Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve stavebninách se tyčí k nebi celé hory fošen, palubek, hranolů, latí a prken. Dva fušeři Tommy Cooper a Eric Sykes dokončující podlahu nového domu buď špatně měřili, nebo „neřezali do odpadu“, zkrátka a dobře potřebují jedno prkno navíc. Vydají se ho proto koupit ve svém prastarém autě, a přitom málem ohrozí na životě všechny, kteří jim po městě zkříží cestu. (dopitak)

(více)

Recenze (4)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Dva chlápkové (Tommy Cooper a Eric Sykes) prostě z (h)různých důvodů nutně potřebují - a tak vyhledávají, nakupují, nakládají, vezou, nesou a vůbec se všelijak potýkají s materií zovoucí se PRKNO... ;-) . . . S trampotami s tím spojenými. A na to téma se dá natočit zcela neprkenná, takřka geniální taškařice, klauniáda plná gagů v téměř montypythonovském duchu... :-) . . . Milá středometrážní, téměř nemluvná ryze britsky nejapná groteska, natočená dle vlastního scénáře hercem, scénaristou a režisérem Ericem Sykesem (Narozen 4.5.1923, více na IMDb). Jen tak mimochodem, ten pán - ač tu není (pozn.: FURT! - 21.1.2011! . . . 10.6.2011 už jo, ale tady pořád neřádsky ne... . . . 10.11.2011 už i tady - zázrak!) - v databázi - má za sebou jako herec za posledních 50 let přes 60 filmů (viz třeba "It's Your Move" či naposledy "Harry Potter a Ohnivý pohár"). - - - P.S. Kdysi na počátku sedmdesátek běžel dokonce tenhle filmek pod názvem >Prkno< jako součást cyklu krátkých grotesek i v našich kinech. Igi B. viděl jako malý chlapec a moc by si přál vidět znovu! Ví-li kdosi z přátel filmového umění, kde lze dnes tenhle filmek popatřit? - - - P.P.S. Ejhle!!! Stalo se!! Viděl jsem konečně znovu! A dokonce i MÁM ve sbírkách!... Jsem neskonale šťasten... :-) - - - P.P.P.S. Deset z deseti odborníků doporučuje ctěnému publiku ku zhlédnutí i tuhle další Sykesovku: http://www.csfd.cz/film/87822-its-your-move/ - - - - - (Poprvé viděno někdy před pětatřiceti lety, znovu pak 25.9.2008 na dvd, hodnocení a komentář zde jako první - 29.1.2006, doplněno po šťastném znovusetkání - 25.9.2008) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tento komentář je stejný k oběma verzím, 1967 a 1979. Solidní, a dopustím se srovnání s remakovou verzí, která však už podle všeho byla druhým remakem původního filmu z poloviny šedesátých let. Novější a v podstatě na poloviční stopáž zkrácený počin je o něco vtipnější. Eric Sykes si zkrátka rozmyslel, na které gagy stojí za to tlačit a které příliš nerozmazávat. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Typická britská groteska o dvoch típkoch, ktorí potrebujú jednu dosku, aby dokončili svoju podlahu. Riešenie jednoduchého problému sa zvrtne do neuveriteľných, niekedy absúrdnych grotesktných situácií. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Remake z 79 je lepší. Tady jako by se tvůrce bál jít přes hranu, a taky, scénky zbytečně dlouhé - totálně zabije kvality Coopera. ()

Reklama

Reklama