň na všechny strany. Errol už nevypadá úplně nejsvěžejší, ale pořád je to švihák. No a hlavní herecký trojlístek doplňuje ďábelský Anthony Quinn. Příběh je samozřejmě jednoduchý, ale má to správný švih a o zábavu není nouze. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Taká milá dobrodružná rozprávočka s trochou romantiky. Príbeh je naivný, súboje sú úsmevné (často vidno bodnutie mimo tela a protivník sa zvalí mŕtvy :-)), Errol už v závere mierne stráca dych (vek nezastavíš), ale aj tak stihne vybiť polku pirátov na lodi. :-) Ešte že tu je očarujúca Maureen a jej žiarlivostné scény a princeznička so svojim úžasným "Again" :-) ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý priátský filmy se vším, co k žánru patří. Stárnouci Eroll Flynn má stále svůj šarm, s Maureen O´Harovou vytvářejí skvělý pár, Anthony Quinn jako nedůvěřivý a dryáčnický kapitán pirátské lodi tomu dodává náboj. A nesmíme zapomenout ani na Mildred Natwickouvou ve skvélé roli skotské guvernantky MacGregor, zajaté piráty spolu s její chráněnkyní, dcelou Velkého Mogula! V restaurované technicolorové verzi jsou zachvány barvy velmi věrně. Radost pro každého filmového fanouška! ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama